Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony: Vita ve 3DS Doğrudan Rakip Değil

Sony taşınabilir oyun pazarında güçlü olduğunu PSP ile kanıtlamıştı. Şimdi Vita ile oyuncu kitlesini genişletme amacında

     Aylardır 3DS ve Playstation Vita konusunda tartışmalar yapılıp duruluyor. İki konsoldan hangisinin daha çok satacağı, hangisinin daha kaliteli olduğu veya hangisinin oyunlarının daha iyi olduğu gibi konular oyuncuları meşgul ediyor. Sonuç olarak 3DS mi, yoksa Vita mı alınmalı buna karar verilmek istenmekte.
 
    Sony ise bu duruma farklı bakıyor. Sony Computer Entertainment Japan başkanı Hiroshi Kawano iki cihazın birbirinden son derece farklı olduğunu söyledi. Farklı görünüme ve farklı fiyatlara sahip olan bu cihazların kullanıcı kitlelerinin farklı olduğunu düşünen Kawano, insanların iki cihazı karşılaştırıp karar vermeyeceğini, hr ikisinden birisini kendi zevklerine göre alacağını düşünüyor.

     Akıllı telefonların taşınabilir oyun konsollarına rakip olduğunu da düşünmeyen yetkili, bu cihazların ana amacının oyun oynamak olmadığını, insanların bir oyun cihazı olarak akıllı telefon alacağını düşünmediğini belirtti.
 
     Açıkçası kişisel olarak Hiroshi Kawano'nun akıllı telefonlar konusundaki fikirlerine katılıyorum, ama 3DS ve Vita birbirinden her ne kadar farklı cihazlar olsalar da bir yarış içinde olduklarını inkar edemeyiz.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak andriasang Sony Vita Vita Playstation Vita Next Gen Portable PSP 2 Sony PSN
PSP ve Vita'daki Tales Oyunlarından Ayrıntılar Naughty Dog'dan Epic Games'e Tebrik Mesajı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

alito

17.9.2011 04:03:14

0
dolaylı olarak rakip olmaları yeter. her iki el konsolu da çekişme içinde olacak ama bence bu yarışı ps vita'nın kazanma ihtimali yüksek gibi görünüyor. nintendo'nun vita ile güçlü bir şekilde baş edebilmesi için 3ds dışında yeni bir mimariye ve stratejiye ihtiyacı var.

Ismail Vilehand

16.9.2011 21:01:08

0
@Bu yaşında pokemon oynamanın bir sorunu yok dostum. Benim bilgisayarımın yanında her zaman birkaç kağıt durur hesaplama yapmak için. Aslında düzgün oynandığında multisi insanı çok fazla tatmin ediyor. Fakat bu da bir ekip için birkaç güne yakın hazırlık süreci gerektiriyor.

İtalyanVerdi

16.9.2011 20:17:02

0
Sonuna kadar katılıyorum. İkisinden de alınan tat çok farklı. Ben bu yaşımda Pokemon, Mario tarzı oyunlar oynuyorum. Yanında Battlefield, COD, GOW falan da oynuyorum. İkisinden de apayrı bir tat alıyorum. Ancak sizlere tavsiyem eğer elinizde iki alet de varsa Vita'ya Platform oyunu, 3ds'e de futbol ve savaş oyunu almayın. Beklentilerinizi iyi ayarlarsanız iki aletten de mutlu olursunuz.

BlackBeasT

16.9.2011 18:52:05

0
Akıllı telefon dedikleri cihazlarda oyun oynayan kitle farkı elbette el,ev oyun konsolarına rakip olucak güçde değiller ama akıllı telefon kitlesinin sayıları çok hızlı artıyor.Korkum birde bunların fanları türemez işallah...:D

ed_al

16.9.2011 14:41:07

+4
Şunu bide herkes anlayabilse konsol bi kere zevk meselesi bir durum ancak herkes babasının malıymış gibi yok o kötü yok bu iyi tarzı abuk subuk yorumlar yapıyolar. Ulan bi anlayın artık konsollar kötü değil sizin tercihiniz önemli olan !

avatar78

16.9.2011 14:27:26

+2
Ama sonuçta zevk meselesi, katılıyorum. Farklı kitleler. İş dönüp dolaşıp zevk meselesine geliyor. Bir taraf Mario'dan hoşlanırken bir taraf da Uncharted'tan.

Bernhard

16.9.2011 14:23:13

0
Uyarı için teşekkürler :) düzeltilmiştir.

SouthPark_Konsol delisi

16.9.2011 14:20:13

0
Sayın Alkan abi Playstation yazmanız gerekirken Palystation yazmısınız. :)
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation Vita
+ TAKİBE
AL
60 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız