Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Silent Hill: The Short Message Geliştiricisinden Yepyeni Bir Oyun Yolda

 
 
Korku odaklı macera bulmaca oyunu Silent Hill: The Short Message’ın geliştiricisi HexaDrive ekibinden yepyeni bir proje geliyor. Açıklanan bilgilere göre oyun orijinal bir hikaye sahip olacak ve Japon tarzı korku deneyimini bizlere aktaracak.
 
HexaDrive ekibinden Japon tarzı korku deneyimi
 
 
 
Dikkat çekici korku unsurlarıyla karşımıza çıkmaya hazırlanan HexaDrive stüdyosunun yeni oyunu için kısa bir fragman yayınlanmış durumda. Bu videoya bakacak olursak, geleneksel bir Japon evini tasvir eden bir yerde bulunduğumuzu görebiliyor ve 9. saniyede bir dokunaç karşımıza çıkıyor. Kısa bir süre sonra da fragman sona eriyor.
 
Ortaya çıkan bilgilere bakacak olursak klasik korku oyunlarında yer alan bulmacalar ve gizemler yeni projede karşımıza çıkmayı bekliyor. Aynı zamanda yeni oyun, 19 Temmuz tarihinde Japonya'nın Kyoto kentinde düzenlenecek olan BitSummit Drift etkinliğinde boy göstermeye hazırlanıyor. Ayrıca 21 Temmuz tarihleri arasında geliştiricinin standında oyunu oynayabilme şansınız bulunuyor.
 
 
 
Daha fazla detaya girecek olursak;
 
Yayınlanan fragmana daha fazla inecek olursak, klasik Japon evine benzer bir ortamla karşı karşıya kalacağımızı ve türlü bulmacalar ve korku dolu unsurlarla dolu ortamlara adım atabileceğimizi söyleyebiliriz. Yapım içerisinde yer alan bilgilere göre bulmacaların her biri farklı ve çeşitlilik göstermeyi hedefliyor ve her bulmacayı çözerken arka planda yer alan ses efektleri ve gerilim müzikleri ile beraber ortamda ne kadar çok gerilimin olacağını görebiliyoruz.

Bunun dışında fragmanda dokunaçlı bir yaratık veya canavar benzeri bir canlı karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Dolayısıyla fragmanın sonlarına doğru da sularla alakalı bir durum söz konusu olduğundan, belki de kendimizi sularla kaplı bir dünyada bulabilir veya su canavarları ile karşı karşıya kalabiliriz.

Dolayısıyla burada birden fazla teori üretmek mümkün. Ancak genel olarak oyun içerisinde karanlık bir atmosferin bulunacağını ve sürekli olarak kendimizi gerilim dolu atmosferlerde bulurken tüylerimizin diken diken olacağını söyleyebiliriz. Hem arka plan efektlerinin hem de seslerin gerçekten üst düzey bir şekilde olacağını varsaydığımızda, yapımın genel olarak korku sever oyunculara hitap ettiğini diyebiliriz.

Yine fragmanda yer alan detaylara bakacak olursak, boydan boya kaplı demir parmaklıkların olduğunu görebiliyoruz. Elbette onları açmak için çeşitli bulmaca unsurlarıyla karşılaşabilir ve kendimizi dikkat çekici ortamlarda bulabiliriz. Onları açmak için belki bir kilit veya kapı açma sistemleri ile karşı karşıya kalabilir ve onları açmak için etrafı keşfetmek durumunda kalabiliriz. Ek olarak burada bunları yaparken arka planda gerilim müziklerini ve hatta canavarların bize koşturduğunu belki de görebileceğiz. Dolayısıyla yapım içerisinde açılabilecek oldukça farklı kapıların olduğunu ve aynı zamanda farklı bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya kalabileceğimiz ortamın sunacağını söyleyebiliriz. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz her ortamda farklı bulmaca unsurlarıyla ve korku unsurlarıyla karşı karşıya kalabileceğimizi de ekleyebiliriz. Yapım için daha fazla detay ilerleyen süreçte bize sunulacak. Bu detaylarla beraber nasıl bir oyun içeriğinin bizi beklediğini doğrudan gözlemleyebilecek ve hatta yeni fragmanları bu kapsamda bekleyeceğiz.

Bunun dışında fragmanda herhangi bir oynanış unsuru bulunmuyor ancak doğrudan oyun içi yani motor içi görüntülerin bize sunulduğunu söyleyebiliriz. Arka planda yer alan hikayenin hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bize sunulacağını ve akabinde ise Japon tarzı bir korku hikayesinin bize aktarılacağını söyleyebiliriz. Aynı zamanda zaten içerisinde bulunduğumuz binanın ve yapıların tamamen Japon kültürüne ait olduğunu ve bu kültüre ait çeşitli korku unsurlarının bize sunulacağını varsayabiliriz. Dolayısıyla uzak doğu kültürüne bir ilginiz ve alakanız varsa muhakkak bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz.
 
 
 
Ek olarak geliştiricinin bir önceki oyununa bakacak olursak, Silent Hill: The Short Message, dikkat çekici ortamları, korku unsurlarını ve gerilim ortamlarını bizlere sunuyordu. Genel olarak oyuncular tarafından sevilen ve aynı zamanda yapacağınız seçimlerle beraber karakterin gidişatını belirleyebildiğiniz bu yapımda tuhaf olaylarla karşı karşıya kalıyor, geçmişe doğru gidebiliyor ve yıkık dökük bir bina içerisinde kendi yolumuzu bulmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda burada bir kız karakteri kontrol ediyoruz. Bu karakterimiz geçmiş dönemde yaşadığı olayları geriye dönük olarak burada yaşamaya hazırlanıyor ve etrafta bulduğu ipuçları ile beraber buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde elbette hikaye yavaş yavaş açabileceğimiz bir yapı bulunuyor.

Ek olarak buralarda tuhaf ortamların olduğundan bahsedebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda siz de biliyorsunuz ki her bir oyuncu korku dolu unsurlarla beraber burada uğraşırken aynı zamanda arka planda yer alan hikaye ile beraber kendini daha da korkutucu ortamlarda bulabiliyor ve daha fazla bulmaca ve ipucu ile beraber etraftaki nesneleri incelemek durumunda kalıyor. Yine bu tarz oyunlarda etrafta bulunan nesnelerle etkileşime girmek ve aynı zamanda farklı ipuçlarını araştırmak oldukça önem arz ediyor. Ek olarak yeni oyunda da aynı şekilde bu tarz bir yapının olacağını ve bulacağımız notlarla beraber buralarda neler olup bittiğini öğrenebileceğimiz bir yapının olacağını söyleyebiliyoruz. Zaten klasik olarak korku oyunlarında böyle bir detay yer alıyor ve bu detaylarla beraber biz de oyundaki yerimizi alabiliyor ve hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz.

Hikaye içeriğinin yavaş yavaş kendini açabildiği ve Japon kültürü ile beraber korku unsurlarının bir hayli harmanlandığı yapım içerisinde hangi karakteri kontrol edeceğimizi ve hangi hikayeyle karşı karşıya kalabileceğimizi henüz bilmiyoruz. Dolayısıyla ilerleyen süreçte daha fazla detayın sahibi olmak için elbette sabırsızlıkla bekliyor ve siz de bu oyunu hakkındaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.
 
 

Bunun dışında fragmanda tuhaf ışıklandırmaların, korku dolu unsurların, etraftaki tuhaf seslerin ve çok daha fazlasının olacağına dair ipuçları görebiliyoruz. Fragmanda yer alan arka plan seslerinin aynı zamanda bir radyo hışırtısı ile beraber eşdeğer olduğunu söyleyebiliriz ve bu da oldukça rahatsız edici bir şekilde karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla fragmana bakacak olursak doğrudan tuhaf ve rahatsız edici ortamlarda kendimizi bulabileceğimiz ve ilerlerken sürekli olarak arkamıza geri dönüp bakabileceğimizi ve kendimizi sürekli diken diken üstünde hissedebileceğimiz yerlerde bulabileceğimizi aktarabiliyoruz. Dolayısıyla yapımda yer aldığımız süre boyunca tuhaf unsurlarla beraber karşı karşıya kalabilecek ve akabinde ise yapacağımız hamlelerle beraber ana karakterimizi hayatta tutmaya çalışabileceğiz. Oyunda her ortam içerisinde farklı ortamlarla, atmosferlerle, bulmaca içerikleriyle ve çok daha fazlasıyla karşı karşıya kalabilecek ve bunları çözmek için elbette etraftaki nesnelerle etkileşime girebileceğiz. Bu tarz oyunlarda etraftaki nesneler ile ne kadar çok etkileşime girerseniz o kadar çok hikaye açabilir ve bulmacaları bu kapsamda çözebilirsiniz. Aynı şekilde bu oyunda da bu tarz bir yapının yer alacağını ve daha fazla detay ile beraber ilerleyebileceğinizi söylemekte fayda var.
 
 
Şu an için tüm detayların bunlardan ibaret olması ile beraber elbette yeni projeden neler bekleyebileceğimize dair herhangi bir beklenti yer almıyor. Dolayısıyla beklentilerimizi her ne kadar her oyun için yüksek tutsak da, bazı oyunlar için düşük tutmakta fayda var diyebiliriz. Çünkü artık günümüzde birçok oyun ne yazık ki isteneni veremiyor ve birçok sorunla beraber karşımıza çıkıyor. Genel olarak hemen hemen tüm temalar işlendi ve aynı zamanda tüm hikayelerle beraber neredeyse karşı karşıya kaldık. Dolayısıyla ilerleyen süreçte karşımıza çıkacak oyunların hikayesi hem birbirine benzer hem de oynanış anlamında da pek fazla farklı bir şey sunmuyor. Dolayısıyla bu durumları göz önüne alarak elbette siz de beklentilerinizi düşük tutabilir ve buna göre beklemeye koyulabilirsiniz. Zaten bu tarz korku oyunlarında herhangi bir beklentiye girmek çok daha iyi olacaktır. Çünkü korku oyunlarında belirli bir oynanış dinamiği bulunuyor ve sürekli olarak kendimizi yürüyüş içerisinde ve hatta eğer oyunda koşma varsa koşma eylemi içerisinde bulabiliyoruz. Yapım içerisinde sadece yürüme simülasyonu mu olacak yoksa düşmanlara karşı gelebileceğimiz bir nişancı aksiyon sistemi de yer alacak mı bunu hep birlikte göreceğiz. Şu an için bilgiler bunlarla sınırlı diyebiliriz. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
Concord İçin Aksiyon Dolu Yeni Fragman Yayınlandı Ubisoft, Driver Serisini Devam Ettirecek mi? Heyecan Verici Gelişme

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız