Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Nintendo DLC Sistemine Karşı Çıktı

İşte DLC sistemiyle gelinen noktanın özeti.

     Kimileri seviyor, kimileri protesto ediyor. Ancak kimi zaman hikayeyi etkilediğinde, bu ürünleri almaya mecbur bırakılıyoruz. Evet, DLC'lerden bahsediyoruz. Artık yaygınlaştıkça yaygınlaşan DLC sistemine sonunda, büyük firmalardan birisi karşı çıktı.
 
     Nintendo Amerika'nın başkanı Reginald Fils-Aime, AOL'un oyun blogunda yapılan bir röportajda konuştu. Oyun dünyasının başarılı ismi, DLC sistemine Nintendo olarak karşı çıktıklarını söyledi. İşte röportajda geçen konuşma;
 
     "Bir oyunu satmaya çalıştığımızda satın alan müşterinin parasının bütün olarak karşılığını vermek istiyoruz. Oyunları parçalara ayırıp çıktıktan bir süre sonra insanları o parçaları satın almaya itmek Nintendo'ya göre değil.. Nintendo'nun bu genel görüşüne ben de kesinlikle katılıyorum. Tüketicinin bu oyunları ilk başta bütün bir deneyim yaşamak için aldığını düşünüyorum."
 
     Sanırım özellikle DLC'leriyle meşhur olan firmaya örnek olarak Activision'u gösterebiliriz. THQ da az da olsa bu yolda ilerleyen firmalardan.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak GamersXtreme Nintendo Wii U Konsol Console dlc
Catwoman Olsa, Anca Böyle Dövüşür!! Bu Yarışma PS Vita Kazandırıyor!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

19.11.2011 11:45:11

0
Her DLC kelimesini görünce EA e küfredesim geliyor :D. Eskiden adı Update, Patch olurdu bunların şimdi özellikle oyundan kırpıp DLC diye satıyor herkes. Oyunlarını destekleyen şirket deyince aklıma bir tek Valve(Nintendo kötü falan demiyorum, pek Nintendo oyunu oynayan birisi değilim de...) geliyor benim; Team Fortress 2 update ler sayesinde ilk çıktığı zaman istediğinin iki katı hard disk alanı kaplıyor atrık, 2003 de çıkan HL2 hala grafik update leri alıyor. Öte yandan birileri de DLC yi utanmadan oyunun çıkış DVD sine koyup onun için para istiyor(bkz. Gears of War 3)

BSC Misafiri

19.11.2011 11:44:47

-1
Nintendoda kendini çakal zannediyo ve malesef oyuncuları işte böyle kandırıyor.Zaten istesede DLC sistemi olamaz şu anda.3DS desen zaten bi DLC olsa makine çöker.WiiU da görücez.Eğer DLC sistemi olmazsa o zaman derim işte helal olsun.Şimdi boru boru atmak kolay...

The_Rahip

18.11.2011 23:53:30

0
Nintendoyu seviyorum yıllar önceki o acımasız politikalarından çok uzaktalar ve oyuncuyla beraber yollarına devam ediyorlar. Bu nesilde rakipleriyle hiç dalaşmadan konsollar ve ev konsolları pazarında ortalığı yıkıp geçtiler tabi birde yazılım satışları var. DLC sisteminede karşılar ve haklılar çünkü oyuncular için büyük bir tehlikedir. Yeni nesilde çok daha azıtacak oyun yapımcıları utanmasalar oyunların sonunu bile para ile satacak hale geldiler. Zelda, Metroid Prime, Mario ve nice efsane yapım var ellerinde bu yapımlar çok geniş kitlelere ulaşıyor ama DLC ile kesinlikle oyuncuları yolmuyorlar.

supermariooooo

18.11.2011 22:44:47

+1
helal olsun nintendoya zaten sevdiğim marka. biraz son dönem politikaları azcık beni kızdırsada bitmemiş oyun satıp sonrada dlc ilk hafta gelior diye bağıran oyun şirkelterinede gönderme yapmış.. neden son zamanda ps2 gamecube yada n64 yada ps1 kalitesinde oyun gelmiyor? metroid prime = gamecube OCARİNA OF TİME = N64 Shadow of the Colossus = ps2 final fantasy 9 = ps1 artık böyle kalite oyunlar gelmiyor nedeni para hırsı samimiyeti bitirdi

Chidori

18.11.2011 21:16:53

0
Resim sistemi güzelce açıklıyor.

gktu1905

18.11.2011 21:08:47

0
aynen ben ps3 kullanıom sattıktan sonra wii u alabilirim

BSC Misafiri

18.11.2011 20:49:43

0
İşte Nintendo'yu bu yüzden seviyorum. Verdiğim parayı sonuna kadar hak ediyorlar. Ne kadar onlar da para kazanmak içni bu işi yapsalar da müşterilerine değer veriyorlar hiç değilse. Bazı firmalar örnek almalı

Guest-F97E00D06

18.11.2011 19:40:14

0
Age of empires onlinede monalisa yı puzzle şeklinde parça parça satıyolar. 2 aydır oynuyorum oyunun kendisiyle birlikte 350 dolardan fazla ödedim.

ebedidevlet

18.11.2011 19:39:55

0
DLC sistemi = Sömürü sistemi
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Wii U
+ TAKİBE
AL
16 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız