Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Gelecek Temalı Parkur Oyunu CTRL-U Duyuruldu: İşte Detaylar

 
İtalyan stüdyo Stone Shelter, PC (Steam) için bilim kurgu - gelecek temalı birinci şahıs parkur aksiyon macera oyunu CTRL-U'yu duyurdu. Oyunun çıkış tarihi açıklanmadı. Robotların hakim olduğu bir dünyada yer aldığımız yapım içerisinde bir Android olarak yer alıyor ve aynı zamanda birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber bu oyunda bulunabiliyoruz.
 
Oyun bizlere neler sunuyor? 
 
 
 
Oyunda parkur içerikli yapılar oldukça sık karşımıza çıkıyor ve zaten oyunun temelinde de bu yatıyor. İlgi çekici yapısı ile beraber karşımıza çıkmaya hazırlanan oyun içerisinde öngörülemeyen bir gelecekte yer alıyor ve aynı zamanda bir fabrikanın içerisinde bulunabiliyoruz. Fabrika içerisinde yer aldığımız süre boyunca burada bulunan sorunları çözmeye çalışıyor ve Android robot ile beraber de bu sorunlara çözüm bulmamız şart.

Bilim kurgu temalı parkur oyunu içerisinde çevikliğimizi kullanabiliyor ve parkur zorluklarını burada aşmaya çalışıyoruz. Siz de biliyorsunuz ki parkuru zorlukları elbette platformdan platform atlamayı gerektiriyor ve aynı şekilde  doğru zamanda doğru şekilde de karşıya geçmeye gerektiren çeşitli zorlukları bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla bu oyun özelinde de aynı şekilde bu zorluklar bulunuyor ve son derece gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkan Android robot Kyle (KY-13 Yardımcı Birim) olarak burada yer alıyoruz.
 
 

CTRL-U içerisinde öngörülemeyen çeşitli sorunları çözmek için burada bulunuyor ve istediğimiz şekilde bu robotun yeteneklerinden faydalanabiliyoruz. Örneğin oyunda yer aldığınız süre boyunca sağ kolumuzu çeşitli aletler monte etmek için kullanabiliyor ve aynı zamanda parkur zorluklarını geçmek için de bu Android robotu güçlerinden faydalanabiliyoruz. Çevik bir yapıya sahip olan bu Android robot ile beraber karmaşık sorunları çözmeye başlıyor ve elimizde farklı farklı silahlar bulunabiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde aynı şekilde parkur zorluklarını aşmaya çalışırken diğer yandan ise koşup ateş edebileceğimiz bir yapı bizlere aktarılıyor ve bu macera aslında zaman zaman aksiyona dönüşüyor diyebiliriz.

Oyunda karşımıza hiç beklenmedik anda çeşitli zorluklar çıkabiliyor ve aynı zamanda kendimizi bir anda savaş alanında bulabiliyoruz. Bu savaş alanlarında yardımcı birimlerimizi kullanabiliyor, duvardan duvara atlayabiliyor aynı şekilde bu atlamalarla beraber de tehlikeli durumlara geçiş yapabiliyoruz. Baş döndürücü durumlarla beraber karşı karşıya kalacağımız yapım içerisinde büyük bir maceraya atılabiliyor ve aynı zamanda buradaki sorunları çözmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 
 
Oyunda ne kadar çok hızlı koşarsak o kadar çok ateş edebiliyor ve aynı zamanda kendimizi de hızlı bir şekilde bu kapsamda şarj edebiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde kullanabileceğiniz ve sürekli olarak genişleyen hem araç hem de silah cephaneliği bulunuyor. Bu içeriklerle beraber de aynı şekilde kendimizi güçlendirebiliyor ve karşılaştığımız zorlukları bu araçlarla beraber açmaya çalışıyoruz.

Oyunun yayınlanan fragmanından da gördüğünüz gibi ilgi çekici içeriklerin ve yapının bizlere aktarıldığını söyleyebiliyor ve burada geniş bir fabrikanın bulunduğunu görebiliyoruz. Gerçekçi bir aydınlatma sisteminin de yer aldığı yapım içerisinde grafik  anlamında oyuncuları tatmin edecek bir yapının bizlere sunulduğunu görebiliyor ve böylece buradaki yerimizi alabiliyoruz. Basit bir işçi Android robotunu kontrol ettiğimiz oyunda bulunduğumuz fabrikanın sırlarını çözmeye çalışıyor ve bunun yanı sıra fabrikanın farklı bölgelerine doğru ilerlemeye çalışıyor ve burada farklı seçeneklerle beraber de bulunabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de ikilemde kalabileceğiniz çeşitli durumlar bulunuyor ve bu durumları da aşmak tamamen bizim işimiz oluyor. Hal böyle olunca oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca temel olarak bu fabrikada bulunan sorunları çözmeye çalışıyor ve arızaları çözerken de elbette arka planda yer alan hikayenin sırlarını açığa çıkarabiliyoruz.
 
 

Oyunu yayınlanan fragmanda bakacak olursak Alfa öncesi bir yapı ile burada karşılaşabiliyoruz ve düşük kaliteli görüntülerin şekilde karşımıza çıktığını söyleyebiliyoruz. Öncelikle geliştirici tech.no isimli bir logosu ile beraber başlayan fragmanda elbette arka planı bir anlatıcı bulunuyor ve bu anlatıcı ile beraber de fabrikanın farklı bölgelerine doğru ilerleyebiliyoruz.
 
Karşımıza çıkan fabrika oldukça normal bir fabrika gibi görünürken burada işleyiş standart olarak sürülüyor ve etrafta farklı kutuların ve güvenlik kameraları olduğunu da görebiliyoruz. Gelecek temalı yapan içerisinde bu fabrikada olan biten sorunları çözmeye çalışıyor ve aynı zamanda arka planda yer alan bu sorunların elbette çeşitli sırları da bulunuyor. Dolayısıyla burada geliştirici ekip arka planda bulunan bu fabrika durumuna ekstra bir hikaye eklemiş durumda ve bu hikayenin de ilgi çekici olması oyuncuları oyuna bağlayacak unsurlardan biri.
 
 

Yine fragmandan devam edecek olursak burada çeşitli dronların olduğunu görebiliyor ve bu dronların da çeşitli eşyaları başka yere taşıdığını görebiliyoruz. Bunun dışında yine kaynak yapan otomatik sistemlerin, ağırlık kaldıran araçların ve daha fazlasının burada olduğunu görebiliyor ve bu işleyişin gerçekten de burada otomatik bir şekilde yapıldığının farkındayız. Dolayısıyla biz de bu fabrikanın işleyişini düzenli olarak sürdürmek için burada bulunuyor ve bir Android robot olarak buradaki yerimizi alabiliyoruz. Robotumuzla beraber ilerlemeye çalıştığımız oyunda tornavida ile beraber etraftaki sorunları çözebiliyor, elimize farklı araçları alabiliyor ve bu araçlarla beraber de buradaki sorunlara çözüm bulmaya çalışıyoruz.

Oyunda geniş bir fabrika içerisinde yer alıyor, bu fabrika içerisinde olan bitene tanıklık ediyor ve fabrikanın işleyişine burada katkı sağlayabiliyoruz. Alfa öncesi fragmanına bakacak olursak elbette karakterin hareketleri ve bizlere sunduğu animasyonlar çok da üst düzey bir yapının bünyesinde barındırmadığını gösteriyor. Ancak bu alfa öncesi sürüm olduğundan dolayı elbette final sürümünü temsil etmiyor ve final sürümünde gerçekten de güzel bir yapıyla beraber karşılaşmak istiyoruz.
 
 

Kısaca toparlayacak olursak yeni duyurulan oyun içerisinde bir Android robot olarak yer alıyor, bu Android robot ile beraber fabrikada bulunan sorunları çözmeye çalışıyor ve elimizdeki farklı yeteneklerle beraber de fabrikanın sorunlarına çözüm bulmaya başlıyoruz. Bu tarz bir yapı ile beraber oyunun ne zaman çıkış yapacağı belirtilmiyor. Dolayısıyla oyunun ilerleyen süreçte yeni gelişmelerini buradan aktarmayı bekliyoruz. Oyunun aynı zamanda şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinde de beklemeye ve takip etmeye koyulabilirsiniz.
 
Duyuru fragmanı
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
CTRL-U
Ekim Ayının PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı Türk Yapımı Hayatta Kalma Oyunu Pirates Journey'in Demosu Mevcut

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız