PS Network'e Bağlanan PS3 Sayısı 30 Milyon

Alkan Adakaner


 
     Bu neslin vazgeçilmezi olan konsolların online servisleri, firmaların cihaz satmasında da önemli etkenlerden biri olarak görülebilir. Online sistemi iyi olan bir konsol oyuncuların tercihini belirleyebiliyor.
 
      Sony'den Kaz Hirai, Ağustos ayında beklediklerinden biraz daha iyi satış gerçekleştirdiklerini belirttikten sonra PSN hakkında demeç verdi. Hirai, sattıkları PS3'lerin %80'inin PSN'ye bağlandığını söyledi. Toplamda 38.1 milyon PS3 satıldığını göz önüne alırsak 30.48 milyon PS3, PSN'ye bağlanmış oluyor. Bu gerçekten çok iyi bir ortalama.
 
     Bakalım bu rakamlar Playstation Network Plus'a üye oyuncu sayısına nasıl yansıyacak? Xbox Live'ın ücretli Gold üyeliğinin büyük ilgi gördüğünü göz önüne alırsak PSN plus'ın performansı oyuncuların ilgisinin ne kadar ciddi olduğunu gösterecektir.
 
     PSP'nin ile ilgili açıklamalarda da bulunan Hirai, konsolun bu teknolojiye geçiş yapmayacağını, çünkü yeterki teknolojiye henüz sahip olmadığını söyledi. Yine de Hirai, oyuncuların 3D teknolojisi ile eğlenmeleri için ellerinden geleni yapacaklarını da sözlerine ekledi.
 
kaynak