Dying Light'ın PS3 ve Xbox 360 Sürümleri İptal Edildi

Ömür Gencer


      Ortaya çıktığından beri büyük bir merak uyandıran açık dünya zombi oyunu Dying Light; yeni nesil konsollar ve PC'nin yanında PlayStation 3 ve Xbox 360 için de duyurulmuştu. Yapımcı ekip Techland, yayınladığı açık mektupla oyunun eski nesil konsol sürümlerini iptal ettiğini duyurdu.
 
      Artık sadece yeni nesil konsollar ve PC'ye çıkacak olan yapımın eski nesle gelmemesinin sebebi olarak bu iki konsolun güçsüz olması gösteriliyor. Yapımcı ekip yayınladığı mektupta şu açıklamaya yer verdi:
 
       "Oyunda aynı anda 200,000'den fazla nesne görülebiliyor. Buna gerçekçi ışıklandırma ve fizik eklenince gerçekten yeni neslin sınırlarını zorluyorsunuz. Bunlarla birlikte üç katmanlı karakter gelişim sistemi ve geniş açık dünya gibi oynanış temellerimiz, Dying Ligh oynanışı için olmazsa olmaz özellikler arasında bulunuyor. Tüm bunları akıcı bir oynanışla birleştirmek sadece yeni nesil konsollarda yapılabilecek bir şey. Uzun süren test aşamalarından sonra Dying Light'ı yeni nesil konsollar ve PC'ye özel yapmaktan başka seçeneğimizin olmadığını anladık. "
 
      Dying Light; PlayStation 4, Xbox One ve PC için 30 Ocak'ta çıkış yapacak.