Disney, LucasArts'ı Kapatma Kararı Aldı!

Samet Konuksal


    2012'nin sonlarına doğru LucasArts ve LucasFilm'i 4.05 milyar dolardan satın alan Disney, bugün Star Wars serisini seven oyuncuları üzecek bir haber yayınladı. Disney, LucasArts'ı kapatma kararı aldı!
 
    Stüdyonun oyunlarıyla ilgili haberleri takip edenlerin hatırlayacağı üzere Disney, firmayı satın aldıktan sonra oyun bölümündeki çalışmaları geçici olarak durdurmuştu. Fakat bu durdurma işlemi daha da ileriye gitmişe benziyor ki LucasArts kepenk indirdi ve 150'den fazla insan işsiz kaldı. Bunun üzerine stüdyonun çalışmakta olduğu Star Wars 1313 ve Star Wars: First Assault gibi projeler de iptal edildi.
 
    Konuyla ilgili firmadan yayınlanan bildiri metninde LucasArts'ın kapatılma nedeni olarak, "Disney olarak oyun endüstrisindeki pozisyonumuzu düşündüğümüzde daha fazla riske girmemek ve Star Wars adını daha fazla değerlendirmek adına LucasArts'ı kapatma kararı aldık." sözlerine yer verildi.
 
   1980'li yıllarda kurularak oyun endüstrisinin en köklü kuruluşlarından birisi haline gelen LucasArts'ın bu şekilde bizlere veda edişi gerçekten üzücü. Umarız stüdyonun değerli isimleri yepyeni projelerle başka bir firmada karşımıza çıkarlar.