Skyrim'in Yapım Ekibinde 70 Seslendirmen Bulunuyor

Levent Polater

Bu sene sonuna doğru RPG açlığımızı Skyrim ve Mass Effect 3 gibi oyunlar giderecek.

 
    Yılın RPG adaylarından The Elder Scrolls V: Skyrim dolu dolu geliyor. Oyun için her yapılan yeni açıklamayla ne kadar ayrıntılı bir oyunun önümüze sunulacağını daha da iyi anlıyoruz. Skyrim'in baş yapımcısı Craig Lafferty, PSM3 dergisine verdiği röportajda Skyrim'in toplam 70 seslendirmene sahip olacağını açıklamış. Oblivion ile bunu karşılaştıran Lafferty, bir önceki yapımda bu sayının yalnızca 14 olduğunu söyledi.
 
    "...Oblivion'da seslendirme işini yapan 14 kişi vardı. Skyrim'de ise 70 farklı aktör 47,000'den fazla satır ile sorumlu." 

    Ses seçeneklerinin artması karşımıza daha az monotonlaşan bir oyun sunacaktır. Oblivion oynayanların hatırlayacağı üzere bazen aynı diyaloglar ve aynı sesleri duymak oyunu rutinleştirebiliyordu. Daha önce yapılan açıklamalarda ise Skyrim'in 300 saati aşkın bir oyun ömrüne sahip olduğu söylenmişti. Ha, yalnızca ana görevi yapayım derseniz bu süre 20-30'a kadar inebiliyor. Ancak işin zevkli yanı oyunu bütünüyle ele almak olacaktır. Yine de seçim sizin tabii..