Nintendo, 3DS'in 2 Büyük Sorunu Üzerinde Çalışıyor

Alkan Adakaner

Nintendo ne yapsa fanları koşarak alır sözlerinin doğru olmadığı 3DS'te ortaya çıktı


     Nintendo Amerika'nın başkanı Reggie Fils-Aime, 3DS'in son dönemlerdeki kötü performansı hakkında açıklamalar yaptı. Konsolun ilk gün ve ilk hafta satışlarının harika olduğunu söyleyen Reggie, daha sonraki düşüşü ise iki nedene bağlıyor.

     Reggie'nin açıklamalarına göre müşterilerle konuştuklarında cihazı kullanan kişilerin 3DS'ten çok memnun kaldığını görmüşler, ama henüz kararsız olan kitlenin ise gözlüksüz 3D desteği veren ürünü almamasının iki nedeni var. 

    Bu nedenlerden ilki herkesin şikayet ettiği Nintendo tarafından geliştirilen oyunların henüz piyasaya çıkmaması. Nintendo'nun cihaz için çıkacak ilk büyük oyunu The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D bile birkaç gün önce raflardaki yerini aldı. Bu oyunun da bir yeniden yapım olduğunu belirtelim.

    Reggie'ye göre cihazı almak isteyenlerin diğer sorunu ise 3DS'in yeterli online desteğe sahip olmaması. Nintendo her ne kadar bu konuya el attığını söylese de yeterli desteği vermediğini inkar etmek mümkün değil.
 
    Nintendo şimdi bu iki önemli sorun üzerinde çalışıyor ve bunları hallettikten sonra konsola olan ilginin artacağını düşünüyor. Açıkçası Nintendo'nun tespitlerine katılmamak elde değil. Bu iki sorun çözülmeden kendini Nintendo'ya çok yakın hisseden kişilerin bile konsolu almakta çekinceleri olacaktır. 2011 sonunda önemli Nintendo oyunları piyasaya çıkacak, online destek konusu ise Nintendo'nun parmaklarının ucunda.