Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Park Yönetim Oyunu Planet Coaster 2 Çıkış Tarihi Belli Oldu

 
 
Frontier Developments tarafından biz oyun severlere sunulacak olan lunapark yönetim simülasyon oyunu Planet Coaster 2'nin çıkış tarihi açıklandı. Ortaya çıkan bilgilere göre 6 Kasım tarihinde PlayStation 5, Xbox Series ve PC için piyasaya sürülecek. Oyunun PC sürümü ise Steam platformu üzerinden yayınlanacak.
 
Lunaparkınıza gelen misafirleri memnun etmeniz gereken bir deneyim 
 
 
 
Dünya çapında 60 dolardan, ülkemizde ise 22.99 dolardan satışa sunulacak Planet Coaster 2, serinin en yeni devam oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Oyunun standart sürüm haricinde bir de Deluxe Edition paketi yer alıyor. Bu paket içerisinde nostaljik Grand Carousel'den geleneksel hız trenlerine kadar farklı unsurlar içeren Vintage Funfair Ride Pack bulunuyor. Deluxe Edition ise 30 dolardan satışta.
 
Oyunun şu anda ön siparişleri açık durumda. Herhangi bir sürümünü ön sipariş eden kullanıcılar üç büyüleyici eğlenceli sürüş deneyimi içeren “Bonus Ride Collection”a sahip olacak.
 
Roller coaster'lardan su kaydıraklarına kadar oldukça farklı lunapark eğlencesinin yer aldığı oyunda, gelen misafirleri memnun edebiliyor ve onları heyecanlandırmak durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak? 
 
Lunapark yönetim simülasyonu deneyimi ile beraber ön plana çıkabileceğimiz ve bu deneyimi en üst seviyede hissedebileceğimiz yapımda, ilk oyunun devamı niteliğinde bir yapıyla karşı karşıya kalıyor ve ilk oyunda yer alan iyi unsurların, mekaniklerin, grafikleri ve çok daha fazlasının daha da iyi bir şekilde yeni devam oyunu içerisinde yer alması bekleniyor. Hayranların ve yeni gelecek olan oyuncuların dikkatini çekmeye hazırlanan oyun içerisinde bir lunapark yer alıyor; buranın yönetimi tamamen bize ait oluyor ve derin yönetim simülasyon unsurlarıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere, gelen müşterileri memnun etmek, lunaparkı en iyi şekilde değerlendirmek, su kaydıraklarından roller coaster'lara kadar oldukça farklı eğlenceli sistemler kurmak tamamen bizim işimiz oluyor ve zaten oyunda bu durum temel mekanik olarak karşımıza çıkıyor.
 
Oyunda ilk etapta belki de zorlanabileceğimiz bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Çünkü bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere, ilk etapta oldukça karışık ve derin yönetim unsurları karşımıza çıktığından dolayı oyuna alışana kadar ve ince detayları öğrenene kadar bir noktaya kadar zorluk çekebiliyoruz. Ancak daha sonrasında oyuna alıştıktan sonra, daha fazla ve daha deneyimli olduğumuzdan dolayı kısa sürede hızlı bir şekilde büyüyebiliyor, kendi lunapark sisteminizi kurarken hangi noktalara dikkat edebileceğimizi görebiliyor ve daha deneyimli bir şekilde oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bununla beraber, oyunda hangi yere hangi eğlence unsurunu koymanız gerektiğini siz karar verebiliyor ve parkın dizaynı ve özelleştirmesi konusunda da tüm seçenekler ve eylemler size ait diyebiliriz. Bu tarz detaylarla beraber her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi lunaparkınızı istediğiniz gibi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
Park yönetim simülasyonu deneyimiyle beraber ön plana çıkmaya hazırlandığımız yapım içerisinde üç heyecan verici oyuncak içeren çeşitli koleksiyon paketlerinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere oldukça fazla paketin ve ek içeriğin olduğunu aktarabiliyoruz. Bu tarz paketlerle beraber oyunda eğlencenin dibine vurabiliyor, müşterileri daha fazla eğlendirebiliyor ve onların heyecanına ortak olmak için büyük bir çaba sarf etmek durumunda kalıyorsunuz.

Dikkat çekici unsurlarla ve yönetim detaylarıyla beraber oyunda yer almak gerçekten de eğlenceli dibine kadar yaşayabileceğimiz anlamına geliyor. Bu tarz detaylarla beraber oyunda kendi lunaparkımızı kurmak durumunda kalıyor, istediğimiz yere istediğimiz park sistemini yerleştirebiliyor, müşterilerin nereden gelmesine biz karar verebiliyor ve hem giriş hem de çıkışları ayarlamak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Kendi sistemlerimizi oyuna dahil edebileceğimiz yapım içerisinde, park ziyaretçilerini hoşnut etmek ve onları eğlendirmek tamamen bizim işimiz oluyor. Bununla beraber, su turları yapabileceğimiz bir sistemle karşı karşıya gelebiliyor; bunun yanı sıra hız trenlerini bir araya getirerek gerçekten de eğlencenin dibine vurabilecek bir yapıyla ortaya çıkabiliyor ve bununla beraber tema parkları inşa ederek kendi yaratıcılığımızı ön plana koyabiliyoruz. Yönetimi ve paylaşımın ön planda olduğu bir sistemle beraber yer aldığımız yapım içerisinde neler yapabileceğimize biz karar verebiliyor ve bir dalış yaparak elbette sularla dolu bir tema parkı içerisinde neler olup bittiğini biz karar verebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, kendi detaylarımızı oyuna dahil edebiliyor ve aynı zamanda oyunda ve parkımızda neler olması gerektiğini biz müdahale edebiliyoruz. Oyunda müşterileri memnun etmek, fiyat performans çizelgesini sunmak, fiyat politikası sebebiyle elbette yapacağımız hamlelerin gidişatına yön vermek ve çok daha fazla detay ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Oyunda hangi unsurların yer alması gerektiğine karar verirken, aynı zamanda önemli seçimler yapabiliyor ve her bir oyuncu burada para kazanmanın yollarını farklı şekillerde arayabiliyor. Örneğin, bir oyuncu hız trenleri konusunda oldukça dolu bir park kurmaya çalışırken, diğer oyuncular ise sadece su kaydıraklarına önem verebilir ve buradan daha fazla para kazanmanın yollarını arayabiliyor. Dolayısıyla her bir oyuncu burada farklı bir strateji ve plan benimseyebiliyor ve kendi stratejinizi ön plana çıkararak bakış açınızı değiştirebiliyorsunuz. Hangi durumlarda nasıl para kazanılır ve hangi kapsamda daha fazla para kazanma yöntemi ile beraber ön plana çıkmaya hazırlandığınız yapımda dilediğinizi gerçekleştirebiliyor; ancak bunları gerçekleştirirken yine de dikkat etmeniz gerekiyor ve müşterileri sürekli olarak memnun etmek temel hedefiniz olarak karşınıza çıkıyor diyebiliriz.

Oyunda yer aldığımız süre boyunca dünyanın en iyi parkı olmak için büyük bir mücadeleye atılıyor ve yaratıcılığımızı burada kucaklamak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Hayal gücümüzle beraber genişletebileceğimiz ve türlü unsurlarla yönetime söz sahibi olabileceğimiz yapımda, geliştirilmiş ve iyileştirilmiş bina sistemleri ile karşı karşıya kalıyor ve aynı zamanda binaları ve yolları kurarken en iyi şekilde birleştirmemiz gerekiyor. Bunlarla beraber parkımızın dizaynı ve özelleştirme sistemleri tamamen bize ait oluyor. Hangi sistemin, hangi eğlence unsurunun ve hangi binanın nasıl bir yapıya sahip olacağını ve nereye kurulacağını siz belirleyebiliyorsunuz.
 
 
 
Genişleyen plazalarla beraber dikkat çekici unsurlarla karşı karşıya gelebileceğiniz yapımda, gerçekçi parklar oluşturmak için elinizden geleni yapmak zorunda kalıyor, arazinizi şekillendirebiliyor ve farkınızı göz alıcı bir şekilde değiştirmek tamamen sizin işiniz oluyor. Zaten bu tarz oyunlarda yukarıda bahsettiğimiz gibi her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi parkını burada özelleştirip kişiselleştirebiliyor. Dikkat çekici unsurlarla yer alabildiğimiz yapım içerisinde istediğimiz gibi farkımızı yönetirken aynı zamanda müşterileri memnun etmek tamamen bizim hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda yer aldığımız süre boyunca hangi yere hangi binayı dikmek ve aynı zamanda müşterileri nasıl memnun etmek gibi tüm soruların cevabını biz vermek durumunda kalıyoruz. Oyunda zaten farklı şekillerde binalar bulunuyor; her bina müşterileri farklı şekillerde memnun edebiliyor ve bunun yanı sıra yine müşterilerin ve insanların farklı şekillerde istekleri bulunuyor. Ve bu isteklere karşı gelmek ve onların isteklerini yerine getirmek için elbette büyük oranda çaba sarf etmek durumunda kalıyoruz.
 
Örneğin, birçok müşteri su kaydıraklarına çok fazla ilgi gösteriyor ve oralarda kaymak için sıra beklemek durumunda kalıyor. Bu durumda yoğun olan kısımlara doğru elbette takviyeler yapmak ve yeni bir su kaydırağı inşa etmek müşterileri memnun edecek unsurlar arasında bulunuyor. Dolayısıyla oyundaki bu dengeye oldukça dikkat etmeniz ve buna göre kendinizi ayarlamanız gerekiyor. Bu tarz detaylarla beraber oyunda farklı şekillerde istatistiklerle karşı karşıya kalabilir, kendi istatistiklerinizi ve planlamalarınızı oyuna dahil edebilir ve bununla beraber en iyi şekilde yer alırken tüm bu detaylara ve ince unsurlara dikkat etmeniz gerekiyor. Hayal gücünüzü serbest bırakabileceğiniz, parkınızı genişletebileceğiniz ve ziyaretçilere unutulmayacak bir an yaşatmaya hazırlanabileceğiniz yapımda, kendi parklarınızı oluşturmak durumunda kalıyor ve bu parkınızı oluştururken düşüncelerinizi ve stratejilerinizi oyuna dahil edebiliyorsunuz. Buna göre kendinizi özgürlükçü bir yapıyla karşı karşıya bırakabiliyor ve bununla beraber hangi unsuru oluşturmak istiyorsanız ona göre ilerleyebiliyorsunuz.

Su kaydıraklarından hız trenlerine kadar oldukça farklı parçaların bulunduğu oyunda, bunların konumu tamamen size ait olur ve nereye kurmak istiyorsanız ona göre parça parça inşa edebiliyorsunuz. Dikkat çekici unsurlarla beraber yer aldığınız yapım içerisinde, hız treni nefes kesici bir deneyim sunuyor ve bununla beraber lunaparka en iyi oyuncaklarla beraber donatabiliyorsunuz.
 
 
 
Parıltıların güneş ışıklarına ve oldukça eğlenceli unsurların yer aldığı yapımda, kıvrımlı su kanalları ile beraber sorunsuz bir şekilde birbirine bağlı bir park cenneti tasarlamak için büyük oranda elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve çarpıcı özgürlükler sunan bu oyun içerisinde, her bir detay bizim elimizden çıkıyor. Yönetim üzerinde ustalaşabileceğimiz, başarının sırrını keşfedebileceğimiz ve bütçemize en iyi şekilde yöneterek ziyaretçileri dengeli bir şekilde heyecanlandırabileceğimiz yapımda, puanımızı yükseltmek için farklı şekillerde stratejiler benimseyebiliyoruz. Büyüleyici cazibe merkezi arasında yer almaya hazırlandığımız yapımda, tüm dengelerin aslında oldukça iyi bir şekilde işlemesi gerekiyor. Büyüleyici cazibe merkezi olmak için elimizden geleni yapmaya çalıştığımız yapımda, doğru yaptığımız hamlelerle beraber ve seçimlerle parkımıza gelen ziyaretçi sayısını artırmak durumunda kalıyor. Yaptığımız her iyi işle beraber ziyaretçi sayısı gitgide artış gösteriyor ve bu kapsamda daha da fazla para kazanmanın yollarını arayabiliyoruz.
 
Oyunda yer aldığımız süre boyunca, yukarıda bahsettiğimiz gibi yönetim üzerinde ustalaşırken aynı zamanda ziyaretçilerimize iyi bakabiliyor, onların morallerini en iyi şekilde tutabiliyor, güneş losyonlarından cankurtaranlara, soyunma odalarından benzer ihtiyaçları karşılamaya kadar oyun içerisinde her bir noktayı en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor. Dolayısıyla tüm müşterileri ve ziyaretçileri bu kapsamda memnun etmek tamamen bizim işimiz oluyor ve bu memnuniyetle beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, daha fazla para kazanarak en iyi şekilde parklarımızı inşa edebiliyor ve kendi detaylarımızı oyuna dahil ederken oldukça eğlenceli anlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Farklı parçaları bir araya getirebileceğimiz ve memnuniyet garantili sistemlerle beraber ön plana çıkabileceğimiz yapımda, ziyaretçilerin istek ve ihtiyaçlarını anlamak için oldukça vakit ayırmamız gerekiyor; ancak onların isteklerini anlamak oldukça kolay bir şekilde karşımıza çıkıyor, yani geliştirilecek ki bu mekanik kapsamında oldukça basite indirgenmiş bir sistemin bizlere sunulacağını aktarıyor.

Destansı su kaydıraklarına adım atabileceğimiz yapım içerisinde, ziyaretçileri en iyi şekilde memnun etmeye çalışıyor ve Franchise modu ile beraber ilk defa seriye eklenebiliyor ve birlikte oynayabileceğiniz bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Oyunda arkadaşınızla beraber iş birliği yapabiliyor, dünya çapındaki liderlik tablolarının zirvesine ulaşmaya çalışıyor ve başka oyuncularla rekabet edebileceğiniz bir yapı bulunuyor diyebiliriz. Bu da elbette rekabeti arttırarak daha fazla eğlenebileceğiniz ve mücadeleye girebileceğiniz yapıyı içeriyor.
Genel olarak kaplayacak olursak, lunapark yönetim simülasyonu deneyimi sunan bu yeni yapım, ilk oyunun devamı niteliğinde geliyor ve daha önceki unsurların üzerine eklenmiş özelliklerle dikkat çekiyor. Yönetim simülasyonu severlerin ilgisini çekecek bu oyunda, bir lunaparkın tüm yönetimi size ait.
 
 
 
Derin yönetim mekanikleri, geliştirilmiş grafikler ve zenginleştirilmiş içeriklerle dolu bu oyun, hem hayranları hem de yeni oyuncuları memnun etmeye hazırlanıyor. Oyun, çeşitli eğlence unsurları kurma ve müşteri memnuniyeti sağlama üzerine odaklanıyor. Su kaydırakları, roller coaster'lar ve diğer eğlence yapıları, parkınızı genişletmek ve daha fazla ziyaretçi çekmek için kullanabileceğiniz önemli araçlar. Oyuncular, özelleştirilebilir park düzeni ile diledikleri eğlence unsurlarını istedikleri gibi yerleştirebiliyor ve kendi tarzlarına uygun bir lunapark oluşturabiliyor. İlk etapta, oyun derin yönetim mekanikleriyle zorlayıcı olabilir. Maliyet yönetimi, müşteri ihtiyaçlarını karşılamak ve parkın karlılığını artırmak gibi detaylarla uğraşırken stratejik kararlar almanız gerekiyor. Ancak, oyuna alıştıktan sonra parkınızı hızlı bir şekilde büyütebilir ve daha başarılı bir yönetim deneyimi elde edebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
Ördekli Battle Royale Oyunu DUCKSIDE Erken Erişim Tarihi Açıklandı Bir Dönemin En Çok Oynanan Oyunu Flappy Bird Geri Dönüyor

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız