Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Horizon: Zero Dawn, Doğal 4K Değil Ama Çok Yakın

   Sony, yeni PlayStation 4 modeli olan Pro'yu dün gece HDR ile 4K özellikleri üzerinde durularak tanıttı ancak 4K oyun kısmı doğal yani native olarak değil, özel bir render tekniği kullanılıp upscale edilerek verilecek. Lansmanda yer alan Horizon: Zero Dawn'ı geliştiren Guerrilla Games bu konu yani oyunun çözünürlük kısmına değindi.
 
 
   Guerrilla Games'in sanat yönetmeni Jan-Bart Van Beek, yaptığı açıklamada Horizon: Zero Dawn'ın lansmanda paylaşılan demosunun tam olarak native 4K olmadığını ancak çok yakın bir seviyede olduğunu belirtti. Çok yakın kavramı ise 'insan gözünün fark edemeyeceği kadar yakın' şeklinde tanımlandı.
 
   Bunun dışında Sony'nin PlayStation 4 Pro ile ilgili yeni teknik detayları da yakın zamanda paylaşacağı belirtildi. 
 

 
    Horizon: Zero Dawn, 1 Mart 2017 tarihinde Avrupa bölgesi için PlayStation 4 konsollarına özel olarak çıkış yapacak. Standart PlayStation 4'e göre daha güçlü olarak karşımıza çıkacak Pro ise 10 Kasım tarihinde 399 dolar fiyatıyla satışa sunulacak.

Bu haberin bağlantısı
URL
sony playstation 4 ps4 playstation next gen
Mario, iPhone ve iPad'e Geliyor PlayStation 4 Pro, 1080p Video Kaydedebilecek
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

9.9.2016 11:12:19

0
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri Yanlış değilsem uncharted multi 750p ve 60fps olması lazım. Oyunun multisini 10 gündür oynuyorum hiçte gözüme kötü gözükmüyor. Bütün oyunlar 750p 60fps çıksa ne olur? Önemli olan 4k değil oyunun içeriği etrafla etkileşim ve hikaye.
Hocam 900p çalışıyor Mp'si,Ama zaten bizim derdimiz çözünürlük değilki,1080p bi zahmet standartlaşsın ama,Bide bu konsolda bizi üzen 1080p'de 60 fps değerinin tam olarak yakalanmaması,bide Tomb Raider'da böyle, Açık dünya oyunlarda Allah bilir ne olur. 4K zaten beklenilen bişey değilki bu nesilde,ancak taa ps5 neslinde görürüz.. Bizim istediğimiz stabil ve yüksek fps değerleri, bazı oyunlarda her iki konsoldada aynı olacakmış fps değerleri,Yanisi Hocam istediğimiz konsola ramak kalmış ama yine hayal kırıklığı... Yani ps4'ü satsammı,satmasammı arada kaldım,Witcher 3 oynamak istiyorum ps4'te ama hangi ps4'tee..Yani insan o dünyayı yüksek detaylı ve akıcı şekilde keşfetmek istiyor,ondan aklımı kurcalıyor ps4 Pro...

BSC Misafiri

9.9.2016 01:02:32

+1
sony sıçmıştır

alperen717181

9.9.2016 00:08:52

0
Oyunculuk artık 4k 8k 12k diye mi gidecek? Ne ara çözünürlük delisi olduk. Bana oyun verin ben 720p de oynarım arkadaş bana çözünürlük satmayın

Redunay

8.9.2016 23:34:42

0
Oyun bir çıkıyor watch dogs gibi

BSC Misafiri

8.9.2016 22:20:03

0
kesssin çok yakındır

2K

8.9.2016 20:11:24

0
Yok hocam demek istediğim, konferansta söylediler özel bir teknik olacağını ama belki dandik, native 4K ile arada çok fark olan bir şey olacaktı, kendi ürünleri tabi övecekler, görmeden kesin yorum getiremezdik onu demek istedim. Fakat dediğim gibi Digital Foundry gördüklerinden memnun kalmış ki adamlar bu işi en iyi yapan ekiplerden, demek ki anlattığınız gibi başarılı bir teknik. Aslında kafa karıştıracak bir açıklama yapmadılar özel bir upscale tekniği olacak bizim geliştirdiğimiz, normal upscale teknolojisinden daha iyi olacak dediler. Horizon ekibindeki arkadaş işleri batırmış bence. Kesin bu açıklamayı yapan oyuna AC oyunları gibi yüksek bir yere tırmanıp harita açma özelliğini koyanla aynı kişi.

Metal-Gear

8.9.2016 20:03:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: 2K Detaylı açıklamanız için teşekkürler, kod, oyun geliştirme işlerini bilmesem de bildiğimiz upscaleden daha iyi bir şekilde olacağını anlamak mümkün. Normalde böyle olacağını nereden biliyorsun daha görmedik yazardım ama Digital Foundry de incelemiş ve çok olumlu konuşmuşlar. Bu fiyata böyle native'e yakın 4K upscale çok iyi fakat PS4'ün ömrü bu kadar kısa olmamalıydı.
Hocam Digital Foundry konsolu incelemiş olmasaydı bile dünkü konferansta isim olarak özel render tekniği ile upscale edildiği söylendi zaten. Resmi açıklama bu, sadece full spec şeklinde detay vermediler. Hatta 1080p televizyonlarda Downsample ile daha iyi imaj kalitesi verecek Pro, onu bile söylediler. Böyle terim olarak söyleyince kimse anlayamıyor o yüzden kafalar bi milyon, ben bu terimleri aldım ne olduklarını anlattım. Digital Foundry'de zaten inceleyip olumlu yorum yapmışlar, bu da Sony'nin de benimde doğru söylediğini gösteriyor dediğin gibi.

2K

8.9.2016 19:55:52

0
Detaylı açıklamanız için teşekkürler, kod, oyun geliştirme işlerini bilmesem de bildiğimiz upscaleden daha iyi bir şekilde olacağını anlamak mümkün. Normalde böyle olacağını nereden biliyorsun daha görmedik yazardım ama Digital Foundry de incelemiş ve çok olumlu konuşmuşlar. Bu fiyata böyle native'e yakın 4K upscale çok iyi fakat PS4'ün ömrü bu kadar kısa olmamalıydı.

Metal-Gear

8.9.2016 19:39:01

0
quote:

Orijinalden alıntı: Borgess @Metal-Gear Bu andavallar okuduğu haberin ne anlattığını algılamıyor, senin developer methodlarını okuyup komple çökmelerini mi istiyorsun? Enhanced seçeneklerin olacağını aletin ilk söylentisinde söyledik, sadece çözünürlüğe odaklandıkları taşra yalanı. 1080p de standart makinenin üç, dört kat fazlasını verecek oynadığın oyun, bundan feragat edip 4K render a yüklenebileceksin. Bu. Ben enhanced olayına hazırladım bir yıldır kendimi, ilk mesajda bahsettiğim de haberdeki açıklamayı yapan eleman 4K gibi ama değil diye saçmalayacağına Zero Dawn da olacak enhanced seçeneklerinden, farklarından bahsetsin anlamında. Scale ve render ı yazarak ekstrasını güzelce açıklamışsın, kafası karışmış tonla adama baya yardımcı olur.
Başka türlü anlatmak mümkün değil hocam, işin arka planına girmeden direk yazıyla söylesem uyduran fanboy ilan edilecem. Zaten çoğu tartışma hep kulaktan dolma terimlerin neye yaradığı nasıl olduğu bilinmediği için çıkıyor. Ama söylediğin şey çok doğru, Horizon yapımcısı olayı adam gibi anlatsa millet gene anlamasa bile meseleye ayıkır biraz. "Tam native değil ama native gibi" cümlesi çok uyduruk geliyor. Adam gibi söylese şu teknikle şöyle upscale ettik, bu yüzden gerçeğine çok yakın ve gözle fark göremezsiniz şeklinde anlatsa halbuki. Ama bir taraftan da düşünüyorum görselsiz anlatılması zor bir durum. Hitap ettiğin kitle oyun yapımcısı değil, oyun oynayan insanlar, o yüzden detaylandırması da dert. Ondan olsa gerek ki laf arasında bu şekilde özetlemiş demek ki adam olayı - native değil ama native gibi - diyerekten.

cikiacla

8.9.2016 19:06:59

0
umarım sony bu ps4prodan büyük zarar eder de asıl önemli olanın çözünürlük değil oyun ve hikaye olduğunun farkına varır.

Metal-Gear

8.9.2016 19:06:39

0
Evet bende bunu açıkladım, upscale olacak kandırıldık diye kızanlar var. Sende kıvırdılar demişsin o yüzden yazıyorum şu an verilmiş olan tek sözleri bu açıkladığım teknik. Yani kendileri söyledi ama detaylı anlatımını yapmadılar sadece, milletin kafası çok karışık. :D:D Scorpio'nun çıkmasına zaman var, 1 yıldan fazla var piyasada şu an Pro'nun rakibi yok. Konsol oyunculuğu için Scorpio'ya kadar en iyi performans + en iyi grafik daima Pro'ya ait olacak, bunun bir alternatifi yok şu an. Yanlız gerçek 4K olacağını düşünme hayal kırıklığına uğrarsın, bu gün Pro TLOU remastered gibi oyunlarda native 4K veriyorsa diğerlerini Checkerboard ediyorsa, Scorpio'da da aynı şekilde bu günün oyununda 4K verir kendi çıktığı dönemin oyunlarını o da checkerboard eder ya da benzer başka teknik. Kendi dönemi ve daha ilerisinin oyunlarında gerçek 4K olmayacak bak gör. Zaten imkansız bir şey, şu anda bile bilinen 6tflops güç ile AMD cephesindeki mimarilerde 4K stabilizasyonu yok. Bu günün Pro'su yarının Scorpio'su işte, üstünlük için aynı dönemde çıkmaları lazımdı. Digital Foundry 3 saat geçirmiş konsol başında, mevcut 4K farkının (checkerboard upscale olan) gözle görülür seviyede harika olduğunu söylemişler. Bu da açıkladığım sample teorisini hakikaten koyduklarını gösteriyor, demek ki bizi kandırmıyorlar. Valla ben beğendim, fiyat ve teknik özellikler birbirini destekliyor parasına göre deli konsol. Scorpio'da 1 buçuk yıl sonrasının 6tflops gücü ile 400 - 500 dolar aralığını geçmezse aynısı onun içinde geçerli olacak. İki konsoldan da alırım bir dal.

Chirrut Imwe

8.9.2016 18:46:22

0
Aksini iddia Eden bisey demedim hocam. DF de bugünkü yazisinda PRO'nun GPU günümüz oyunlari icin native 4K asla veremez diyor. TLOU Remaster native 4K ama digerleri tamamen Rekonstruktion. Scorpio gelince native 4K oyunlar görücez,PRO'nun basarabilecegi bisey degil bu. RAM miktarina ve bandwidth yetersiz GPU dan önce

Kazumatr

8.9.2016 18:24:47

0
Kardes bi oyuna hikaye yazarsin birde hikayede olmayan kisim olur sonra cikartirsin.Mesrla last of us ta left behind dlc si gibi.Dlc demek ust bas carik curuk demek degil. Indirilebilir iceriktir acilimi.Buna sen herseyi dahil edersin.last of us ta ek bi hikaye oldu gerci ben oyun diskini aldim icerisinde vardi satin almadim.Ama bi oyunda ek gorev yok bilmembe bunlar oyundan herzaman kesilmis kisimlardir.oyunu yapmak yillar surutor ek paket yada dlc yapmak cok kisa suruyor bi dusun. Oyuna cikan her ek sey para ile satildikca dolandiriciliktir.Sen ben o herkes oyunu satin almis ben bunu cikariyim bak bide dlc ek paket modlarimizla desteklicez demek kirpilmis oyunu satip sonrada ek paket dlc adi altinda en son kullaniciya tekrar satmak yavsakliktir. Bi oyuna para veriyorsun bak sunu cikardik oynamak istiyorsan daha once verdigin para yetmez biraz daha ver pamuk eller cebe misali. Bunun savunulak hicbi yani yok.Bu indirilebilir ek ne varsa bunu pazarlama stratejisidir. Bi nevi tepkileri bertaraf edip herkesi kuzu misali siraya sokup kirpmaktir. Bu nesil herkese ders olmali boyle giderse ki zaten bolum bolum oyunada basladilar oda ayri sacmalik , oyun sektoru mobilden farki kalmicak.

Dictattor

8.9.2016 18:10:31

+1
@Metal-Gear Bu andavallar okuduğu haberin ne anlattığını algılamıyor, senin developer methodlarını okuyup komple çökmelerini mi istiyorsun? Enhanced seçeneklerin olacağını aletin ilk söylentisinde söyledik, sadece çözünürlüğe odaklandıkları taşra yalanı. 1080p de standart makinenin üç, dört kat fazlasını verecek oynadığın oyun, bundan feragat edip 4K render a yüklenebileceksin. Bu. Ben enhanced olayına hazırladım bir yıldır kendimi, ilk mesajda bahsettiğim de haberdeki açıklamayı yapan eleman 4K gibi ama değil diye saçmalayacağına Zero Dawn da olacak enhanced seçeneklerinden, farklarından bahsetsin anlamında. Scale ve render ı yazarak ekstrasını güzelce açıklamışsın, kafası karışmış tonla adama baya yardımcı olur.

Metal-Gear

8.9.2016 17:53:30

+8
quote:

Orijinalden alıntı: Borgess 8K panelin gölgesindeyken daha yeni yayılmaya başlayacak bir çözünürlüğü sallayan yok. 4K üzerinden yapılan açıklamalar komik ve amatör. Aletin olayı belli, 1080p de standart PS4'den daha fazla vereceği yüksek kalite visual. Tek sattıracak özellik. Saçma açıklama yerine enhanced seçeneklerinden, farklarından bahsetse iyiymiş.
@Borgess, hocam bu enhanced konusuna ufaktan değindiler ama derin bir açıklama olmadı, ben açıkladım biraz aşağıda. @2K, PS3 dönemindeki gibi bir upscaling yöntemi değil bu hocam. @Scorpio Bites a Pony, hocam olayın kıvırmakla alakası yok, bu haberdeki eleman enhanced ya da checkerboard diye teknik terime girmiyor oyuncular ne anlayacak yoksa. PS Pro'nun olayını aşağıda açıkladım. ============================= Kızgın olan ve kıvırdı diye kutlama yapan arkadaşlar sizin kafanız karışmış. Neo haberinden beri 4K desteği söylenti - tahmin şeklinde biliniyordu ancak bu bilgiler enine boyuna sadece dün resmiyete kavuştu. Olursa Native 4K olmayacağı zaten herkesçe biliniyordu. Bu tahminler arasında benim en merak ettiğim, native olmayacak ama dandik upscale mi olacak yoksa özel render metodu mu olacağını merak ediyordum kilit nokta bu. Açıklamaya göre düz upscale değil, Checkerboard Rendering metodu ile upscale edileceği doğrulanmış oldu. Piyasada zaten 4K oyun oynatan alet yok, 400 dolara 4K hedefleyen bir cihaz için olabilecek en iyi upscale tekniği ile gelmişler sizi hayal kırıklığına uğratacak bir şey yok o yüzden. Verilmiş söz bu oldu artık, eğer bundan sonra özel metod yerine düz upscale oyunlarla gelirlerse işte o zaman verilen sözü yemiş ve kıvırmış olurlar. Gereken söz dün verildi, önce bunu idrak edin. ============================= Şimdi, yapımcı demiş ki Native değil ama Native gibi 4K olacak. Kimi arkadaşlarda diyor ki upscale olacağından kötü olacak, yüksek çözünürlük gözükmeyecek. Neye dayanarak peki PS Pro'nun upscale olayı nedir? PS Pro'da kullanılan teknolojiyi anlatmak için kodlama yapmak lazım basitçe örnek verilebilecek bir konu değil bu. Pixellerin ardındaki matematiğe giriyor bu konu. Bende bunu size açıkladım. Aşağıdaki ilk resimde, geliştirmekte olduğum bir oyunun Alfa aşamasından bir fotoğraf karesi aldım. Bu kareyi Klasik Upscale ve Checkerboard Render gibi interpolasyon Upscale tekniğinde yükselttim. Üst kısımdaki yan yana duran 3 adet grayscale resmi düz upscaleing ile yükselttim. (Algoritması 1 pixelin 3 boş pixeli interpolasyonsuz doldurması üzerine) - Ki bu bazı arkadaşların şu anda PS Pro'da kullanıldığını zannederek kutlama yaptığı yöntem oluyor. Alt kısımdaki yan yana dizilmiş 3 grayscale resimde ise Interpolasyon tekniğinde Upscaleing programladım. (Algoritma: boşta kalan 1 pixelin çevre pixellerdeki renk değerlerini kullanarak kendine bir ortalama değer ataması üzerine - [Interpolasyon]) Üsttekiler ve alttakiler tamamen aynı ebatlarda upscale edilmiş olmasına rağmen aralarında kalite farkı var. Interpolasyon ile yükselttiğim imajlar Native olmamasına rağmen ona yakın bir imaj kalitesi sundu. (Resimleri yeni sayfada açıp orijinal boyutunda veya zoom yaparak görüntüleyin.) Tıpkı bu haberde de elemanın söylediği gibi, Native değil ama klasik Upscale'de değil. En aşağıda da resmin orijinalini koydum, upscale edilmiş halleri ile karşılaştırabilirsiniz. ============================== Upscale metodları için kullandığım pixelizasyon değerler ve kod kümeleri bu şekilde: =============================== ORİJİNALİ (renkli ve grayscale): =============================== Fark edildiği gibi, orijinal resimden daha yüksek bir çözünürlükte upscale ettiğim iki görüntünün biri orijinalinden kötü görünürken, diğeri orijinali ile neredeyse aynı görünüyor. Bu yöntemle 4K upscale edilmiş oyunlarda, 1080p ve 4K arasında fark olur. Horizon için söylenilen Native değil ama Native gibi sözünün ardında yatan şeyler bunlar işte. PS Pro'da kullanılan upscale yöntemi bu, o yüzden verilmiş sözde bu oldu artık. 400 dolara bunu meydana getirdilerse canı 4K oyun isteyen gidip Neo'yu alır. Yok ben interpolasyon da istemiyorum direk gerçek olması lazımdı diyorsanız sizi SLI GTX 1000 serisine davet ediyorum. Şu render metodu ile gelecek olan bir God of War'u, bir muhtemel Last of Us 2'yi ya da multiplatform oyunları bu "fiyatta" ve bu pixel çözümü ile oynayabileceğiniz başka bir yer yok. [:'(] Umarım konsolun 4K olayı ile nasıl başa çıktığı konusunu merak edenler için aydınlatıcı olur. Hiçbir değerlendirme yapmadan sırf "upscale" adını kullanarak bi kutlamalar yapanlar bi sinir yapanlar. Ulan Upscale nedir, konsoldaki şekli nasıldır bihaber hiç konuşan yok. @RaiTrQ @2K @Scorpio bites a Pony

GT_55

8.9.2016 17:52:44

0
Bu arada digital foundry, pro ile 3 saat geçirmiş. 4k vs beğenmişler. 400 dolara fiyat performans veren başka bir sistem varsa buyrun gösterin. Kuru laf kalabalığı yapmayın. http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-three-hours-with-playstation-4-pro

GT_55

8.9.2016 17:44:33

0
1800p'den upscaling varsa 2k'ya göre daha iyi sonuç verir. Sonuçta her türlü full hd'den daha yüksek bir çözünürlük... 1 sene sonra çıkan cihaz tabiki daha güçlü olacak. Ama atı alan Üsküdarı geçer misali olursa, scorpio projesi ,sadece proje olarak kalır.

michael01

8.9.2016 17:26:43

0
Biri daha açıklama yapmıştı 55inç televizyona 2 metreden bakarsanız 900p 1080p gibi gözüküyor diye :D gereksiz , milleti keriz yerine koyan açıklamalar yapılıyor

BSC Misafiri

8.9.2016 16:18:26

0
Yanlış değilsem uncharted multi 750p ve 60fps olması lazım. Oyunun multisini 10 gündür oynuyorum hiçte gözüme kötü gözükmüyor. Bütün oyunlar 750p 60fps çıksa ne olur? Önemli olan 4k değil oyunun içeriği etrafla etkileşim ve hikaye.

BSC Misafiri

8.9.2016 15:53:32

0
quote:

Orjinalden alıntı: RaiTrQ Sony nin yaptığını onaylamıyorumda konsolunda oyun kalmayan çömezler neye laf atıyor adamlar en başında upscale olacak dedi bu fiyata native 4k mı bekliyorsunuz asıl kıvıran görmek istiyorsanız son 3 yıldır ms yi izleyebilirsiniz size kıvırma dersi versin
Derdimiz 4K değil aletin daha stabil olarak1080p 60 fps verememesi,bazı oyunlarda her iki konsoldada 30 fps olması...Yemişim 4K'yı..

Chirrut Imwe

8.9.2016 15:50:43

0
quote:

Orijinalden alıntı: RaiTrQ Sony nin yaptığını onaylamıyorumda konsolunda oyun kalmayan çömezler neye laf atıyor adamlar en başında upscale olacak dedi bu fiyata native 4k mı bekliyorsunuz asıl kıvıran görmek istiyorsanız son 3 yıldır ms yi izleyebilirsiniz size kıvırma dersi versin
PS Now. Mendil veren mi gurban göz yasini silersen

HajHaj

8.9.2016 15:44:34

0
İnsan gözü kaçsın bi taraflarınıza.

RaiTrQ

8.9.2016 15:38:53

+2
Sony nin yaptığını onaylamıyorumda konsolunda oyun kalmayan çömezler neye laf atıyor adamlar en başında upscale olacak dedi bu fiyata native 4k mı bekliyorsunuz asıl kıvıran görmek istiyorsanız son 3 yıldır ms yi izleyebilirsiniz size kıvırma dersi versin

erenyildiz0

8.9.2016 15:27:17

0
Hayır bundan daha 1 yıl önce sony sataştı sürekli Microsoft'a. Her çıkan multiplatform oyunun reklamına bizde 1080p diye bağırdılar. Twitter'dan kinayeli kinayeli xbox one'a dokundurdular. Sonra Microsoft madem öyle ben senden daha güçlü konsol çıkarıyorum dedi ve ipler orda koptu. Artık iyice güç yarışına girecekler. Nvidia ile AMD nasıl her yeni ekran kartı duyurularında rakibin ekran kartını da benchmark a ekleyip bakın biz daha iyiyiz kekeke diyo aynısını xbox ve ps te de görcez. Eskiden oyun konuşurduk. Şimdi dilimize yok native yok upscale bir sürü kelime girdi. İnsanlar da hala taraf olma peşinde. Ps 2 döneminde sony, oyun yapımcıları yalvarırdı oyuncuya nolur alın oyunu diye. Bir ton demo çıkardı. Oyunların kutuları bugünün bilmem ne editionları seviyesindeydi. Şimdi oyuncu sırf konsola özel diye yapımcıdan daha çok savunuyo oyunları. Neyse yapacak bir şey yok. Bu nesil bunu istiyor.

BSC Misafiri

8.9.2016 15:24:15

0
Şerefsiz Sony,nasıl bir konsol yaptığı bile belli değil...

2K

8.9.2016 15:21:43

0
Pro haberlerini olumsuz bir gelişme olarak görsem bile adamlar zaten upscale edecek dedi en başından ve o fiyata native 4K imkansız gibi bir şey, o fiyata 4K upscale bile çok iyi. Fakat oynarken bir fark gerçekten hissetmeyeceğiz mi yoksa PS3 ve Xbox 360 zamanında olduğu gibi karartı olan görüntüler mi göreceğiz onu zaman gösterecek.

Dictattor

8.9.2016 15:15:17

0
8K panelin gölgesindeyken daha yeni yayılmaya başlayacak bir çözünürlüğü sallayan yok. 4K üzerinden yapılan açıklamalar komik ve amatör. Aletin olayı belli, 1080p de standart PS4'den daha fazla vereceği yüksek kalite visual. Tek sattıracak özellik. Saçma açıklama yerine enhanced seçeneklerinden, farklarından bahsetse iyiymiş.

bughunt

8.9.2016 15:03:47

0
sony son yılların en büyük kazığını atdı.Next gen diye PS3,5 u şu anki PS4 ü 399 USD den konsol başı 100 usd karla hardcore oyuncu kitlesine satarak göstere göstere geçirdi.Şimdi ise PS4 pro ki 3 yıl önce çıkması gereken 1080p/60fps/upscale 4K standartını yani gerçek next gen PS4 deneyimin sony in masallarına kanmamış aklı selim gerçek oyunculara normal hatta ucuz denilebilecek makul fiyatdan satacaktır.fanboylara,sabırsızlara,zararına satıyoruz yalanlara kanan kitleye geçmiş olsun ben dahil.PS4,üst seviye PC imi satıp scorpion u almaı düşünüyorum.Halihazırda üst seviye 4K tv imde var,en matıklısı bu gibi.yılda bir exlusive çıkacak diye sony in ağzının içine bakmaktan ve iki yılda bir nvidiaya dom__maktan psikolojim bozuldu

Persona_Non_Grata

8.9.2016 15:01:56

+2
Konsolunda özel oyun kalmayanlar yorum yapmasın, Ps4 exclusive oyunu bu, siz anlamazsınız.

BSC Misafiri

8.9.2016 14:59:53

0
Bir halt yedik ama sıvıyoruz merak etmeyin demek istemiş.

Xan'ela

8.9.2016 14:56:08

0
PS4'ü olanlar için bu konsol tam bir fiyasko geçmeye değer hiçbir şey yok. HDR desen update ile gelecek, 2 - 3 sene sonra yeni nesiller çıkar zaten.

mösyö liquid

8.9.2016 14:38:29

+1
Eskiden ne güzel oyunları içerikleri üzerine tartışırdık, şimdi ise çözünürlük üstünde kavga edip kalp kırıyoruz. Bırakın isteyen istediğini alsın ne pc miş konsol muş arkadaş. Hobi olacak şey çatışma nedeni olmuş.

lextor

8.9.2016 14:32:16

+4
Sıva Yapmanın Faydaları Pürüzlü bir yeri prüzüsüz yapmanızı sağlayan bir tekniktir. Örnek Uygulama Resimi Ve ayrıca Dünkü Konferans dünyanın en tırtingen konferansıydı...

Guest-AEF248198

8.9.2016 14:27:34

+1
İnsan gözünün fark edemeyeceği nedir ya? Çık arkadaş şu şu çözünürlük de bitsin gitsin.

psychicsaw

8.9.2016 14:25:37

+1
Tabi ki yeni nesil etkisi yapmayacak, kimse o kadar umutlanmasın. 1080 de 4k yeni oyunlarda sorunsuz çalışacağı bile bilinmezken. 400 dolar değerindeki bir konsolun şu aşamada bunu yapması bence imkansız. Kaldı ki bu konsol VR 2k amaçlı olarak çıktı. Bunu bile yeni nesil grafikleriyle sağlaması mümkün olmayacaktır. Ps4 VR içerik için yeterli değildi adamlar biraz daha geliştirdi, ama bu nesil parantezinden çıkamadı, çıkamazdı da! Sonuç olarak VR için çıkmış eskisinden daha güçlü bir konsol var. Sony burada doğru olanı yapıyor. Belki en baştan yapmalıydı ama fiyat=performans. 1000 tl ye o seviye bile iyiydi. Bu konsol çıkıyor mu? Çıkıyor. Tabi ki konsolu alanlar daha iyi donanıma sahipken daha iyi oyun oynamalı. Şunu hep gözden kaçırıyorsunuz. Konsol geçen zamanda maliyeti düşüyor ve sony her geçen gün karına kar katıyor. Yeni konsol çıkarmamak tabi ki onlarında faydasına. VR bunu zorunlu hale getirdiği için çıkardığını düşünüyorum. YENİ NESİL KAR getirir ama ARA BİR DONANIM çok karlı değil. Sony bu konsolu satarken de zararına satacaktır.

Lord Joker.

8.9.2016 14:24:06

0

bozcan

8.9.2016 14:17:46

0
Zamanında KZ:SF'da multide 1080p olmadığı anlaşılmıştı. Yine Digital Foundry olayı açığa çıkarmadan kimse anlayamamıştı.

Wayward Son

8.9.2016 14:07:13

+3
Insan gozunun algisini bilemem de ahlak kurallarinin kabul edemeyecegi kadar yavsakca hareketler bunlar.

game07

8.9.2016 14:01:22

+3
Hocam witcher 3 kendisi 100 lerce saat ek paketleri de 10 larca saatken tespit yanlış olmuş. Yani adam geralt skini satmıyo tamamen yeni görevler, seslendirmeler, hikaye.

Kazumatr

8.9.2016 13:53:21

+2
Hepimiz yuz verdik sony ye ozellikle ps4 te digerleri gibi uzun yillar ayni seviyede kalici olur diye ama iste yeni nesil ac. Ulan gecmiste psx te Resident evil silent hill bayilarak oynuyorduk her yonuyle kaliteliydi.Bu yeni veletler yuzunfen afedersiniz oyunlarda mok oldu.Butun oyunlar fps olacak nerdeyse ya last of us yapim asamasi videolarinda bile fps mi yapsak yoksa diye bi ikilemde kaldik diye aciklamalari var nd un. Bu yeni yetmeler yuzunden boyle giderse onumuzdeki yillar uncharted da fps olur hersey grafik tabanli olur yalnizca multi oyunlari da dayarlar 270 liradan ohhh. Abi firmalar kullanicilar yuzunden boyle okdu eskiden dlc mi vardi oyun icibde guzlilikleri kesfeder bulurdun yontemi vardi acmanin falan. Simdi de cd project gibi cakallar turedi biz dlc satmiyoruz ek paket satiyiruz deyip kendine cok kisi cektiler bugune kadar ki dlc lerde ayni mantikti.Bu nesil oyun sektorunu mobil e dondurecek boyle giderse sonrasinda firmalar eski tarza donucekler getiri baya dusunce tabi bu bahsettigim kazlar oldukca adam 3-5 haritali multi fps leri dayar 300 den kosa kosa alirlarsa biz zaten konsolu birakiriz.

R-10

8.9.2016 13:49:17

+2
'Çok yakın kavramı ise 'insan gözünün fark edemeyeceği kadar yakın' şeklinde tanımlandı.' Bu ney şimdi

gokhanvai

8.9.2016 13:49:12

+3
Yakında 4k native diye remastered'lar görürseniz şaşırmayın.

İdrak İstimlak

8.9.2016 13:43:03

+3
Sonuna kadar haklisin... Artik isi milleti nasil yolariza cevirdiler. Oyunlari icin katlaniyorduk ama artik onlari da senin yapacagin gibi bir kac sene geriden takip ederek oynariz. Her seyi gectim su ortamda artik kimse adam gibi kaliteli oyunlar beklemesin...

Persona_Non_Grata

8.9.2016 13:38:22

0
Helal Sonycim

usuallysony

8.9.2016 13:36:47

+1
Ps3 ü baya geç almıştım çok ta iyi olmuştu her açıdan ps4 hemen aldım ps3 u satıp ama almamak lazimmis dedim ki ps3 gibi uzun yillar kalıcı olur ama daha 3 senesi dolmadan olanlara bakın sırf para için milyonlarca ps4 alan insanlara hakaret bu başka bisey değil bu konsolla amacınıza ulasamayin inşallah yazık telefon mu bu çat çat çıkarıyorsunuz güzel bir oyunun geliştirilme suresi kadar geçti geçmedi yeni konsol çıktı el insaf

Kazumatr

8.9.2016 13:28:49

+6
Bu insan gozunun farkedemeyecegi 4k goruntuyu hangi yaratik ucube gelistirmiski bize bunu soyluyorlar.Biri aciklasin ? Yada bu farki anlayamayacagimizi soyleyen insan gorunumlu yaratiklarmi bunlar. Ps4 pro tamamiyle daha guclu konsol daha yuksek grafik aclari icin ozel tasarlanmis para yontma makinesidir. Boyle konsol olmaz olsun.Ama bi yandanda hak veriyorum kazlar bagiriyo yokmu beni daha iyi yolabilecegin yeniligin diye.Haktir boylelerine.3 sene icinde yeni ps5 i duyurduklarinda bunlar yibe ayni kazlar olarak kosarak once beni yol noluur diye diye alacaklardir eminim.Ilk kez bi konsolu cikis zamaninda aldim cok pismanim onunyzdeki nesil bi 3 yil beklerim hem oyun fiyatlarida cok makul seviyeye iniyor bu surede.

CoreGame

8.9.2016 13:28:29

+1
Sıva bakalım

pcrex

8.9.2016 13:25:35

+4
60fps olması daha önemli ama yapımcılar bunun bilincinde değil, 4k deyince pazarlaması daha kolay. casual kitle 4k diye diye beyinler sulanmış bir kere, sony paranın belini kıracak gene, 4k tv si olan her oyuncu bu konsolu alacaktır tahminimce. tv ye o kadar para verince bir şeyler görmek tatmin olmak isteyecek haliyle.

Chirrut Imwe

8.9.2016 13:21:28

+3
Evet kivirmalar baslasin 1 2 3 basla

BSC Misafiri

8.9.2016 13:20:27

+3
quote:

Orjinalden alıntı: BSC Misafiri 30 fps nin üstünü insan gözü fark etmez diye bir şey vardı zamanında bu da yeni galib. "2k üstü insan gözü fark etmez." sıvama çalışmaları. :)
adamlar 2k ustu insan gozu goremez demiyorki, native 4k ile demoda calisan 4kyi insan gozu ayirt edemez diyor.

KAKÁ

8.9.2016 13:19:10

+3
Guerilla sever zaten bu tarz çözünürlük oyunlarını, Killzone Shadow Fall'da da aynı taktiği yapmışlardı mpsi 1080p 60 dediler abuk subuk bir çözünürlük çıkmıştı ortaya

BSC Misafiri

8.9.2016 13:16:35

+13
30 fps nin üstünü insan gözü fark etmez diye bir şey vardı zamanında bu da yeni galib. "2k üstü insan gözü fark etmez." sıvama çalışmaları. :)

Scorporilla

8.9.2016 13:14:54

+3
Bişey yaptılar eline yüzüne bulaştırdılar. Sony boş işler peşindesin
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız