Microsoft, Xbox Play Anywhere Açıklamasındaki Karışıklık için Özür Diledi

Gazali Çetinkaya

 
   Hatırlarsanız Microsoft kendi blogu üzerinden yaptığı açıklamada "Microsoft Stüdyoları tarafından yayınlanan bütün yeni yapımlar Xbox Play Anywhere destekleyecek ve Windows Store üzerinden kolayca erişilebilecek." şeklinde bir yorumda bulunmuş ve bu haberle gündemin tepesine oturmuştu. 
 
   Ardından ise Microsoft yanlış anlaşılma olduğunu görerek mesajını düzenlemiş ve mesaja "Bu sene E3'te gösterdiğimiz oyunlar" kısmını eklemişti. Bu güncellemeyle de birçok kişinin umudunu kıran Microsoft PCGamesN aracılığıyla oyunculardan özür diledi.
 
    "Xbox Play Anywhere'i duyurduğumuz zaman E3 2016'da gösterdiğimiz Microsoft Stüdyosunun yapımları Xbox Play Anywhere destekleyecek demiştik. Son blog yazısında paylaştığımız mesajın E3 2016'da gösterdiğimiz Microsoft Stüdyosu yapımlarının Xbox Play Anywhere destekleyeceği şeklinde açıkça belirtilmediğini anlıyoruz. Mesajı güncelledik ve herhangi bir karışıklıktan dolayı özür dileriz."
 
   Microsoft'un E3 2016'da duyurduğu Xbox Play Anywhere sistemi 13 Eylül tarihinde kullanıma açılacak. Bu sistem sayesinde oyuncular Xbox Play Anywhere destekli dijital oyunu alıp herhangi bir ek ücret ödemeden Xbox One ve Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarda oynayabilme fırsatına sahip olabilecek. Ayrıca bu sistemde tüm kayıtlarınız, oyun eklentileriniz, başarılarınız sizinle birlikte kaldığından başka bir Xbox One ya da Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayara aktarılabilecek.
 
   Microsoft'un ilk yaptığı açıklama haberine ve daha sonrasında düzeltme yaptığı habere aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Bundan Sonra Microsoft'un Bütün Yeni Oyunları PC için de Gelecek 
Microsoft, E3'te Gösterilen Oyunların PC'ye Geleceği Olarak Mesajını Düzenledi