NPD'nin Raporlarına Göre Call of Duty Serisinin Satışları %27 Geriledi

Tayfun Kumaş

 
    Piyasa araştırması yapan ve birçok ürünün yıllara göre satış rakamlarını inceleyen NPD Group'un son raporlarına göre Activision oyunları geçtiğimiz yıllara göre %22 daha az satmış. Firmanın satış rakamları düşen oyunların başında ise %27'lik oran ile Call of Duty var.

    Ünlü analiz uzmanı Michael Olson, bu düşüş ile ilgili olarak şu sözleri dile getirdi; NPD'nin raporlarına göre Activision oyunlarının satışlarında %22'lik bir düşüş yaşandı. Bu raporlar dijital ürünleri ve uluslararası satışları kapsamasa da, Amerikan raflarındaki rakamlar 2014'ün son çeyreği için çok düşük fakat World of Warcraft ve Hearthstone'un kalitesi Avtivision'ın satış hedeflerini karşılayacaktır.

    Call of Duty: Modern Warfare ve Black Ops serisi ile tüm zamanların en çok satan oyunlarından biri olan Call of Duty, 2013 senesinde piyasadaki yerini alan Call of Duty: Ghosts ile hafif bir duraksama yaşamıştı ancak Call of Duty: Advanced Warfare ile tekrar yükselişe geçmişti. Hatta Advanced Warfare, 2014 kasım ayının en çok satan oyunu olmuştu. NPD'nin analizleri sadece Amerika'daki satışları kapsıyor. Bir diğer bakışla da kutulu ürün satışının yerini dijital platformlar aldı diyebiliriz.