GOG Bölgesel Fiyatlandırmadan Vazgeçiyor

Samet Basri Taşlı


     Şubat ayında Good Old Games tarafından yapılan açıklamada, bazı oyunların fiyatlarının çıktığı bölgelere göre belirleneceği duyurulmuştu. Şimdi ise bu konu hakkında geri adım atılmış gözüküyor.
 
     Fiyatların bölgelere göre değişmesi, Avrupa ve Avustralya bölgelerinde oyunun Amerika'da olduğundan daha pahalıya satılması demek oluyordu. Fanlar buna hiç memnun olmadı ve tepkilerini dile getirdiler. Bunun ardından ise GOG bir duyuru ile "köklerine döneceklerini", DRM-Free oyunlar ve Adil Ücret politikalarını değiştirmeyeceklerini söyledi.
 
     Yapılan açıklamada, DRM koruması olmayan oyunlar çıkmasının daha önemli olduğunu düşündüklerini söyleyen GOG "Daha fazla DRM-Free oyunu size getirmenin adil ücret politikasına göre daha az önemli olduğunu düşünmüştük. Bu yüzden bazı noktalarda fiyat politikasından vazgeçebileceğimizi düşündük. Son 2 haftada forumlarımızda yapılan, neredeyse 10.000'i aşan, yorumlar bunun doğru olmadığını gösterdi" diyor. "Sizi dinlemedik ve hayal kırıklığına uğrattık. Bir özelliğimizi geliştirmek için diğerini kurban etmemeliydik. Bunun için kötü hissediyoruz ve sizlerden özür dileriz."
 
     CD Projekt, Adil Fiyat uygulamasını kabul etmeyen bazı oyunlar GOG üzerinden yayınlanamayacaklarını kabul etti. Anlaşması çoktan yapılmış olan bazı oyunların ise, yine bölgesel fiyat özelliği ile çıkacağı, fakat daha sonra kullanıcılara 6$ ve 10$ değerinde kodlar hediye edileceğini söyledi. Bu kodlar firmanın kendi hesabından ödenecek.
 
     Bölgesel fiyat uygulanacak ve daha sonra hediye kodların verileceği üç oyun ise Age of Wonders 3, Divinity: Original Sin ve The Witcher 3: Wild Hunt olacak.