Capcom: "Gelecekte Bütün Oyunlar Sosyal Olacaklar"

Alkan Adakaner


    Günümüzde oyunların gitgite daha fazla sosyal içeriğe sahip olduğunu görüyoruz. Özellikle yeni nesil konsollarla birlikte sosyal içeriklerde patlama yaşanacağını öngörebiliriz. Capcom da gelecekte bütün oyunların sosyal altyapısının olacağını söylüyor.
 
   Geliştiriciler sosyal oyun derken mikro ödemeler gibi sistemleri veya kart oyunlarından bahsetmediklerini şu sözlerle vurguluyorlar.
 
   "Biz sosyal oyunculuğu oyuncular arasındaki iletişimi kolaylaştıran unsur olarak görüyoruz. Tabi para kazanma ve oyun içi elementler de buna dahil. Bu bakış açısından, bütün oyunların temel olarak sosyal içeriğe sahip olacağını düşünüyoruz. Yeni nesil ev konsollarında kullanıcılar tıpkı mobil ve PC platformunda olduğu gibi gittikçe daha fazla birbirilerine bağlanıyorlar. Bizce gelecekteki oyunlar sosyal içerikleri zorunlu kılacaklar"
 
     Bakalım bu sosyal oyunculuk isteği sadece firmaların iştahını kabartan bir para kazanma mekanizmasına mı dönüşecek, yoksa gerçekten de asıl amaç oyuncuları birbirine yaklaştırmak mı olacak?