Yeni PlayStation Eye'dan Ayrıntılı Bilgiler

Samet Konuksal


    Sony, yeni nesil konsolu PlayStation 4'ü duyurduktan sonra konferans sırasında DualShock 4 ile konsolun kamerası PlayStation Eye'ı da tanıtmıştı. Fakat PS Eye'ın tanıtımı sunumda biraz sönük kalmıştı. Firma, kamera adına ayrıntılı bilgileri yayınladı.
 
    Sony'den gelen açıklamalara göre yeni PlayStation Eye'da 1280x800 çözünürlüğe kadar destekleyecek iki farklı kamera yer alacak. PS Eye, konulduğu yer itibariyle oda içerisinde 85 derecelik açıyla birlikte çekimler yapabilecek. Shuhei Yoshida'nın verdiği bilgilere göre PS Eye'ın kameralarından birisi sabit bir şekilde çekim yapacak, bir diğeri de çekilen öğelerin görsel kalitesini düzenleme görevini üstlenecek. Ayrıca cihazın içerisinde dört adet de mikrofona yer verilecek.
 
    Gelen bilgilere göre Sony'nin yeni nesil PlayStation konsoluyla birlikte sunacağı kamera üç boyutlu olarak çekimler yapabilecek ve hareketlerimize duyarlı olacak. Cihaz özelliklerine baktığımızda PS Eye'ın bu nesil PlayStation konsolunda önemli bir yere sahip olacağını anlayabiliyoruz. Umarız bir önceki PS Eye kamerası gibi unutulmaz diyerek sizi görüntülerle baş başa bırakalım;