Darks Souls'un PC Versiyonunda Aynı Çözünürlük

Gökhan Yılmaz

Oyunun PC versiyonundan ekran görüntüsü

 
     Bildiğiniz üzere Dark Souls'un Prepare to Die sürümü, oyunun PC'lere çıkış yapacak versiyonu olacak ve ekstra bölümlere sahip olacak. Oyunu deneme fırsatı bulan Eurogamer, PC'lerdeki performanısını ve teknik detaylarını paylaştı.
 
     Öncelikle iyi haberden başlamak gerekirse; oyunun konsol sürümlerini oynayan oyuncuların ortak şikayeti olan fps oranı düşüşleri (Özellikle Blight Town ve New Londo Ruins gibi bölgeler) PC'lerde bulunmuyor.
 
     Sıra kötü haberlerde; oyunun frame düşmeleri giderilmiş olsa da ne yazık ki 30 fps'nin üzerine çıkamayacaksınız çünkü fps sınırı 30'da kilitlenmiş olacak. Ve ayarlar sekmesine girdiğinizde karşınıza sadece çözünürlük, refresh rate, anti aliasing ve motion blur seçenekleri çıkacak. En kötüsü ise oyunun istenilen çözünürlüğe ayarlanabilmesine rağmen yine de orijinal olarak 1024x720'de oynayacak olmanız. Yani konsol sürümleri ile aynı olacak olan çözünürlük sizin seçiminize göre genişletilecek.
 
     From Software, oyunu PC'lere portlarken bazı sorunlarla karşılaştığını ve zorlandığını daha önce açıklamıştı fakat en azından etkileyici görseller görebilmek için çözünürlüğü arttırabilmiş olsalardı sanıyorum ki hepimiz daha mutlu olurduk.