Battlefield 3 Sistem Gereksinimleri Kesinleşiyor

Ersin Kılıç

Battlefield 3'ün özellikle PC versiyonu merak ediliyor.


     Güncelleme : Gamestop yetkilileri yaptığı açıklama ile böyle bir listeleme olmadığını ve belirtilen sistem gereksinimlerinin kendileri tarafından listelenmediğini, doğal olarak yayılan bu haberin dedikodu olduğunu belirti.
 
     DICE firmasının yeni grafik motoru Frosbite 2.0 ile geliştirdiği Battlefield 3, daha ilk videosundan itibaren en çok konuşulan oyunlardan birisi olmayı başarı. Bunun en büyük nedenlerinden birisi de tabi ki oyunun grafikleri.
 
Yepyeni bir grafik motoru kullanan Battlefield 3'ün sistem gereksinimleri için ilk haber geçtiğimiz ay gelmiş ve Game Informer dergisi oyunun sistem gereksinimlerini okuyucuları ile paylaşmıştı. Bu haberden sonra firmalardan bir doğrulama gelmedi fakat benzer bir sistem bugün de listelendi.
 
     Dünyanın en ünlü satış firmalarından biri olan Gamestop, oyunun minimum ve önerilen sistem gereksinimlerini listelemiş. Sistem gereksinimlerine baktığımızda ilk dikkatimizi çeken nokta ise tabi ki DirectX 11 ibaresi oluyor. Tabi henüz EA games veya DICE'ten konu ile ilgili resmi bir açıklama gelmediğini de belirtelim. Gamestop'un listelediği Battlefield 3 sistem gereksinimleri ise şu şekilde ;
 
Minimum

HDD: Disk versiyonu için 15 GB - Dijital versiyon için 10 GB
İşletim Sistemi: Windows Vista / Windows 7
İşlemci: Core 2 Duo @ 2.0GHzRAM2GB
Ekran Kartı: DirectX 10 / 11 uyumlu Nvidia veya AMD ATI card

Önerilen

HDD: Disk versiyonu için 15 GB - Dijital versiyon için 10 GB
İşletim Sistemi: Windows 7 64-bit
İşlemci: Quad-core Intel / AMD CPURAM 4GB
Ekran Kartı: DirectX 11 Nvidia veya AMD ATI card, GeForce GTX 460, Radeon Radeon HD 6850