Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Microsoft'un Gelirleri Xbox 360 ve Kinect'le Arttı

Microsoft oyun dünyasında başarılı oldu, ama yine de rakiplerinin de çok güçlü olduğunu unutmamak gerek

      Microsoft'un konsol dünyasına girmesi ile birlikte çok şey değişti. Bu firma sayesinde rekabet kızıştığı gibi teknolojik konuda da bir rekabet oluştu. Belki de Microsoft olmasa (nintendo'nun da katkısı büyük) Kinect gibi bir cihazla daha uzun bir dönem karşılaşmayacaktık.
 
      Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden birisi olan Microsoft bu nesilde oyun dünyasına attığı adımların da karşılığını alıyor. Oldukça iyi giden Xbox 360 ve oyun satışları bir yana Kinect adlı harekete duyarlı kontrol cihazı da büyük ilgi görüyor. Bu yoğun ilgi Microsoft'un gelirlerini de arttırıyor.
 
      Microsoft'un 2011 mali yılının 4. çeyreğindeki mali durumu açıklandı. Buna göre firmanın 4. çeyrekteki toplam geliri 17.37 milyar dolar oldu ve bunun 5.87 milyar doları net kâr. Böylece geçen yıla göre %8 artış sağlandı. Yıllık gelir ise 69.94 milyar dolar oldu ve yıllık bazda %12 artış oldu.
 
      Entertainment & Devices bölümünün %45'lik gelir artışı yaşaması Microsoft'un gelir artışındaki en büyük etken. Xbox 360 ve Kinect satışları gayet iyi gidiyor. 2011 sonunda Kinect için çıkacak önemli oyunların yanı sıra Forza Motorsport 4 ve Gears of War 3 gibi oyunlar yine Microsoft'un gelirlerine büyük katkı yapacaktır.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Game Informer Microsoft Kinect Xbox 360
Space Marine'in Multiplayer Oynanışı Eski Tarzda Yoshinoro Ono: Darkstalkers Henüz Ölmedi
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

F355 Challenge

30.7.2011 23:15:24

0
MC olmasa Nintendo'nun farklı bir yol benimsemesi nedeniyle Sony bu nesili tekeline alacaktı. Boylesine buyuk bir piyasaya tek bir firmanın hukmetmesi hic iyi olmazdı, MC'yi bu nedenle tebrik ediyorum. Rekabet ortamı MC'nin bu piyasaya el atmasıyla olustu ve bu rekabet ortamı da biz oyunculara yaradı. MC'ye olan bakısım degisti son birkac yılda, meger melek gibi firmaymıs, hakkını yiyormusuz :)

Sir Maximus is BACK

22.7.2011 16:01:38

0
öyle tabi.helal:D

The_Rahip

22.7.2011 10:52:04

+1
quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon Başarı budur.
Adamlar devamlı kendilerini geliştiriyorlar ve karşılığını alıyorlar;)

Project Scorpio

22.7.2011 10:29:37

+1
Başarı budur.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox 360
+ TAKİBE
AL
54 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız