Microsoft, CES 2012'de Son Kez Sahneye Çıkacak

Levent Polater

 
    Son 20 yıldır CES'i (Consumer Electronics Show) kaçırmayan Microsoft, CES 2012'de de yer alacak. Son yıllardır CES fuarına katıldığında Xbox ile alakalı yeni duyurular gerçekleştiren Microsoft'tan bu seneki fuarda da özel duyurular bekleniyor.
 
    CES 2001'de orjinal Xbox'u ilk kez gösteren Microsoft'un, Ocak ayında düzenlenecek CES 2012'de yine yeni donanım duyuruları yapabileceği tahmin ediliyor. Ancak CES 2012'yi Microsoft için özel kılan yegane durum, Microsoft yardımcı başkanı Frank X. Shaw'dan geldi. Son kez CES 2012'de CES konferansı düzenleyeceklerini belirten Shaw, bunun nedenini tam olarak açıklamasa da şunları söyledi:
    
    "Ürün duyuru açılımlarımız Ocak ayındaki şov ile maalesef örtüşmüyor. Bundan sonra CES'e katılmaya devam edeceğiz. Orası partnerlerimiz ve müşterilerimiz ile PC, telefon ve eğlence endüstrileri aracılığıyla bağlantı kurabilmemiz açısından harika bir yer."
 
    Böylelikle Microsoft, son CES konferansını 9 Ocak 2012'de düzenlenecek CES 2012 fuarında gerçekleştirecek. Maalesef bundan sonra Microsoft, CES'te aktif bir rol oynamayacak. Belki son CES konferansı olduğu için Microsoft, büyük bir duyuru yapabilir. Ne dersiniz?