Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Square Enix'in CEO'su İstifa Etti


    Geçtiğimiz günlerde gelen Electronic Arts CEO'sunun istifa haberinden sonra firmanın durumu belirsizliğini korurken, oyun dünyasının büyük firmalarının birinden daha istifa haberi geldi. Square Enix CEO'su Yoichi Wada istifa etti.
 
    İstifa haberinden sonra gelen açıklamalara göre Wada'nın istifasının nedeni kötüye gidişten kaynaklanıyor. Son dönemde kaliteli yapımlar çıkararak oyuncuların gözündeki değerini daha da arttıran Square Enix, aslında maddi açıdan oldukça kötüye gidiyormuş.
 
    Firmanın yayınladığı raporda belirtilenlere göre Square Enix, 31 Mart'ta sona erecek olan finansal çeyrekte alışılmışın dışında bir zarar bekliyor. Yapılan hesaplamalara göre Square Enix'in son çeyrekte ettiği zarar 105 milyon doları aşabilir.
 
    Firmada, istifanın ardından boşalan CEO koltuğunu Square Enix yöneticilerinden Yosuke Matsuda'nın devralması bekleniyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
square enix istifa wada yoichi wada
Fez'in Wii U Sürümü Nintendo'ya Bağlı Hotline Miami'nin Konsol Sürümüne Video
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

waltran

26.3.2013 18:06:06

0
"zarar" dedikleri daha az kâr olduğu sürece hiç umrumda değil. görende gerçekten zarar ettiler sanacak

BSC Misafiri

26.3.2013 17:53:46

0
@16:38:22, Square-Enix konusunda hakim gibi görünmeye çalışmışsın fakat değerlendirmen son derece sığ, uzun yıllardır milyonlarca kişi tarafından sevilen FF serisinin X. oyundan sonra kalitesinin hem ana karakterler hemde oyunsal anlamda çok düşmesi satışları haliyle azaltmıştır. Geçmiş kaliteli oyunların mirasını belli bir süre yiyen Square-Enix, FF serisinde bir türlü toparlayamadığı için satışları belirgin oranda düşmüştür. Ancak sen konuyu sadece Playstation özelinden çıkıp çıkmama açısından değerlendirmiş ve daha duyurulmamış sistemler ve özel oyunları görmeden kazananı ilan etmişsin. Şahsen böyle özel yeteneklerim yok, fanatikliklede işim olmaz, sadece serinin eski günlerine dönmesinin benim gibi milyonlarca hayranını çok memnun edeceğini belirtmek isterim.

Alpins951

26.3.2013 17:35:09

0
Umarım bu CEO'nun eksikliği oyunların kalitesini etkilemez [:'(] Yoksa özellikle tekrar oynanabilirliğiyle gönlüme taht kuran yapımlar çıkartması(Bkz.Hitman,Sleeping,Tomb) bu firmanın kaliteli işler yaptığının bir göstergesidir.

BSC Misafiri

26.3.2013 16:38:22

+1
Gorunen o ki Square Enix konusuna hakim degil kimse. Arkadaslar Square Enix ile birlesmeden oncesi var. Bu firmayi buyulten ve yucelten Final Fantasy serisidir. Ama PS3 ve Xbox 360 ile alinan karar neticesinde Final Fantasy oyununun XIII ile birlikte JRPG tarzindan aksiyon bir havaya burunmesi ve Microsoft konsolunda iyi satmak icin bati tarzinda transformers gibi sacmaliklara girmesi Square Enix'i inanilmaz derecede zarara soktu. Sony Playstation catisi altindayken her oyunu ile garanti 7-8 milyon satan seri su an PS3 ve Xbox 360 konsollarinda XIII ve XIII-2 oyunu ile birlikte 9 milyon ancak satmis. Bu nesilde zaten oyun gelistirmek pahaliydi ustune iki konsola gelistirmek ve satislarin beklenenin cok altinda kalmasi WADA isimli bati zihniyetini koltugundan etti. Bu yuzden hicbirseyin rastlanti olmadigini dile getirerek Final Fantasy XV oyununun PS4'e ozel olacagi ve fanatiklere o ozledikleri Final Fantasy tadini yine verecekleri gun gibi ortada. Square ve Final Fantasy PS1 ve PS2 konsollarindaki yapimlari ile efsane oldu satis rekorlari kirdi ve sirketi buyumeye mecbur etti. Ama Final Fantasy ana oyunu FFXIII ne zaman multiplatform oldu iste sonuclari bugun hala onumuzde :))) Sony zaten tum oyun yapimcilarinin destegini almisken yanina birde Square Enix siginirsa. Microsoft 15 treaflops konsol gelistirsin Wii U 100$ satilsin genede Sony PS4 satis olarak hepsini katlar. Cok sevindirici bir haber oldu. Bu arada yere goge sigdirilamyan Tomb Raider oyunununda tum sistemlerde 1.5 milyon satmasi ve satislarinin direk yavaslamasida tabiki buyuk bir zarar...

Stygián

26.3.2013 15:54:21

0
Üzüldüm ya.Benim gözümde son zamanlarda en tepeye oturmuştu SE..Olayın iç yüzü öyle değilmiş demekki.Umarım toparlarlar sonları THQ gibi olmaz...

kratosdrake

26.3.2013 15:46:25

0
oyunlara bir etkisi yoksa hiç önemi yok
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız