Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

"8GB Ram Konsollarda Büyük Grafik Farkı Yaratmaz"


     Doom, Rage, Quake, Wolfenstein gibi serilerden tanıdığımız id Software'in kurucusu olan John Carmack konsollardaki Ram miktarı ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Carmack'a göre konsollardaki 8GB Ram grafiksel konuda büyük fark yaratmayacak.
 
    "8 GB Ram'in oyunların çok farklı görünmesini sağlayacağını düşünmüyorum. Bu durum geliştiricilerin daha hızlı ve kolay çalışmasını sağlayacaktır"
 
     Aslında bu soru Playstation 4 için ilk aşamada düşünüülen 4GB'lık Ram'in 8GB'a çıkarılması sonrasında yeni nesil konsolların PC'lere karşı avantaj kazanıp kazanmadığı konusunda sorulmuş. Carmack'ın yanıtı ise oldukça net.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak dsogaming sony playstation 4 ps4 playstation next gen
Microsoft: XOne & PC Birlikteliğine Olumlu Bakıyor Diablo 3 için "Efsanevi Eşya" Tasarlamak İsteyen?
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

S.T.A.L.K.E.R.

25.10.2013 01:18:26

0
quote:

Orijinalden alıntı: pudinkk

Bu ne olacak hurdacım? :D adam ilkokul Türkçe terk
bunlar hep ''herkez'' in isleri

pudinkk

24.10.2013 23:32:53

0
quote:

yaw he he !! PS4 chip satamadi diye kizkancligin dibine vurdu NVidia .
Bu ne olacak hurdacım? :D adam ilkokul Türkçe terk

BSC Misafiri

22.10.2013 19:29:17

0
quote:

Orijinalden alıntı: TheBladeRunner
alıntı:

Orijinalden alıntı: ploff

Carmarck 2 cumle soylemıs sadece. Bızım mıllet sayfalar dolusu yazarak saldırıya gecmıs hemen. Ustelık adamın ne demek ıstedıgını tam olarak anlamadan. Ne demek ıstedıgını su sekılde anlıyabılırsınız. PS4 de gosterılen gameplay vıdeolarında gunumuz ıyı sısteme sahıp pclerınden farklı bır grafık gordunuz mu?? Yok. Ps2 ıle Ps3 arasındakı devrım sayılabılecek farkı gordunuz mu? Yok. DirectX8 ıle DirectX9 arasındakı farkı gordunuz mu? Yok. PS4 Islemcısı tablet ıslemcısı, ekran kartı 7850 ayarında, Hdd 5400rpm bır tek ustun olan kısmı ramı DDR5 kullanması. Teknolojı olarak neredeyse pcye gore bır kac nesıl gerıden gelen bır konsolun DDR5 ıle devrım yaratması beklenıyor. Beklentınız bosuna. Oynayacagınız oyunlar gunumuz pcsınde gorecegınız gorsellerle aynı olacak. Bu arada bende Ps4 alacagım. Tabıkı oyunları ıcın. Teknolojısı ıcın degıl. Iyı gunler..



Galiba goz doktoruna gitmen gerek.Ayrica ps4 de modlu bir 7870 gpu su bulunur hatta 8Ace mevcuttur.Al buda daha gucsuz denilen Xbox One dan sana gelsin

http://i.minus.com/ifuEWqgrrd0ee.gif

buda 7850 gucunde dedigin ps4 den

http://i.minus.com/iPZrUOuVQl38H.gif
ara videolardan gif yapıp abovvvv şuna bak hele memedddddddddddd diye çığıran arkadaşların oyunlar piyasaya çıktıktan sonra ne hallere düştüğüne çok şahit olduk.... kandırılmaya alışkanlığınızın farkındayızda kandırma çabanız niye? siz eğlenin kendi dünyanızda böyle mesajlar atıp kendinizi ele vermeyin...son olarak titan ekran kartı ile ps4 ün gücünü kıyaslamak :)))) ah be gülüm...

BSC Misafiri

22.10.2013 16:28:21

0
Thebladerunner titan bal gibide 3 kat güçlü ! Hadi buna ne diyecen r9 290x 5.6 teralflops ps 4 1.8 teralflops ?? Bişey bilmeden konsolları ölesiye savunan sensin bırak artık şu konsol fanatikliğini yapmayı.

iamburak

22.10.2013 15:47:04

0
Doğru demiş. Ram'in görüntü kalitesini çok etkileyeceğini sanmıyorum sadece sistemin akış hızını arttırıp oyunlarda yüklemelerde ve oynanışta hızını arttıracaktır.

hasretbitmez

21.10.2013 22:27:50

0
Tabi ki yaratmaz (Yaratmak Allaha mahsustur).

ploff

21.10.2013 18:05:46

0
Carmarck 2 cumle soylemıs sadece. Bızım mıllet sayfalar dolusu yazarak saldırıya gecmıs hemen. Ustelık adamın ne demek ıstedıgını tam olarak anlamadan. Ne demek ıstedıgını su sekılde anlıyabılırsınız. PS4 de gosterılen gameplay vıdeolarında gunumuz ıyı sısteme sahıp pclerınden farklı bır grafık gordunuz mu?? Yok. Ps2 ıle Ps3 arasındakı devrım sayılabılecek farkı gordunuz mu? Yok. DirectX8 ıle DirectX9 arasındakı farkı gordunuz mu? Yok. PS4 Islemcısı tablet ıslemcısı, ekran kartı 7850 ayarında, Hdd 5400rpm bır tek ustun olan kısmı ramı DDR5 kullanması. Teknolojı olarak neredeyse pcye gore bır kac nesıl gerıden gelen bır konsolun DDR5 ıle devrım yaratması beklenıyor. Beklentınız bosuna. Oynayacagınız oyunlar gunumuz pcsınde gorecegınız gorsellerle aynı olacak. Bu arada bende Ps4 alacagım. Tabıkı oyunları ıcın. Teknolojısı ıcın degıl. Iyı gunler..

dingo egret!

21.10.2013 14:38:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: hasgok Carmack ın artık oyunla işi yok (doom,rage),onun işi yapmış olduğu oyun motoru ile teknoloji demosu(oyun!) yapıp ekran kartı firmalarından parseli almak(babanızın oğluymuş gibi savunmayın adamı). Oyun için almış olduğumuz ekran kartının vermiş olduğu görüntü zamanla ultra high-high-medium-low a doğru inişe geçer.Çünkü oyun programcıları yeni çıkan yada çıkacak olan ekran kartlarının satışı olması için oyunlarında eski ekran kartları için giderek performansı düşük tutar,bu da yazılım ile mümkün olmaktadır.şuan piyasada bulunan en baba ekran kartına bile oyunun yazılımı ile low ile çalışsın diye kodlarsanız o baba ekran kartı o oyun için low seviyesinin üstüne çıkamaz(ekran kartı sürücülerinde de bu geçerli). O yüzden pc de donanım hikaye olay yazılımda biter,yazılım ne isterse donanım onu uygular.O yüzden donanımı pc ye göre düşük olan konsollarda oyunu işleme daha yüksektir.Konsolda oyun senin koşullarına uyar,pc de sen oyunun koşullarına uymak zorundasın. Pc de oyunculuk vücut geliştirme olayına benzer.en güzel vücuda sahip olabilmek için kendini hep o düzeyde tutman gerekir,normal donanımını korumak için standartlar yetmez,o zaman pahalı olan supplementlere baş vurursun ayda-3 ayda-6 ayda bir yeniden onları almak zorundasındır çünkü vücudu o şekilde korumak istiyorsan buna mecbur kalırsın.Bizlerde oyunları en iyi şekilde oynamak için en az 6 ya da 12 ayda bir,pc bileşenlerinden en az 2 tanesinde değişiklik yaparız. Konsolda kendisi hariç sadece oyun ve aksesuarları satar ama pc de oyun harici onlarca donanım parçaları satılır o yüzden firmalar için pc karlıdır ve bu piyasayı öldürmek istemezler. Bu firmalar için senin o oyunu hangi grafikte oynadığın onların umurunda bile değil bunu unutmayın...Saygılarımla,
yani diyorsun ki güncel driver gelirse ve oyun da iyi optimize edilirse BF4 17-18 sene evvel kullandığım pc donanımıyla ultra ayarlarda 60 frame sıkıntısızca çalışır? dostum bence ne vücut geliştirmeden anlıyorsun nede pc donanımından. yazılımcıları tembel olduğu konusunda hemfikirim ama ne yazık ki o işler o kadar da kolay olmuyor.. Suplementleri ise o ulaştığımız düzeyi korumak için kullanmıyoruz, korumak için düzenli beslenmek ve düzenli idman büyük ölçüde yeterli. Suplementler olmadan da formunu güzelce korursun, ha ben biraz iddalı gelişmek istiyorum diyorsan o zaman tabiki whey - amino - bcaa -glutamine - l carnitine kullanacaksın. çok sabırlıysan, karaciğerini çok önemsiyorsan bunları da kullanmayabilirsin hatta..

TheBladeRunner

21.10.2013 13:24:31

-1
Dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlarmis cok dogru.Adam yeni nesli bf3 ultra ayarlarda anca olucak diyor bende diyorumki bf3 ultrada ac oyna sonra gel bi KZSF ve Ryse bak diyorum cevap veremeyince eksi basmakla yeitiniyorlar Assagida arkadas da degimis buna.Dikkat ettiyseniz pc platformuna donanim gelistiren firmalari bir telas almis durumda.AMD bile konsollari kapmasina ragmen pc oyunculugu darbe almasin diye MANTLE i gelistirdi Nvidia yi daha da bi ates sarmis konsollar daha cikmadan on siparisleri almis basini yurumus akabinde henuz cikis oyunlari dahi adamin aklini alicak cinsten duruyor.Ileride oyunlarin gorselleri daha da cok geliseceginden zamanina gore konsollar gozu oldukca tatmin eden oyunlarla karsimiza cikacaklardir. Dunya da ki ekonomik sartlari da ele aldiginizda artik bi cok insan binlerce dolar yatirip guclu sistemler elde etme derdine dusmeyebilir.Bakiniz Ryse cikis oyunu ve adamin aklini alicak kadar iyi grafiklere sahip Pc oyunculugu hic bir zaman olmez ama galiba bu sefer hic bi konsol neslinden yemedigi kadar buyuk darbe yiyecek gibime geliyor.

hasretbitmez

21.10.2013 12:54:21

0
bazı arkadaşlarda yorum değil maşallah destan yazmış .

Vermillion03

21.10.2013 12:37:24

0
Şu adamı da cevat yerli ile bir tuttunuz ya ben size birşey demiyorum. Siz su ya bu derken bu adam quake ile doom u yapıyordu.

BSC Misafiri

21.10.2013 10:41:39

0
Boşu boşuna tartışıp sinirlerinizi geriyorsunuz arkadaşlar. Carmack efsane bir isim olabilir ama kendisi Doom 3'den bu yana pekte başarılı birşeyler yaptığı oyun piyasası adına görülmemiştir. Quake Wars ve Rage başarısızlıkları ortada. Kaldı ki kendisi son birkaç senedir konsolların kısıtlı bellek mimarilerinden dolayı oyunların gelişiminin zorlaştığını hatta bazı noktalarda imkansızlaştığını direk olarak belirten beyanatlar veren ve röportajlar yapan birisi değil mi? Konsollar Carmack gibi ya da Gabe Newell gibi PC çocuklarını ya da Nvidia gibi PC'den para kazanan platformları geldiği noktada çok zora sokmaya başladı. Artık insanlar ekran kartlarına binlerce dolar verip oyun oynamak istemiyor. Birkaç oyun dışında sosyal aktivitelere bolca para harcama dönemi bitti. Bugün her akıllı telefon her tablet ya da giriş seviyesi netbook tüm sosyal ihtiyaçları gideriyor peki geriye ne kalıyor PC'ler adına? Yüzlerce dolarlık ekran kartları, anakartlar ve işlemciler derken çıkan oyunların tamamen sorunlu ve buglu olması bilinçli olarak günümüz PC'lerine entegre etmek yerine çökük ve karmaşık kod kullanmak ve donanım üreticileri için pazar piyasası yaratmak gibi bir kısır döngüyü nihayet insanlar gördü. Tabiki PC'den ekmek yiyen ve PC'yi seven adamlar bu şekilde açıklamalar yapacaklar. Ama devir Cevat Yerli gibi PC'yi övüp övüp paranın emrettiği yerde konsolda özel oyun yapma devri! Carmack gibi 8GB ram pekde önemli değil diyip koştura koştura konsol projeleri hazırlama devri. Siz aldırmayın söylenenlere arkadaşlar. PS4 ve Xbox One neresini eleştirirseniz eleştirin oyun oynamanın bence en büyük iki adresidir. Hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız çünkü verdiğiniz parayı sonuna kadar karşılık olarak geri alırsınız.

BSC Misafiri

21.10.2013 08:29:07

0
Carmack haklı bile olsa, benim gibi sistemin gücünden ziyade sevdiğim oyunları oynayabileceğim pratik bir platform olsun kafî. Yani mario,zelda veya God of war,Tekken yada Halo,Gears of war gibi oyunları sorunsuz "aç oyna" sisteminde olsun yeter. Donanım ve yazılım, geliştiricilerin sorunu. :) Dostlar;sitrese gerek yok. Oyunlar ve konsollar çıkınca piyasaya kim haklı kim haksız belli olur. Herkes hangi platformda mutlu ise o platforma öncelik versin ve diğer oyunculara ve platformlarına saygı duysun. Kişisel görüşüm bir oyun veya konsol yada oyun firması yahut herhangi bir pc parçasının performansı için bu kadar aklı başında ve eminim hepsi şahsına münhasır, insanlardır diye düşündüğüm kişilerin gereksiz yere bir birlerinin kalplerini incitici yazılar yazması hoş değil. Oyunumuzu oynayıp,"zevkler ve renkler" hususunda çatışmaya mahal verecek sözcük ve kelimelerden mümkün olduğunca uzak duralım. Oyunculuktan önce "insanlık" saygıdadır. Saygılar.

Leonthas

21.10.2013 08:02:14

0
ulan madem Carmack'tan çok biliyorsunuz burda ne işiniz var ? diye sorarlar adama.

Riwalp

21.10.2013 05:26:27

0
adam pc fanboyu

Master_Evil

21.10.2013 01:54:26

-1
bizim cevat yerli gibi sadece konuşuyor

BSC Misafiri

21.10.2013 00:15:06

0
Ekran kartı drr5 kullanıyor ram drr3 yanı adam bir yönden haklı. Ram deyince aklınıza sadece boyutu mu geliyor sizin

numenorian

20.10.2013 23:25:43

0
Adam yazılımcı bu işin divası diye niye güvenelim yahu bu kim yani babamın oğlu mu sony'de değil ama daha konsol çıkmamış hiç bir şey rayına koyulmamış bir cihaz için ne açıklaması bu sırf çomak sokmak için senelerce poposunun üstünde oturan adam birden peydahlanıveriyor .Yazılımcı olabilirsiniz, donanım olarak teknik bilginizde vardır ee o zaman açın bir yerden pazarlama, rekabet ve reklamcılık okuyun. Bu sektörde olsam rakip firmayı en iyi ve güvenilir kaynaktan vurabilecek biri. Tıpkı ucuz ve senaryosu klişe bir filmde en iyi holywood yıldızını oynatmak gibi Neyi tartışıyoruz hala anlamadım ne yaparlarsa yapsınlar xbox one ' da PS4' te çok iyi satıcak ve yoğurdun kaymaklı kısmı oldukları için 3.parti geliştiriciler elleri mahkum her zaman öncelik vericek. Yazmayım diyorum ama Nvidia resmen kudurmuş haklı da. Bence grafik işlemcileri gerçekten başarılı ama bu ona fazla özgüven aşıladı rakipsiz sanıldı sonunda avucunu yaladı mobil piyasada da qualcomm' un karşısında İntel bile duramazken tegra işlemcileri ile durmak istedi yine olmadı. Şimdi ise kendini pc platformunun koruyucusu ve tek geliştiricisi gibi gösterip sempati ve destekçi bulmaya çalışıyor. Nvidia' yı bu şekilde düşünen adamdan şüphe ederim senelerce milletin cebini telef etti 1. fahiş fiyatlar 2.zaten var olan teknolojiyi yavaş yavaş yükseltip yeni model diye yüzde yüzün üzerinde kar etmek sonra da konsollara saldırıp bunlar yüzünden bize yetişemiyorlar demek. Şimdi oyun stüdyoları ve carmack gibi birkaç ünlü oyun geliştiricisine bol bol para yedirip yeni nesil konsolların pazarından pay kapmaya çalışıyor. Bu nesil AMD'ye ilaç gibi gelicektir umarım biraz daha gelişip Nvidia nın karşısında daha sağlam durur da ikisi arasında eşit bir rekabet başlar.

Denizcagdar

20.10.2013 23:20:12

0
quote:

Orijinalden alıntı: psp24 <blockquote class="quote"><i>alıntı:</i><br><br>Orijinalden alıntı: Denizcagdar<br> <br> Yeter beee, en son bi 96 yılında Quake'i yaptı altına bir ferrari çekti dahada bir halt yapmadı, Carmcakta carmack. Adam ortalıktan kayboldu gitti, icraat yok laf var, en tiksindiğim davranış biçimi. Bu nesilde bir tek Rage vardı o da balon ötesi yapısı, tonlarca hatası ve eksikliği ile yalan oldu gitti.<br> <br> Girin adamın çalışma geçmişine, 2011'de bir Rage var başka da bir şey yok. Birde ilk versiyonu oynamaya değer olan Quake ve Doom II var... Adam Dx11'i çözüp oyun yapamadı :) birde ram'lere oralara buralara laf atıyor. Nvidia konferansında olması da ayrı bir ayrıntı. <br> <br> Kesinlikle güncel manada Guerilla Games, Naughty Dogs, Santa Monica, Bungie, Quantic Dream, Polyphony Digital ve kesinlikle ama kesinlikle CD Project'in altını çiziyorum CD Project'in sözlerine güven olur.<br> </blockquote><br> <b>Saydığın firmalar ps3 sayesinde karınları doydu ferrariler aldılar :) yaptıkları tüm oyunlar exc bunu gözden kaçırmışsın CD Project'i bende severim.Fakat oyun geliştirmiyor diye piyasayı takip etmediği anlamına gelmez.Sanki adam ps 4 kötü bi konsol demiş gibi adamın üzerine yürümeniz'e mana veremedim sadece ram'in abartı olduğunu söylüyor ramlerin oyuna etkisi olmayacağını söylüyor haklıda ramler asla oyunlarda bir fark yaratmadı ben şahit olmadım.<br> <br> Nvidia'yı nasıl görüyorsunuz ben anlamadım Nvidia sizin için şeytan AMD melek oldu unutmayın şuanki konsollarınızda Nvidia var.İşi alamadı birkaç açıklama yaptı diye firmayı yerden yere vuruyorsunuz nasıl bir fan boysunuz anlamadım.Ben nvidia fan boyu değilim her iki markayıda kullanırım fakat konsollar hakkında yapılan açıklamaların kimsenin inanmaması hayal kırıklığına uğrarsınız belkide haklıdırlar.Çıkmayan konsol hakkında yorum yapıyorsunuz bunun açıklamasıda fanboyluktur.<br> <br> Arkadaşımız yukarda birkaç firma saymış arkadaşım bunların neredeyse hepsi PS3 exc oyunları yapan firmalar.Bu firmalardan konsol'u kötülüyecek açıklama beklemen gerçekten garip bu nesilde'de PS4'ten para kazanıcak firmalar.<br> <br> <br> Konsol hakkında iyi açıklama yapan bin yaşasın kötü açıklama yapanı az ötede yaşa diyorsunuz anlamak mümkün değil.<br> </b>
Şu anda kullandığım kart 660ti ... Ne saçmalıyorsun nvidia falan diye ? Bu gerçekten böyle. Adamlar konsol işini alamadıkları günden beri kudurdular. Nvidia şeytan değil ancak f/p politikalarını biliyoruz. Ben 660ti'yi indirimden kaptım. Yoksa alınabilecek bir kart değildi o günlerde o seviyede. Nvidia'nın fiyat politikalarını bilmeyen yoktur. Aynı performansa rakibi neredeyse 200 tl daha ucuza ürün serebiliyorsa pazara orada bir sorun vardır. Şeytan değil de , kullanıcı gözünde daha az dost bir firma olduğu su götürmez bir gerçek. Hala şu sistemleri bilgisayarmış gibi yorumlayıp "bende 8gb vardı yaptım 16gb, fps artmadı , hııı" demek kadar cahilce bir tutum olamaz. Yahu siz değil miydiniz zamanında bu konsollar 256mb yok 512 mb ramli diye ağlayan, o firmalar değil miydi cayır cayır ram de ram diyen. O zamanki söylemlerin aksine daha tatminkar yüz ifadeleri var mı yeni nesilde ? E var... Sorun ne ? DICE, CD Project, Crytek adam değil mi ? "Ohh be artık babamızın tarlası gibi koşturabileceğimiz bir bellek alanı var" dediklerinde anlamsız bir ifade de mi bulunmuş oldular ? Konsollar için bellek her şeydir. Sistem de dahil, genel oyun performansı ve özellikle görüş açısı, Anti-aliasing ve anisotropic filter , fizik ve ekrandaki obje yoğunluğu bakımından, özellikle yüksek çözünürklükteki görüntüleri sunabilmek adına(apu şeklinde ki tasarımın gerek ekran kartının görevini gerekse sistemin genel işlevlerini bellek üzerinden direk kullanarak işlemeri) su götürmez bir biçimde önem arz etmektedir. Yani bilgisayarlarımızda verilerin geçici olarak tutulduğu ve işlenmek için aktarıldığı birimler olabilirler ancak konsollarda ekran kartlarının direk erişim alanları olacaklardır. Kaldı ki sadece bilgisayar tasarımı üzerindeki görevi için bile önemsiz demek ne kadar mantıklı ?

TheStarBox

20.10.2013 22:53:16

+2
Yahu adam yazılımcı hayatı bu işlerle uğraşmakla geçmiş siz gelmişsiniz adama laf atıyorsunuz vasfınız ne ki sizin laf söylüyorsunuz.çıkın ben yazılım uzmanıyım bu adam yanılıyor şöyle şöyle diye kanıtlayın hak vericem.valla

S.T.A.L.K.E.R.

20.10.2013 22:27:46

-1
quote:

Orijinalden alıntı: psp24

Türkçede W harfi varmı ? Benim herkez'e söylemek istediğim kullanmadığınız hiçbirşey hakkında yok efendim bu konsol harika xbox one kötü gibi yorumlar pc'ye laf atmalar PS4 kullandığı donanım PC'nin 4senelik bileşenleri arkadaşlar PC geçmek gibi bir lüksü yok. Nvidia GTX Titan örneğini veriyorsun peki o kart'ı hiç kullandınmı veya gördünmü diye soriyim Titan sınırlı getirildi türkiye'ye yanlışım varsa düzeltin geldiğinde 1800TL civarındaydı galba.AMD GTX Titan'ı geçiceğini iddaa etti Nvidia piyasada yenilmez olmak isteyen bir firma kolaylıkla anlayabilirsiniz titan rekabetsiz bir ekran kartı en yüksek performans o ekran kartın diyorlar bizzat denemedim.GTX Titan ti modeli AMD bizi asla geride bırakamaz demek için çıkıcaktır.Rekabet başlayınca en titan ekran kartı bile 1200 1300TL seviyesine kadar düşücektir.Fakat bu miktar bile herkez için fazladır AMD R9 Serisi ekran kartın hangi modeliydi hatırlaymadım 600$ olacağı söyleniyor.Bu bile Türkiye için fazla :) vergisiz 600$ vergiyle 2000TL olarak çıkıcaktır AMD R9 Serisi. Doom 4 hakkında konuşucak olursak Doom serisini takip etmem pekte sevdiğim bir seri değil fakat yıllardır piyasa bulunmaması onu bu piyasayı bıraktığı anlamına gelmez eğer ben bir yapımcı olsaydım John Carmack gibi beklerdim birçok oyun çıkıyor tür değişiyor her oyundan daha fazla şey görmeyi bekliyoruz fakat oyunlarda gerçeğe yakın tek yapabildiğimiz yüzler ve mimikler.Eğer call of duty gibi bir oyun istiyorsanız John Carmack oyunu piyasaya sürer fakat busefer okadar beklettiniz Doom 4'ü grafikler iğrenç dersiniz.Piyasayı takip edip grafiklerin gelişmesini izlemek daha mantıklı geliyor biraz düşünün bir tarafta neredeyse rakipsiz bf4 diğer tarafta call of duty diğer yandan killzone vs vs oyunlar var iken grafik konusunda gelişmiş oyunlar var iken hl 1'in grafiklerinde oyun oynamak kim ister değilmi.Ben böyle düşünüyorum tabiki hl1 muazzamdır oynamayan varsa tavsiye ederim. Lafın kısası söyleyecek olursak Nvidia işi kaçırdı diye belkide doğruları söylüyor belkide çamur atıyor.Herşey konsol çıktıktan 5 6 ay içerisinde yapımcıların yaptığı oyunlar ile anlaşılıcak. Şunada açıklık getirelim ben bi bf4 haberinde görmüştüm hatırlamıyorum hangisiydi arkadaşlar tartışmış bazıları killzone fotografları koymuş fotograf ile gameplay karşılaştırmışlar arkadaşlar belki killzone o grafikleri bize sunucak fakat EXC oyunlar bence kolaylık için yapılmakta ben PC'de Killzone görmekten mutlu olurdum fakat Guerrilla Games PC 2004 Yılında Shellshock: Nam '67 Adlı bir oyun çıkarmış bu oyunu çıkardıktan sonra PC'den tamamen uzaklaşmış ve konsol odaklı bi firmaya dönüşmüş. Tek platform'a geliştirilen tüm oyunlar çalışıcağı sistem zaten bellirli olduğundan dolayı o sistemin çalıştırabileceği kadarının kullanırlar 7'sene oldu PS3 hala tam gücünü kullanmadık diyenler var.EXC Oyunlar diğer tüm oyunlardan daha iyi görünüyor aksini iddaa eden varmı bilmiyorum bunun sebebi tek platform'a çıkması olarak görüyorum multiplatform olan bi oyun nedense grafikten yoksun oluyor oyun hangi ürün baz alınarak yapılırsa ondan daha iyi görünücektir BF3 PC'de açın sonra birde mümkünse PS3'te deneyin arasında dağlar kadar fark var ama BF4 PS3 ile Xbox ile neredeyse aynı grafiği veriyorki bu içler acısı bir durum.Diğer konsollarda çalışabilsin diye grafikten feragat etmişler. Dice ekibi'nin bir konu hakkında haklı olduklarını gördüm gelicek nesil tüm oyunlar BF3 Ultra detay'ı olucak dedi ve evet gerçektende öyle oldu aksini inkar eden var ise bf3 ultra Açıp sonra ps4 çıkıcak oyunların videolarını izleyebilirler.Gerçi videoları izleyerek karşılaştırmak yanlış ama deneyin derim.
herkez değil herkes.

TheBladeRunner

20.10.2013 22:07:09

-3
quote:

Orijinalden alıntı: psp24 Dice ekibi'nin bir konu hakkında haklı olduklarını gördüm gelicek nesil tüm oyunlar BF3 Ultra detay'ı olucak dedi ve evet gerçektende öyle oldu aksini inkar eden var ise bf3 ultra Açıp sonra ps4 çıkıcak oyunların videolarını izleyebilirler.Gerçi videoları izleyerek karşılaştırmak yanlış ama deneyin derim.
Allah askina daha fazla konusma.Dice in kendisi bf4 u yeni nesle alel acele cikardiklarini soyluor sen ne anlatiyorsun.Adamlar biz oyunu gelistirirken konsol ureticileride konsollarini gelistirdiler bizde buna bi nebze ayak uydurmaya calistik diyor.Yeni neslin Videolarnii izleyin diyorsun ve bf3 pc ultra ayarlar diyorsun.Saka mi yapiyorsun ne? Infamous Second Son,KZSF,MGSV,NBA 2K 14 ve ozelikle Ryse BF3 PC ultra ayarlardaki grafik kalitesini atomlarina ayirmaya yeter.

psp24

20.10.2013 21:50:45

+2
quote:

Orijinalden alıntı: mementopolis

yaw he he !! PS4 chip satamadi diye kizkancligin dibine vurdu NVidia . Titan ekran karti 1000 dolar küsürden satiyordu noldu simdi "ti" diyor ?? yani senin dedigin gibi konsolar cikmadan bu firma bunlari yapiyor. Carmack Eskiden neydi Simdi neden degil ,eskiler iyi biliyordur kendisini ancak simdikiler icin yapdigi bir sey yok ki. Doom4 cikacak güya yeniden yapilandiracaklar bekleyen dervis muradina ermis misali...birtanede valve. en azindan konsolda oynayacak güzel seriler yapimlar var.
Türkçede W harfi varmı ? Benim herkez'e söylemek istediğim kullanmadığınız hiçbirşey hakkında yok efendim bu konsol harika xbox one kötü gibi yorumlar pc'ye laf atmalar PS4 kullandığı donanım PC'nin 4senelik bileşenleri arkadaşlar PC geçmek gibi bir lüksü yok. Nvidia GTX Titan örneğini veriyorsun peki o kart'ı hiç kullandınmı veya gördünmü diye soriyim Titan sınırlı getirildi türkiye'ye yanlışım varsa düzeltin geldiğinde 1800TL civarındaydı galba.AMD GTX Titan'ı geçiceğini iddaa etti Nvidia piyasada yenilmez olmak isteyen bir firma kolaylıkla anlayabilirsiniz titan rekabetsiz bir ekran kartı en yüksek performans o ekran kartın diyorlar bizzat denemedim.GTX Titan ti modeli AMD bizi asla geride bırakamaz demek için çıkıcaktır.Rekabet başlayınca en titan ekran kartı bile 1200 1300TL seviyesine kadar düşücektir.Fakat bu miktar bile herkez için fazladır AMD R9 Serisi ekran kartın hangi modeliydi hatırlaymadım 600$ olacağı söyleniyor.Bu bile Türkiye için fazla :) vergisiz 600$ vergiyle 2000TL olarak çıkıcaktır AMD R9 Serisi. Doom 4 hakkında konuşucak olursak Doom serisini takip etmem pekte sevdiğim bir seri değil fakat yıllardır piyasa bulunmaması onu bu piyasayı bıraktığı anlamına gelmez eğer ben bir yapımcı olsaydım John Carmack gibi beklerdim birçok oyun çıkıyor tür değişiyor her oyundan daha fazla şey görmeyi bekliyoruz fakat oyunlarda gerçeğe yakın tek yapabildiğimiz yüzler ve mimikler.Eğer call of duty gibi bir oyun istiyorsanız John Carmack oyunu piyasaya sürer fakat busefer okadar beklettiniz Doom 4'ü grafikler iğrenç dersiniz.Piyasayı takip edip grafiklerin gelişmesini izlemek daha mantıklı geliyor biraz düşünün bir tarafta neredeyse rakipsiz bf4 diğer tarafta call of duty diğer yandan killzone vs vs oyunlar var iken grafik konusunda gelişmiş oyunlar var iken hl 1'in grafiklerinde oyun oynamak kim ister değilmi.Ben böyle düşünüyorum tabiki hl1 muazzamdır oynamayan varsa tavsiye ederim. Lafın kısası söyleyecek olursak Nvidia işi kaçırdı diye belkide doğruları söylüyor belkide çamur atıyor.Herşey konsol çıktıktan 5 6 ay içerisinde yapımcıların yaptığı oyunlar ile anlaşılıcak. Şunada açıklık getirelim ben bi bf4 haberinde görmüştüm hatırlamıyorum hangisiydi arkadaşlar tartışmış bazıları killzone fotografları koymuş fotograf ile gameplay karşılaştırmışlar arkadaşlar belki killzone o grafikleri bize sunucak fakat EXC oyunlar bence kolaylık için yapılmakta ben PC'de Killzone görmekten mutlu olurdum fakat Guerrilla Games PC 2004 Yılında Shellshock: Nam '67 Adlı bir oyun çıkarmış bu oyunu çıkardıktan sonra PC'den tamamen uzaklaşmış ve konsol odaklı bi firmaya dönüşmüş. Tek platform'a geliştirilen tüm oyunlar çalışıcağı sistem zaten bellirli olduğundan dolayı o sistemin çalıştırabileceği kadarının kullanırlar 7'sene oldu PS3 hala tam gücünü kullanmadık diyenler var.EXC Oyunlar diğer tüm oyunlardan daha iyi görünüyor aksini iddaa eden varmı bilmiyorum bunun sebebi tek platform'a çıkması olarak görüyorum multiplatform olan bi oyun nedense grafikten yoksun oluyor oyun hangi ürün baz alınarak yapılırsa ondan daha iyi görünücektir BF3 PC'de açın sonra birde mümkünse PS3'te deneyin arasında dağlar kadar fark var ama BF4 PS3 ile Xbox ile neredeyse aynı grafiği veriyorki bu içler acısı bir durum.Diğer konsollarda çalışabilsin diye grafikten feragat etmişler. Dice ekibi'nin bir konu hakkında haklı olduklarını gördüm gelicek nesil tüm oyunlar BF3 Ultra detay'ı olucak dedi ve evet gerçektende öyle oldu aksini inkar eden var ise bf3 ultra Açıp sonra ps4 çıkıcak oyunların videolarını izleyebilirler.Gerçi videoları izleyerek karşılaştırmak yanlış ama deneyin derim.

TheBladeRunner

20.10.2013 21:30:13

-2
quote:

Orijinalden alıntı: bloodTime üzülerek söyluyorum bu nesil yeni nesil değil .256 mb'te şu yapılıyorsa 8gb'ta neler yapılır cümlesi de sistemden ve optimizasyondan anlamayan konsolboyların abartısından ibarettir... ps4 acıklanmadan önce konsolcuların uçuk yorumları vardı bu yorumlar ancak bundan sonraki nesilde yer bulur...
Adamlar KZSF u gosterdiler Crysis 3 daha iyi dediniz.The Dark Sorcerer daha pek bisey degil dediler hadi ordan ulan dediniz.NBA 2K 14 un yuksek cozunurluklu resmini attilar anca ruyanizda gorursunuz dediniz,bir iki gune direk oynanisdan alinmis video geldi o ne lan dediniz.Hepsini gectim peki Ryse a ne diyeceksiniz?.Bu nesilde bunlardan daha iyi gozuken oyunlar mi gordun de bunlarda yeni nesil mi diyorsun?

mementopolis

20.10.2013 21:08:04

-1
quote:

Orijinalden alıntı: psp24

Saydığın firmalar ps3 sayesinde karınları doydu ferrariler aldılar :) yaptıkları tüm oyunlar exc bunu gözden kaçırmışsın CD Project'i bende severim.Fakat oyun geliştirmiyor diye piyasayı takip etmediği anlamına gelmez.Sanki adam ps 4 kötü bi konsol demiş gibi adamın üzerine yürümeniz'e mana veremedim sadece ram'in abartı olduğunu söylüyor ramlerin oyuna etkisi olmayacağını söylüyor haklıda ramler asla oyunlarda bir fark yaratmadı ben şahit olmadım. Nvidia'yı nasıl görüyorsunuz ben anlamadım Nvidia sizin için şeytan AMD melek oldu unutmayın şuanki konsollarınızda Nvidia var.İşi alamadı birkaç açıklama yaptı diye firmayı yerden yere vuruyorsunuz nasıl bir fan boysunuz anlamadım.Ben nvidia fan boyu değilim her iki markayıda kullanırım fakat konsollar hakkında yapılan açıklamaların kimsenin inanmaması hayal kırıklığına uğrarsınız belkide haklıdırlar.Çıkmayan konsol hakkında yorum yapıyorsunuz bunun açıklamasıda fanboyluktur. Arkadaşımız yukarda birkaç firma saymış arkadaşım bunların neredeyse hepsi PS3 exc oyunları yapan firmalar.Bu firmalardan konsol'u kötülüyecek açıklama beklemen gerçekten garip bu nesilde'de PS4'ten para kazanıcak firmalar. Konsol hakkında iyi açıklama yapan bin yaşasın kötü açıklama yapanı az ötede yaşa diyorsunuz anlamak mümkün değil.
yaw he he !! PS4 chip satamadi diye kizkancligin dibine vurdu NVidia . Titan ekran karti 1000 dolar küsürden satiyordu noldu simdi "ti" diyor ?? yani senin dedigin gibi konsolar cikmadan bu firma bunlari yapiyor. Carmack Eskiden neydi Simdi neden degil ,eskiler iyi biliyordur kendisini ancak simdikiler icin yapdigi bir sey yok ki. Doom4 cikacak güya yeniden yapilandiracaklar bekleyen dervis muradina ermis misali...birtanede valve. en azindan konsolda oynayacak güzel seriler yapimlar var.

psp24

20.10.2013 19:53:56

+5
quote:

Orijinalden alıntı: Denizcagdar Yeter beee, en son bi 96 yılında Quake'i yaptı altına bir ferrari çekti dahada bir halt yapmadı, Carmcakta carmack. Adam ortalıktan kayboldu gitti, icraat yok laf var, en tiksindiğim davranış biçimi. Bu nesilde bir tek Rage vardı o da balon ötesi yapısı, tonlarca hatası ve eksikliği ile yalan oldu gitti. Girin adamın çalışma geçmişine, 2011'de bir Rage var başka da bir şey yok. Birde ilk versiyonu oynamaya değer olan Quake ve Doom II var... Adam Dx11'i çözüp oyun yapamadı :) birde ram'lere oralara buralara laf atıyor. Nvidia konferansında olması da ayrı bir ayrıntı. Kesinlikle güncel manada Guerilla Games, Naughty Dogs, Santa Monica, Bungie, Quantic Dream, Polyphony Digital ve kesinlikle ama kesinlikle CD Project'in altını çiziyorum CD Project'in sözlerine güven olur.
Saydığın firmalar ps3 sayesinde karınları doydu ferrariler aldılar :) yaptıkları tüm oyunlar exc bunu gözden kaçırmışsın CD Project'i bende severim.Fakat oyun geliştirmiyor diye piyasayı takip etmediği anlamına gelmez.Sanki adam ps 4 kötü bi konsol demiş gibi adamın üzerine yürümeniz'e mana veremedim sadece ram'in abartı olduğunu söylüyor ramlerin oyuna etkisi olmayacağını söylüyor haklıda ramler asla oyunlarda bir fark yaratmadı ben şahit olmadım. Nvidia'yı nasıl görüyorsunuz ben anlamadım Nvidia sizin için şeytan AMD melek oldu unutmayın şuanki konsollarınızda Nvidia var.İşi alamadı birkaç açıklama yaptı diye firmayı yerden yere vuruyorsunuz nasıl bir fan boysunuz anlamadım.Ben nvidia fan boyu değilim her iki markayıda kullanırım fakat konsollar hakkında yapılan açıklamaların kimsenin inanmaması hayal kırıklığına uğrarsınız belkide haklıdırlar.Çıkmayan konsol hakkında yorum yapıyorsunuz bunun açıklamasıda fanboyluktur. Arkadaşımız yukarda birkaç firma saymış arkadaşım bunların neredeyse hepsi PS3 exc oyunları yapan firmalar.Bu firmalardan konsol'u kötülüyecek açıklama beklemen gerçekten garip bu nesilde'de PS4'ten para kazanıcak firmalar. Konsol hakkında iyi açıklama yapan bin yaşasın kötü açıklama yapanı az ötede yaşa diyorsunuz anlamak mümkün değil.

mementopolis

20.10.2013 19:07:41

-1
Amac bu konsol sisteminin donanimini "Ahenk" icinde calismasidir

hasgok

20.10.2013 18:45:18

-2
Carmack ın artık oyunla işi yok (doom,rage),onun işi yapmış olduğu oyun motoru ile teknoloji demosu(oyun!) yapıp ekran kartı firmalarından parseli almak(babanızın oğluymuş gibi savunmayın adamı). Oyun için almış olduğumuz ekran kartının vermiş olduğu görüntü zamanla ultra high-high-medium-low a doğru inişe geçer.Çünkü oyun programcıları yeni çıkan yada çıkacak olan ekran kartlarının satışı olması için oyunlarında eski ekran kartları için giderek performansı düşük tutar,bu da yazılım ile mümkün olmaktadır.şuan piyasada bulunan en baba ekran kartına bile oyunun yazılımı ile low ile çalışsın diye kodlarsanız o baba ekran kartı o oyun için low seviyesinin üstüne çıkamaz(ekran kartı sürücülerinde de bu geçerli). O yüzden pc de donanım hikaye olay yazılımda biter,yazılım ne isterse donanım onu uygular.O yüzden donanımı pc ye göre düşük olan konsollarda oyunu işleme daha yüksektir.Konsolda oyun senin koşullarına uyar,pc de sen oyunun koşullarına uymak zorundasın. Pc de oyunculuk vücut geliştirme olayına benzer.en güzel vücuda sahip olabilmek için kendini hep o düzeyde tutman gerekir,normal donanımını korumak için standartlar yetmez,o zaman pahalı olan supplementlere baş vurursun ayda-3 ayda-6 ayda bir yeniden onları almak zorundasındır çünkü vücudu o şekilde korumak istiyorsan buna mecbur kalırsın.Bizlerde oyunları en iyi şekilde oynamak için en az 6 ya da 12 ayda bir,pc bileşenlerinden en az 2 tanesinde değişiklik yaparız. Konsolda kendisi hariç sadece oyun ve aksesuarları satar ama pc de oyun harici onlarca donanım parçaları satılır o yüzden firmalar için pc karlıdır ve bu piyasayı öldürmek istemezler. Bu firmalar için senin o oyunu hangi grafikte oynadığın onların umurunda bile değil bunu unutmayın...Saygılarımla,

thekingmobile

20.10.2013 18:40:44

+3
benim na akil arkadaşım. https://www.google.com.tr/search?q=john+carmack&oq=john+carma&aqs=chrome.1.69i57j0l5.4220j0j4&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=91&ie=UTF-8 sadece sağ taraftaki kısa açıklamayı oku istersen siteye gir uzununu oku. ama oku. böyle .ok atma ayini mi olur lan.

Denizcagdar

20.10.2013 18:16:59

-1
Yeter beee, en son bi 96 yılında Quake'i yaptı altına bir ferrari çekti dahada bir halt yapmadı, Carmcakta carmack. Adam ortalıktan kayboldu gitti, icraat yok laf var, en tiksindiğim davranış biçimi. Bu nesilde bir tek Rage vardı o da balon ötesi yapısı, tonlarca hatası ve eksikliği ile yalan oldu gitti. Girin adamın çalışma geçmişine, 2011'de bir Rage var başka da bir şey yok. Birde ilk versiyonu oynamaya değer olan Quake ve Doom II var... Adam Dx11'i çözüp oyun yapamadı :) birde ram'lere oralara buralara laf atıyor. Nvidia konferansında olması da ayrı bir ayrıntı. Kesinlikle güncel manada Guerilla Games, Naughty Dogs, Santa Monica, Bungie, Quantic Dream, Polyphony Digital ve kesinlikle ama kesinlikle CD Project'in altını çiziyorum CD Project'in sözlerine güven olur.

zakatek

20.10.2013 17:28:24

-1
quote:

Orijinalden alıntı: thekingmobile sen bişey biliyosan söyle. bsc mühendisleri de kim söyle bakayım. ben programcıym zaten az biraz da donanım bilgim var. ram harddisk ve işlemcinin amacı ne biliyor musun ki.
ram büyük depodur. ama burada işler hızlı yürümez. burası sadece depodur. işlenen bilgilerin ve işlenecek olan bilgilerin sığınağıdır. rama gelince ram biraz daha hızlı geçici depo. işlemcideki bi bölüm bilgileri burada kuyruğa sokar. küçük büyük sırasına geçerler. işi hemen hallolacak öne gider işini hallettirir. işi daha büyük olan ise daha uygun bir zamanı bekler.
ramdan sonra önbellek e gelir bilgi. önbellek küçük bir kapasitesi olmasına rağmen çok daha hızlıdır. buradan da işlemciye gider. işlemcinin kendine ait bir memorysi vardır. ve bu memory işlemciyle aynı frekansta çalışır. bu memory işlemcinin bir anda yapabileceği şeyleri tutar.
demekki neymiş ramin etkisi sadece daha büyük sahnelerle ilgiliymiş. bilgi işleyen işlemcidir. slikon bir işlemci. oysa ram ve bilimum depolama aygıtları 0 ve 1 erden oluşan binaryleri tutmakmış.

adam bir traflarından konuşmuyor. developerler için esneklik sağlıyor ve optimizasyon için ekstra bir emek harcamıyor.
Aramızda mühendis de olabilir olamaz demiyorum, bu yazdıkların kadarını ben de biliyorum ama son zamanlarda bu ve benzeri konularda atıp tutuyoruz şu bunu yapar bu bunu yapar, yok konsol çöp, pc hep döver, babam senin babanı döver vs... Şu rakamlar zerre umrumda değil az daha ram varmış oyun yapanlar için iyi işte, ben alırım oyunu oynarım.

thekingmobile

20.10.2013 17:17:16

+1
sen bişey biliyosan söyle. bsc mühendisleri de kim söyle bakayım. ben programcıym zaten az biraz da donanım bilgim var. ram harddisk ve işlemcinin amacı ne biliyor musun ki. ram büyük depodur. ama burada işler hızlı yürümez. burası sadece depodur. işlenen bilgilerin ve işlenecek olan bilgilerin sığınağıdır. rama gelince ram biraz daha hızlı geçici depo. işlemcideki bi bölüm bilgileri burada kuyruğa sokar. küçük büyük sırasına geçerler. işi hemen hallolacak öne gider işini hallettirir. işi daha büyük olan ise daha uygun bir zamanı bekler. ramdan sonra önbellek e gelir bilgi. önbellek küçük bir kapasitesi olmasına rağmen çok daha hızlıdır. buradan da işlemciye gider. işlemcinin kendine ait bir memorysi vardır. ve bu memory işlemciyle aynı frekansta çalışır. bu memory işlemcinin bir anda yapabileceği şeyleri tutar. demekki neymiş ramin etkisi sadece daha büyük sahnelerle ilgiliymiş. bilgi işleyen işlemcidir. slikon bir işlemci. oysa ram ve bilimum depolama aygıtları 0 ve 1 erden oluşan binaryleri tutmakmış. adam bir traflarından konuşmuyor. developerler için esneklik sağlıyor ve optimizasyon için ekstra bir emek harcamıyor.

zakatek

20.10.2013 16:54:48

0
BSC mühendisleri iş başında yine.

Ahayri

20.10.2013 16:51:02

0
quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Yav he he..
Aramızdaki fark ben fanboy değilim. Her iki konsolada sahibim + Güçlü bir PC 'ye sahibim. Bu söylediklerimde tecrübedir. Bilmeden atıp tutuyorsunuz insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. PS3 'ün çıktığı zaman aralığındaki ekran kartlarına bakıp biraz araştırma yapın fiyatlarına bakın toplayın sistemleri azıcık kurcalayın. Bilip bilmeden konuşuyosunuz uyuz oluyorum.

560ti

20.10.2013 16:48:21

0
quote:

Orijinalden alıntı: hasgok ps3 te bulunan 256mb ram ile pc de gta5 i oynat bakalım da görelim.
Az ötede yaşa [:'(]

BSC Misafiri

20.10.2013 16:16:12

+1
DDR5 leri son kullanıcıya niye hala sunmuyorlar. Yani üretimi mi çok zor yoksa şirket mantığı sürdüre sündüre teknolojiyi yavaş yavaş satmak ceplerini doldurduğu icin mi

BSC Misafiri

20.10.2013 16:16:05

0
4GB GDDR5 bellek = 2.5 x DDR 4GB = 10 GB DDR bellek yapiyor band genişliği dahilinde tabi. (Esnek olarak 5GB GDDR5= 11 GB )

thekingmobile

20.10.2013 15:51:26

+1
kaldı ki 300 mh işlemcisi olan 3ds te resident evil revelation gibi bir oyunu oynuyoruz. ama android telefonda aynı kalitedeki bir oyunu oynmak için tegra 3 4 çekirdekli bir işlemci gerekir. çünkü developer olarak oyunun büyük bir kitleye yayılmasını istersin. ve ne kadar fazla cihazı desteklersen o kadar iyi olur.

thekingmobile

20.10.2013 15:47:10

0
ramin oyuna etki ettiğini kim söyledi. zaten etmez. ram sadece işlenecek grafiği harddiskten ya da oyun diskinden alır ve sıraya koyar. konsolu bir fırına benzetecek olursak değirmen harrdisk hamur teknesi ram ve fırıncı da işlemci ya da grafik işlemcidir. teknenin büyük olması ya da küçük olması ekmeğin güzel olmasına etki etmez. ama eğer hamur teknesi bir ekmeği yapacak kadar bile hamur almıyorsa ozaman sıkıntı yaratır. adamın dediği doğru. developerlara daha esnek bir alan sunarak şuradan mı ram kıssak buradan mı denmesini engelliyor büyük kapasiteli ram

TheStarBox

20.10.2013 15:38:43

+1
xbox one fanboyları toplanmış gene yav bi durun hele :D

GT_55

20.10.2013 15:22:30

-1
quote:

Orijinalden alıntı: Ahayri

Ps3 'ün çıktığı yıllarda ki parçalarla bir PC toplarım o PS3'ün gösterdiği grafiğin 2 - 3 katını göstertirim sana. Bişey bilmeden konuşmayın. PC her zaman konsollardan çok daha güçlü konumda oldular ve olacaklar.
Yav he he..

Dürüstİnsan

20.10.2013 15:11:36

+1
Kardeşim ne kadar akılsızsınız insanlarsınız ya... Yok PS3'ün 256 mb ram ile yaptığını PC yapamaz... Bu nesilde Konsol mimarisi PC mimarisi farklıydı. Sizin deyiminizle mesela 8 gb Gddr5 PC'deki 32 gb ram'e mi denk gelecek ? Sanki hepiniz PC mühendisisiniz. Eleştirdiğiniz kişi John Carmack yahu. Oyun yapımcısı mısın ?.... Oyun geliştiricisi misin ?... Hayır. O zaman poponuzdan konuşmayın. Hadi okulunuza gidin.

Ahayri

20.10.2013 14:43:55

-2
quote:

Orijinalden alıntı: arkham92
alıntı:

Orijinalden alıntı: hasgok

ps3 te bulunan 256mb ram ile pc de gta5 i oynat bakalım da görelim.


Aynen birde diyorlar ki birkaç sene sonra PC, konsolları geçiyor. Ulan neyine geçiyor, 7 8 senelik 256, 512 ram olan cihazlarda the last of us, beyond, unchertad 3, gta 5 gibi şahaserler oynatıyorlar . sıkıyorsa 256 bile değil 512 ram olan bir pc de sen bu grafiklerle bu oyunları çalıştır helal olsun...
Ps3 'ün çıktığı yıllarda ki parçalarla bir PC toplarım o PS3'ün gösterdiği grafiğin 2 - 3 katını göstertirim sana. Bişey bilmeden konuşmayın. PC her zaman konsollardan çok daha güçlü konumda oldular ve olacaklar.

KortX

20.10.2013 14:15:58

+1
quote:

Orijinalden alıntı: arkham92
alıntı:

Orijinalden alıntı: hasgok

ps3 te bulunan 256mb ram ile pc de gta5 i oynat bakalım da görelim.


Aynen birde diyorlar ki birkaç sene sonra PC, konsolları geçiyor. Ulan neyine geçiyor, 7 8 senelik 256, 512 ram olan cihazlarda the last of us, beyond, unchertad 3, gta 5 gibi şahaserler oynatıyorlar . sıkıyorsa 256 bile değil 512 ram olan bir pc de sen bu grafiklerle bu oyunları çalıştır helal olsun...
La bilgisayar boşta zaten 1 gb ram tüketiyo neyin kafasını yaşıyon sen? Kaldı ki herşey ram değildir. Fanboyluk yapmanın anlamı yok.

aliemci

20.10.2013 13:41:15

0
Playstation'daki işletim sistemini PC ye koy en iyi oyunda PS ye fark atarak oynarsın. Ama Windows belli bir bölümü harcıyor, e tabii birde arkaplanda çalışanlar var (Antivirüs vs.) ondan sonra 4 GB RAM le PS yi geçemessin tabi.

ReflexAction

20.10.2013 13:35:16

+5
quote:

Orijinalden alıntı: arkham92
alıntı:

Orijinalden alıntı: hasgok

ps3 te bulunan 256mb ram ile pc de gta5 i oynat bakalım da görelim.


Aynen birde diyorlar ki birkaç sene sonra PC, konsolları geçiyor. Ulan neyine geçiyor, 7 8 senelik 256, 512 ram olan cihazlarda the last of us, beyond, unchertad 3, gta 5 gibi şahaserler oynatıyorlar . sıkıyorsa 256 bile değil 512 ram olan bir pc de sen bu grafiklerle bu oyunları çalıştır helal olsun...
kardeşim dünyadaki bütün ps3 lerin donanımı,parçaların modeli aynı demi ? adamlar bir optimizasyon yapıyor çok düşük sistemlerde bile çalışıyor oyun pc de binlerce parça türü var o yüzden o kadar uğraşmıyorlar.Aynı ios telefonlarla android telefonlar gibi

bloodTime

20.10.2013 13:34:55

+1
üzülerek söyluyorum bu nesil yeni nesil değil .256 mb'te şu yapılıyorsa 8gb'ta neler yapılır cümlesi de sistemden ve optimizasyondan anlamayan konsolboyların abartısından ibarettir... ps4 acıklanmadan önce konsolcuların uçuk yorumları vardı bu yorumlar ancak bundan sonraki nesilde yer bulur...

arkham92

20.10.2013 13:04:05

-2
quote:

Orijinalden alıntı: hasgok ps3 te bulunan 256mb ram ile pc de gta5 i oynat bakalım da görelim.
Aynen birde diyorlar ki birkaç sene sonra PC, konsolları geçiyor. Ulan neyine geçiyor, 7 8 senelik 256, 512 ram olan cihazlarda the last of us, beyond, unchertad 3, gta 5 gibi şahaserler oynatıyorlar . sıkıyorsa 256 bile değil 512 ram olan bir pc de sen bu grafiklerle bu oyunları çalıştır helal olsun...

Sulu Çor Kağan

20.10.2013 12:57:35

-1
Yahu biri şunun ağzına bir hıyar versin de sussun

Mr.Clicker

20.10.2013 12:45:49

0
quote:

Orijinalden alıntı: arkham92 Adam Nvidia'nın konferansında Amd tabanlı konsolları övecek değil tabi.Ama yemezler Carmack, ddr5 ram den bahsediyoruz, ddr 3 değil...

hasgok

20.10.2013 12:43:05

+1
ps3 te bulunan 256mb ram ile pc de gta5 i oynat bakalım da görelim.

Sir Maximus is BACK

20.10.2013 12:31:16

-1
saçmalamış Carmack.

arkham92

20.10.2013 12:27:06

-2
Adam Nvidia'nın konferansında Amd tabanlı konsolları övecek değil tabi.Ama yemezler Carmack, ddr5 ram den bahsediyoruz, ddr 3 değil...

BSC Misafiri

20.10.2013 12:06:44

+3
NBA 2K14 PS4'ün süper grafikleri, watch dogs'un yüksek sistem gereksinimi ortalığı karıştırdı daha da konuşmayın. Ramin önemi tartışılmaz. Ayrıca oyunlar yüksek Vram da isteme başladı Eski nesilin eleştiri sebebi, büyük sorunu ram'dı.

BSC Misafiri

20.10.2013 12:06:35

-1
Playstation konsol çıkarır , konsol pc'den daha gelişmiştir. Birkaç sene sonra pc gelişe gelişe konsola fark atar , sony konsol çıkarır. Dönüşüm budur

iyi cocuk

20.10.2013 12:06:10

+4
quote:

Orijinalden alıntı: numenorian Bu adamın söylediklerini ciddiye almıyorum artık he deyip geçiyorum konsol fanı değilim ama bu adamın bir yerlerle belli bir anlaşma yaptığı ve bu durumu baltaladığı kabak gibi ortada he alanında uzmandır efsanedir ama işin ucunda ticaret yapıyolar yeme bizi şimdi
Kusura bakma kardes ama carmack in hangi dediğini beğenmedin ram de artış olması ne gibi bir grafiksel gelişim sağlar anlatır mısın lütfen teknik terimler kullanırsan daha çok sevinirim çünkü bu işle uğraşıyorum belki işime yarar...

numenorian

20.10.2013 11:47:49

-2
Bu adamın söylediklerini ciddiye almıyorum artık he deyip geçiyorum konsol fanı değilim ama bu adamın bir yerlerle belli bir anlaşma yaptığı ve bu durumu baltaladığı kabak gibi ortada he alanında uzmandır efsanedir ama işin ucunda ticaret yapıyolar yeme bizi şimdi

TheStarBox

20.10.2013 11:30:58

-5
ram in pc de kullanılma amacı işlemcinin yaptığı sayısal işlemleri hafızasında saklayıp kısa süre sonra silmesi doldur boşalt yöntemi ile veri aktarımı yapmasıdır.konsollarda genellikle grafiksel veri işleneceğinden zaten sayısal işlemlere çok fazla gerek kalmayacak çünkü zaten içlerinde bulunan gpuların kendi video ram bellekleri olacak.öte yandan ps4 ün zaten gddr5 ram bellek kullanması pclere karşı bir hayli üstünlük sağlatacaktır.sonuçta gddr bellekler ekrankartları için sadece grafik işlemek için kullanılacağından tam anlamı ile konsollar ve oyun için geliştirilmiş bir cihaz olan konsolda çok iyi oyun performansı sağlayacaktır. (xbox one da ddr3 bellek kullanılacağı için bu anlattıklarım onunun için geçerli değil tabiki)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
PlayStation 4
+ TAKİBE
AL
143 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız