Half Life için Berbat Film Teklifleri Varmış

Alkan Adakaner

Gordon Freeman'ı at üstünde elinde levye ile düşünmek


     Half Life oyun dünyasının en kaliteli oyunlarından biridir. Hala milyonlarca oyuncu Half Life 3'ten bir haber duyabilmek için sabırsızlanıyor. Valve ise şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadı. Yine de onların Half Life'a verdiği değer azalmadı. Half Life markasını her türlü kötü emelden koruyorlar. Peki neler mi bu kötü emeller?
 
     Gabe Newell'ın açıklamalarına göre Half Life ve Left 4 Dead için Hollywood'tan film teklifleri gelmiş. Bu teklifler arasında Half Life için olan ilginç bir öneri varmış. Bakın Hollywood yapımcıları nasıl bir Half Life senaryosu ile gelmiş. Gabe Newell, Valve ofisindeki görüşmeyi şöyle anlatıyor:
 
     "Bize gerçekten de şöyle bir teklifle gelenler var: "Tamam, şimdi bu Half Life 1 ve filmde atlar var, ayrıca süvarilerin çarpışma sahnesi de. Bir de atlarda yüksek teknoloji karbon zırhlar var." önerisi ile geldiler. Biz de sen ne saçmalıyorsun. Hiç Half Life'ı oynadın mı? diye yanıtını verdik"
 
    Gerçekten de böyle bir kurgu ile Half Life ile karşılaşmak oyuncuları şok ederdi. Sanırım Türkiye'de dahil dünyanın bir çok ülkesinde oyuncular böyle bir filmle karşılaşınca sinema salonlarına kusabilirlerdi. Her ne kadar Half Life 3'ü duyurmasan da, bu markayı koruduğu için teşekkürler Valve.