Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Sony'nin PS Vita İçin Geliştirdiği Büyük Bir Oyun Yok


    Çıkış döneminde sürekli PS Vita'nın üvey evlat muamelesi görmeyeceğiyle ilgili açıklamalar yapan Sony'nin bu konuda ne kadar sözünü tuttuğu tartışılır. Firmadan beklenen desteği göremeyen PS Vita için E3'te de herhangi bir büyük duyuru göremeyeceğiz.
 
    Sony'nin yetkili isimlerinden Shuhei Yoshida yaptığı açıklamalarda, "Açık konuşmam gerekirse hiçbir birinci parti stüdyomuz PS Vita için AAA bütçeli bir oyun geliştirmiyor. Fakat yine de dün Square Enix World of Final Fantasy'i duyurmuştu. Bunun haricinde dijital olarak da PS4 için çıkan bazı oyunlar cross-platform halinde PS Vita'ya da geliyor." sözlerini söyledi.
 
    Açıklamalarının devamında Yoshida, "PSP'yi piyasaya sunduğumuzda insanlar PS2 kalitesinde oyun oynayabiliyorlardı ve bu güzel bir şeydi. Ama daha sonra PS3 çıktı ve insanların PSP'den beklentisi de artmıştı. Fakat PSP'nin yapabileceği şeyler o beklentiyi karşılayamıyordu. Aynı şey PS Vita için de geçerli oldu. Büyük bütçeli oyunları büyük televizyondan oynamak daha kolay geliyor. Dolayısıyla PS Vita için yapılacak bir Killzone'a büyük paralar harcamaktansa firmalarımızı PS4'e yoğunlaştırıyoruz. Fakat biliyoruz ki küçük yapımlar da PS Vita'yı eğlenceli hale getiriyor ve PS4 teknolojisi gerektirmiyor." eklemelerini yaptı.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak ign Sony Vita Vita Playstation Vita Next Gen Portable PSP 2 Sony PSN
Sony Shenmue 3'e Hem Maddi Hem de Gelişim Açısından Destek Veriyor Fallout 4'ün Ünlü Köpeği Ölümsüz Olacak
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

alpalp84

18.6.2015 16:02:16

0
Açıkcası vita nın öldüğünün resmidir bu haber. Artık 3. parti oyunlar harici oyun çıkmayacak sanırım. PS4 remote play özelliği haricinde hiçbir alınası noktası kalmadı. Çok iyi bir donanıma sahipti, potansiyelini kullanamadı.

silverygt

17.6.2015 22:01:09

0
' Elinizde patladi ' nini kibarcasi.. En azinsan 1. Parti firmalarla anlasin millete aldirdiniz her ay plusdan gelicek tirt oyunlara mahkum biraktiniz

necipfazil2041

17.6.2015 13:26:37

0
Eskiden PSP yi hem oyun hem de film-dizi seyretmek için kullanırdım. Yatakta uzanarak film izlemenin keyfi bambaşkaydı (o zamanlar 7.1 sistemim olmasına rağmen). Kore filmlerini-dizilerini PSP sayesinde tanıdım mesela.. Şimdi 10.1" lik tabletle seyrediyorum filmleri, ee oyun da çıkmıyor vita ya.. Bir gün çocuklara gösteririm diye koleksiyon için tutuyorum OLED modelini valizde..

yalcinkocaman

17.6.2015 12:29:42

0
indie sevdası vardı biara.ama malesef.saçma sapan indie oyunlar yüzünden birde free to play oyunlar yüzünden satabileceklerini düşündüler.bir konsol kendi özel oyunları ile satar.free to play ve indiler yüzünden satmaz.zaten nefret ediyorum şu dandik oyunları saran firmalardan.rakabet iyidir ama sony sende kendine gel...

Double1461

17.6.2015 10:44:23

+2
Sony'nin 10 milyon kişiyi doğrudan dolandırdığını kabul edelim. Aralarında ben de varım. İndie oyunlara da sövmek istemiyorum ama hiç kimse vita gibi bir oyun konsolunu tost makinasında çalışacak oyunlar için almaz. Böyle bir cihaz yapıp saçma sapan oyunlar çıkarmanın ne mantığı var böyle bir salaklığın sebebi nedir merak ediyorum. Aynı oyunlar her platformda var her yerde daha ucuz. Ps3 ile ortak oyunlar vita için olan sürümleri daha pahalı ne şimdi bu vita kullananları daha ne kadar kazıklamak istiyorsunuz. Persona 4 Golden, Gravity Rush ve Tearaway dışında konsola has benzer bir deneyimi başka yerde yaşayamayağınız bir oyun yok. Persan 4'ün ps2 versiyonunu emulatörle oynayabilirsiniz tabi( oynayın zaten). Tearaway'de ps4'e gelecek zaten. Almamamakla hiçbir şey kaybetmeyeceğiniz dünyanın tek konsolu, tüm oyunları korsan oynayabileceğiniz sadece makinaya para verip herşeye sahip olma imkanınız olduğunda dahi bu paraya değmeyeceğini düşünebilirsiniz. Bi de şu indie oyunlar Bastion Vitaya gelecek bu yıl, gelecek en baba oyun, en az 20 dolardan satmaya çalışırlar, oyun çıkalı 2 yıl olacak vitaya yeni geliyor, en son vitaya geliyor :D. Pc sahibi olan insanlar 2 dolardan oynayabilirken hem de. Şu aletin tanıtıldığı ilk gün dibim düşmüştü. O Uncharted oynanış görüntüleri harikaydı ( hala çok iyi ama muhtemelen o da PS4'e gelir) Ne umutlanmıştım ne gaza gelmiştim. Oyunu alan ilk 4 milyon kişi benim gibi kekler bilemedim :D Bu arada PS4 kullanıcılarına vitadaki ps3'teki oyunları tekrar itelemekten vazgeçsin sony. Oyun kütüphanesi büyüsün PS4 alayım diyorum doğru düzgün oyun çıkmıyor 2 yıldır. en erken 2 yıl sonra alabilirim konsolu. Sonuç olarak sony senin ben taaaaa

nct96

17.6.2015 09:50:02

0
Oled ekranı kaldirmalarindan belliydi

Mr xXx

17.6.2015 07:59:34

+1
Cihazın oyunları vs aşırı pahalı satılıyor.. Sonra niye vita oyunları kimse almıyor.. Acaba niye?

OldGamers86

17.6.2015 06:31:34

0
Resmen cihaza yazık ettiler.

There goes your life

17.6.2015 04:19:59

0
Remoteplay diye bir şey var sadece wifi üzerinden değil istediğin yerden ps4 oyunlarını vita üzerinden oynayabiliyorsun. Vitaya oyun beklemeyin derim 10 milyon satmış bir konsola yatırım yapmak aptallık olur zaten akılllı telefonlar bu cihazların yerini çoktan aldı

BSC Misafiri

17.6.2015 04:12:25

+1
3ds in durumuna bakıp ta psp nin başarısını bilip te hala neden bu konsola oyunları yapmıyorlar anlamıyorum ve hala cross platform diyorlar ulan sony yaptır bi gran turismo bir tekken bir god of war imkanın çok[gerçi paran yok] millet indie oyun için mi vita oyun alıyor sanıyorsun tamam akıllı telefonlar bitirdi sizi anlıyoruz ama sende nintendo nun taktiğini kullan vita için sağlam oyun yaptır bak bakalım nasıl toparlıyor.

Guest-C8DDC600D

17.6.2015 03:21:05

+2
Xbox kinect'i bunlarda Vita'yı sildi :) ilk çıktığında çok ilgimi çekmişti ve satın almayı düşünmüştüm Vita'yı. Sony doğru düzgün desteklese çok güzel bi el konsolu olurdu. Bildiğim kadarıyla PS3 gücünde bi donanımı da vardı. Hiç değil ps3 oyunlarını oynaysaydı.

EnergyHill

17.6.2015 03:02:02

+1
Kart fiyatlarını düşür bari 32gb 150 tl kart mı olur?

RealArek

17.6.2015 02:59:17

+1
Sony yapıcanı işi bişey diycem şimdi adam gibi oyun bekliyoruz sölediği laflara bak asıl AAA oyunlar satırır bu konsollu bağamsız yapımlarla konsoll satırmaz emek vericeksin ki karşılığını alasın.

Redunay

17.6.2015 02:41:40

0
Sony pek ilgilenmiyor bu cihazla
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation Vita
+ TAKİBE
AL
60 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız