Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

SEGA, Yakuza Wars İsim Haklarını Satın Aldı

 
 
Japonya merkezde Sega, 26 Temmuz tarihinde Yakuza Wars adı için ticari marka başvurusunda bulundu ve bu durum resmi olarak şu anda kamuoyuna sunuldu. İsim haklarının satın alınması ile beraber oyuncular, Yakuza serisinin yeni oyununu bekleyebilir.
 
Like a Dragon serisi batıda Yakuza olarak anılıyor
 
 
 
SEGA henüz herhangi bir devam oyunu veya yan oyun duyurmamış olsa da bu hamle yaklaşmakta olan Yakuza oyunuyla ilgili olabilir. Batıda Yakuza olarak bilinen seri temelde Like a Dragon adıyla anılıyor.
 
Yakuza ve Like a Dragon geliştiricisi Ryu Ga Gotoku Studio, geçtiğimiz ay serinin hayranlarının bir sonraki oyunla beraber oldukça şaşıracağını belirtti. Geliştirici ekibin en son oyunu Like a Dragon: Infinite Wealth, bu yılın Ocak ayında PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One ve PC için piyasaya sürüldü. Oyunun PC sürümü ise Steam ve Microsoft Store üzerinden yayınlandı.
 
Yakuza serisinde neler var?
 

SEGA tarafından biz oyun severlere sunulan Yakuza serisi oyuncular tarafından bir hayli seviliyor ve hem uzak doğuda hem de batıda bir hayli ilgi görüyor. Yapım içerisinde yakın dövüş silahları ile beraber ilerlemeye çalıştığımız, yumruklarımızı, tekmelerimizi ve çok daha fazlasını konuşturabildiğimiz bir sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Aynı zamanda çevre ile etkileşimin bir hayli ön planda olduğunu, çevrede bulunan nesneleri düşmanlara karşı fırlatabildiğimizi ve en iyi şekilde çevreden yararlanabildiğimizi aktarmakta fayda var. Çevre ile etkileşimin oldukça ön planda olduğu yapım, gerçekten de seri ile beraber bağdaştığında güzel bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve artık bu oyunun hem konsollarda hem de PC tarafında olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
80'lerin ihtişamlı bir yapısını bünyesinde barındıran ve aynı zamanda Yakuza serisi ile beraber Japonya'nın farklı bölgelerine doğru ilerleyebildiğimiz yapımda, PC tarafında farklı geliştirmelerin olduğunu söyleyebiliyor ve aynı zamanda hem 4K çözünürlükle hem de sınırsız kare hızları ile ilerlemek durumunda kalıyoruz. Böylece daha akıcı bir şekilde oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Tokyo'dan Osaka'ya kadar oldukça farklı bölgelere doğru ilerlemeye çalıştığımız yapım içerisinde Kazuma Kiryu, seri içerisinde oldukça ön plana çıkan karakterler arasında yer alıyor. Bu karakterlerle beraber ilerlemeye başladığımız esnada elbette sürekli olarak düşmanlara karşı savaşabilir, farklı düşman çetelerine doğru gelmeye çalışabiliyor ve etrafı keşfetmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 
 
Bu tarz detaylarla beraber bizlere bir dünya sunuyor ve bu dünyada neler yapabileceğimize biz karar verebiliyor ve aynı zamanda görevleri tamamlayarak buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Arka planda bir hikaye akışının olduğundan bahsedebiliyor ve bu hikaye akışının hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarıldığını söyleyebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve hızlı aksiyon sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Çünkü seri içerisinde zaten ön plana çıkan en önemli özellik aksiyon sisteminin bizlere sunulması. Aksiyon sistemi içerisinde oldukça hızlı bir mekaniğin olduğundan bahsedebiliyor ve hem yumruklarımızı hem de tekmelerimizi doğrudan konuşturabiliyoruz. Ayrıca yukarıda bahsettiğimiz gibi çevre ile etkileşimli bir aksiyon sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Farklı bölgelere doğru ilerlemeye çalıştığımız ve her bölge içerisinde farklı düşmanların ve belaların bulunduğu yapım içerisinde elbette her serinin koynunda farklı karakterlerin karşımıza çıktığını söyleyebiliyoruz ve ana karakterimizin başından geçen olayları burada bizlere aktarılıyor. Yapım içerisinde ve seri içerisinde farklı aksiyon sistemlerinin olduğunu söylerken, elbette her oyunun farklı şekillerde bizlere sunulduğunu ve farklı sistemlere sahip olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Bunun yanı sıra farklı dövüş stilleri arasında geçiş yapabiliyor ve her türden serseri düşmana, çete üyesine ve çok daha fazlasına ortadan kaldırabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber 1980'lerin veya diğer yılların Japonya ve diğer bölgelerinde kendimizi bulabiliyor ve şu anda ise serinin yeni oyunları gelmeye devam edebiliyor. İhtişamlı bir dünya ile karşı karşıya kaldığımızı, etkileşimli bir dünyada kendimizi bulabildiğimiz ve ilgi çekici, unutulmaz karakterlerle karşı karşıya gelebildiğimiz yapım, oynanması ve yer verilmesi gereken seriler arasında bulunuyor. Kendimizi bela dünyası içerisinde bulabildiğimiz ve Yakuza serisi olarak bilinen oyunlarda dövüş unsurları ve çevresel unsurlar en üst seviyeye ulaşmak durumunda kalıyor. Zaten seyrinin en iyi yaptığı şey çevreyle etkileşime girerek düşmanları ortadan kaldırabilmek ve çevrede bulunan her bir nesneyi kullanarak düşmanları yere sermek. Örneğin sağda solda bulunan bisikletleri elimize alabiliyor ve düşmanların üzerine fırlatarak onların yere düşmesini sağlayabiliyor ya da diğer taraftan düşmanı tutup çöp tenekesine doğru atabiliyor ve bu sayede etkileşimli bir dünyanın olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
 
 
Aynı zamanda aksiyonun durdurarak bilmeyen bir yapıya sahip olduğunu ve hızlı aksiyon sistemleri ile ön plana çıkabildiğimizi söyleyebiliyoruz. Farklı ayakkabılar giyebileceğimiz ve aynı zamanda kıyafetlerimizi beraber karakterimizi özelleştirebileceğimiz yapımda dilediğimiz gibi ilerlemek durumunda kalıyoruz ve çevresel nesneleri kullanarak dövüşü bir üst seviyeye taşıdığını aktarabiliyoruz. Tabelalar, bisikletler, araba kapıları gibi çevresel nesneleri kullanarak düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve çete üyelerini burada yerle bir edebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber elbette oynanması gereken oyunlar arasında yer alıyor ve dövüş aksiyon oyunlarından hoşlanıyorsanız bu seri tam size göre diyebiliyoruz.

Yakuza serisi genel olarak oyuncular tarafından seviliyor ve oynanması gereken yapımlar arasında bulunuyor. Japon serisi içerisinde yer aldığımız süre boyunca hem PC özel hem de konsol özel geliştirmelerin olduğundan bahsedebiliyoruz. İkonik karakterlerin ve çevre unsurlarının yer aldığı yapımda istediğiniz gibi sınırsız kare hızıyla beraber oynayabiliyor ve PC'ye özgü 4K çözünürlük ve diğer geliştirmelerle eşi benzeri olmayan sistemlerle karşı karşıya kalabiliyorsunuz. SEGA tarafından biz oyun severlere sunulan seri içerisinde oldukça fazla oyunun olduğundan bahsedebiliyor ve bu oyunları tek tek deneyimlemeniz ve her bir oyunla beraber farklı bir hikaye içeriğine adım atmanız gerekiyor.
 
Özelleştirme sistemlerinin ve diğer dövüş sistemlerinin ön planda olduğu yapımda elbette istediğiniz gibi ayakkabılarınızı değiştirebiliyor, üzerinize takım elbise çekebiliyor ve normal hayatınızı keşfederken aynı zamanda diğer düşmanlara ve çetelere karşı gelmek durumunda kalıyorsunuz. Farklı dövüş stilleri arasında geçiş yapabileceğiniz ve her bir dövüş stilinin avantajlarının ve dezavantajlarının bulunduğu yapımda kombo vuruşlarla beraber düşmanlara karşı gelebiliyor, onları ortadan kaldırabiliyor ve her türden düşmanı kombo vuruşları ile yok edebiliyorsunuz.
 
 
 
Düşmanları adeta tokat manyağı yapabileceğiniz yapım içerisinde onları öldürmenin farklı yolları bulunuyor ve bu yolları keşfetmek tamamen sizin işiniz oluyor. Bu tarz detaylarla beraber ilerlemeye çalıştığınız ve istediğiniz gibi oynayabildiğiniz yapımda öldürmenin tek yolu kavga değil ve diğer unsurları kullanarak düşmanları alt edebiliyor ve arkadan iş çevirebiliyorsunuz. Zengin ayrıntılarla dolu oyun içerisinde yer aldığını söyleyebiliriz. Elbette dikkat dağıtıcı birçok unsurun olduğunu söyleyebilir ve neon ışıklı dünya içerisinde bu tarz detaylarla beraber gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Oyun salonlarından kulüplere, diskolardan otellere kadar oldukça farklı bölgenin ve bölümün olduğundan bahsedebiliyor ve istediğiniz gibi oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.

Yapım içerisinde elbette farklı bölgelere doğru ilerlerken buralardaki kısımları keşfedebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve farklı şekillerde etkinliklerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Örneğin bir sokak sanatçısını tuvalete zamanında varmasını sağlayabilecek bir etkinlikle karşı karşıya gelebiliyor ve geliştirici ekibi belirttiğine göre oyun içerisinde keşfedilecek 100 inanılmaz hikayenin olduğundan bahsedebiliyoruz. Hem yan görevlerden hem de ana görevlerden ilerleyebileceğiniz oyun, oynanması gereken yapımlar arasında bulunuyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız elbette seri içerisinde yer alan oyunları hem Steam platformunda hem de diğer mağazalarda bulabilir ve istediğiniz gibi satın alabilirsiniz. Bunun yanı sıra istediğiniz gibi karakterinizi özelleştirebilir, düşmanlara karşı gelebilir ve hızlı aksiyon içerisinde nasıl yer almanız gerektiğine siz karar verebilirsiniz. Düşmanlara karşı yumruklarınızı ve tekmelerinizi konuşturabilirsiniz. Hızlı aksiyon sistemleri ile ön plana çıkmaya hazırlandığınız yapımda neler olup bittiğine karar verebilir ve çevre unsurlarını düşmanlara karşı kullanabilirsiniz. Zaten seri içerisinde çevre etkileşimini kullanmak bir hayli ön plana çıkıyor.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Vgchartz oyun firmalar oyunlar 2024
EMEA Masters Summer 2024 Swiss Etabı Eşleşmeleri Belli Oldu! Microsoft ve Activision AA Oyunlar İçin Yeni Ekip Kurdu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Sektörel Haberler
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız