Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Rise of the Ronin İçin Demo Sürüm Yayınlandı

 
Yayıncılığını Sony Interactive Entertainment ve geliştiriciliğini Team NINJA üstlendiği aksiyon-macera oyunu Rise of the Ronin için demo sürümü yayınlandı. Tamamen ücretsiz olarak erişebileceğiniz bu paket sayesinde PlayStation 5 konsolunuzda oyunu deneyimleyebilirsiniz.
 
Rise of the Ronin'in ilk bölümü tamamen ücretsiz
 
 
 
Rise of the Ronin için yayınlanan demo sürümü aracılığıyla bir kısmını herhangi bir ücret ödemeden ücretsiz bir şekilde oynayabiliyorsunuz. Demo oyunun hikayesinin ilk bölümünü tamamını içeriyor ve satın almaya karar vermeniz halinde kaydettiğiniz veriler tam sürüme aktarılabiliyor. Dolayısıyla herhangi bir veri kaybı yaşamıyorsunuz.
 
Team NINJA ayrıca oyunun 22 Mart tarihindeki çıkışından bu yana çeşitli oyuncu istatistikleri paylaştı. Bunlara bakacak olursak;
 
Taraf 

Oyuncuların yüzde 62'si Shogunluk'un tarafını tuttu
Oyuncuların yüzde 38'i Shogunluk'un karşısında yer aldı

Zorluk

Oyuncuların yüzde 36'sı “Dawn” zorluğunu seçti
Oyuncuların yüzde 51'i “Dusk” zorluğunu seçti
Oyuncuların yüzde 13'ü “Twilight” zorluğunu seçti
Oyuncuların yüzde 18'i “Midnight” zorluğunu seçti
 
Rise of the Ronin şu anda PlayStation 5 konsolu için mevcut.
 
 
 
Oyunda neler var?
 
PlayStation 5 konsolları için çıkışını gerçekleştiren Samuray temalı açık dünya aksiyon macera oyunu Rise of the Ronin, birçok yönden eleştirilen oyunlar arasında bulunuyor. Oyun ilk etapta çıkmadan önce elbette dikkat çekici tanıtımlarla beraber ön plana çıkıyor ve akabinde ise oyuncuların beklentilerini yükseltiyordu. Ancak oyun çıkışı ile birlikte pek de grafiklerle ve animasyonlarla beraber bizleri karşılamadı. Çünkü açıklanan ve oyuncuların yaptığı yorumlamalara göre oyun, PlayStation 3 döneminden kalma görsellerle beraber bizlere karşılıyor ve genel olarak oyuncular bu şekilde düşünüyor. Grafik ve animasyon kapsamında oldukça eski bir yapıyı bünyesinde barındıran bu yapım içerisinde Tokugawa Şogunluğu'nun üç yüzyıl süren baskıcı yönetimi içerisinde kendi yağımızda kavrulan biri olarak bulunuyoruz. Bu baskıcı yönetimle beraber elbette bir dur demek hem halka hem de bize düşüyor. Bunun yanı sıra batının kara gemileri elbette baskıcı yönetime dur demek için kaosu çıkarmaya hazırlanıyor ve şehrin sınırlarına dayanıyor. Ülkenin bir karmaşaya sürüklendiği esnada savaşın, hastalığın, siyasi huzursuzluğun ve çok daha fazlasının bizlere sunulduğunu görebiliyoruz. Biz de bu ortamda kendi hayatta kalma mücadelemizi vermeye hazırlanıyor ve isimsiz bir savaşçı olarak ilerlemek durumunda kalıyoruz.

Oyun içerisinde elbette daha önceki Samuray oyunlarından aşina olduğumuz bir yapı benimseniyor ve aksiyon ve macera sistemi bu şirketle karşımıza çıkıyor. Oyunda elimize alabileceğimiz kılıçlarla beraber düşmanlara karşı gelebiliyor, onlarla üst düzey bir kombo savaşına girebiliyor ve yaptığımız doğru zamanda doğru hamlelerle beraber düşmanları alt etmeye hazırlanabiliyoruz. Dikkat çekici atmosferlerde ve ortamlarda kendimizi bulabileceğimiz yapımda elbette hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerlemek durumunda kalıyor ve bunları tamamlayarak arka planda yer alan o baskıcı yönetimi durdurmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde elimizdeki kılıçlarla beraber düşmanlara karşı savunabiliyor, onların saldırılarına karşı kalkanımızı kaldırabilir ve kendi bedenimizi korumaya hazırlanabiliyoruz. Ayrıca tüm komboları burada yapmak tamamen bizim işimiz oluyor.

Şu anda sadece PlayStation 5 konsolları için bulunan ancak ilerleyen süreçte PC platformuna da gelmesi beklenen bu yapım, Japonya'nın kaderinin elinde bulundurduğu bir ortama bizleri sunuyor. Yani yapım içerisinde 1863'lü yılların Japonya'sında yer alıyor ve bununla beraber baskıcı yönetimi ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Ustasız bir savaşçı olarak ilerleyebileceğimiz ve yapacağımız hamlelerle beraber gidişatımıza ve kaderimize yön verebileceğimiz yapımda Japonya'nın kaderini elimizde bulunduruyor ve bununla beraber ilgi çekici bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Bir yandan önemli figürlerle karşı karşıya kaldığımız diğer yandan ise Japon tarihi kapsamında önemli eserlerin ve yapıların bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz. Dikkat çekici ortamlarda ilerlemeye çalıştığımız ve buraları keşfetmeye başladığımız bölgede elbette açık bir dünya bulunuyor.
 
 
 
Bu açık dünya içerisinde istediğimiz gibi gezip tozabiliyor ancak baskıcı rejimin burada elbette çeşitli askerleri kullanıyor. Bunları ortadan kaldırmak ise tamamen bizim işimiz oluyor. Bir Ronin olarak ilerleyebileceğimiz ve kaderimizi belirleyebileceğimiz yapımda aynı zamanda Japonya'nın kaderinde bizim elimizde olduğunu söyleyebilir ve burada ustasız bir savaşçı olarak ilerlemek durumunda kalıyoruz. Kendi yolumuzu çizmeye başladığımız ve yaptığımız seçimlerle beraber gidişatımıza ve kaderimize yön vermeye hazırlandığımız yapımda yol boyunca çeşitli ittifaklar kurabiliyor, üst düzey sistemlerle karşı karşıya kalıyor, karakterimizi geliştirebiliyor ve yeni yetenekler üzerinde ustalaşabiliyoruz.
 
Oyunda, elbette yol boyunca ittifak kurduğumuz esnada hangi karakterlere bağlı olarak hikayenin farklı şekillerde ele alındığını söyleyebiliriz ve böylece her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor. Çünkü bu tarz yapımlarda seçimlerinizle beraber gidişatı değiştirebileceğinizden dolayı, elbette her bir an oyuncu farklı bir sona doğru ilerlemek durumunda kalıyor. Bununla beraber kendinizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Kendi aksiyon sisteminizi oyuna dahil edebileceğiniz ve daha fazla detay ile beraber gidişatınıza yön verebileceğiniz yapımda oyunculara geniş kapsamlı bir özgürlük sunuyor. Bu özgürlüklerle beraber yukarıda bahsettiğimiz gibi seçimlerinizi gerçekleştirerek sonuca ve içerisinde bulunduğunuz duruma yön verebiliyorsunuz.

Üst düzey Samuray unsurları ile beraber yer alabileceğimiz önemli figürlere suikast düzenleyebileceğimiz ve hem gizli hem de doğrudan aksiyona da alabileceğimiz yapımda istediğimiz gibi ittifak kurduğumuz karakterlerle beraber bağ kurabiliyor, onlarla beraber hikayenin gidişatını değiştirebiliyor ve yaptığımız seçimlerle beraber önemli figürleri ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Bunun yanı sıra, elbette kritik görev kararları ile yüzleşmek durumunda kalıyor ve bazı görevleri farklı şekillerde ele alabiliyoruz. Bir görevi örneğin gizli bir şekilde bitirmek için elimizden geleni yapmaya koyulurken, diğer yandan ise doğrudan aksiyona dalabileceğimiz bir görev sisteminin bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz. Bu seçim tamamen bize ait oluyor.
 
Bu seçimlerle beraber gidişatımıza yön verirken oyunda aynı zamanda yakın mesafe silahları ile beraber düşmanlarla yüzleşebiliyor ve gerçek dönem ateşli silahlarıyla aynı zamanda düşmanlara karşı uzak menzilli olarak savaşabiliyoruz. Dolayısıyla hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş sistemleri üzerinde ustalaşabiliyor ve hangi aksiyon sistemiyle beraber oyuna dahil olmak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu tarz oyunlar içerisinde elbette her oyuncu farklı aksiyon sistemini benimseyebiliyor ve istediği gibi yakın veya menzilli dövüş sistemleri üzerinde usta olmaya çalışabiliyorsunuz. Oyunda, elbette yakın dövüş silahları ile beraber kapışmak oldukça eğlenceli ve zevkli bir şekilde karşımıza çıkıyor. Aynı şekilde uzaktan gizli bir şekilde düşmanları öldürmekte yapacağınız hamleler arasında bulunuyor. PlayStation 5 konsolunun gücünden tam olarak yararlanmayan ve daha çok eski bir yapıyla ve nostalji bir hissiyatla beraber ilerleyebileceğimiz yapımda gerçek dönem silahları ile beraber karşı karşıya kalıyor ve bunları kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Tarihten ilham alan bir dünyayı keşfedebileceğimiz ve bu dünyanın gizli sırlarını açığa çıkarabileceğimiz oyun içerisinde arka plan hikayesinin hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere sunulduğunu aktarmakta fayda var.
 
 
 
Diğer taraftan, yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda derin ve erişilebilir bir savaş sistemi kullanılıyor. Bu sistemlerle beraber istediğiniz gibi aksiyona dahil olabiliyor ve farklı komboları gerçekleştirebiliyorsunuz. Düşmanların yapacağı saldırıları önceden kestirebileceğiniz ve doğru zamanda doğru hamlelerle beraber ilerleyebileceğiniz oyunda, elbette gerçek zamanlı bir şekilde düşmanlara karşı gelmek durumunda kalıyor ve irili ufaklı düşmanların haricinde bir de burada zorlu patron savaşları yer alıyor. Onları ortadan kaldırmak için, elbette öncelikle daha önceki haberlerimize de bahsettiğimiz gibi onların nasıl saldırdığını öğrenmek durumunda kalıyor ve saldırılarını öğrendikten sonra kendimize ait bir savunma sistemi çıkarıyor ve yapacağı saldırıları savuşturarak doğrudan karşı saldırıya geçebiliyoruz. Patron savaşlarında genel olarak bu tarz bir aksiyon deneyimi benimseniyor ve dolayısıyla her oyuncu öncelikle düşmana nasıl saldırdığını öğreniyor ve saldırı şeklini ezberledikten sonra, elbette kendi karakterini en iyi şekilde kontrol edebiliyor ve daha sonrasında ise karşı saldırıya geçebiliyor. Bu tarz detaylarla beraber patron savaşları içerisinde daha güçlü bir şekilde yer alabilir ve aynı zamanda patronun canını yavaş yavaş indirebilirsiniz.

Bunun dışında, elbette önemli figürlerle beraber karşı karşıya kalabilir ve bazı durumlarda suikast düzenlemek gibi çeşitli görevleri üstlenebiliriz. Ek olarak burada, elbette suikast düzenlemek için doğrudan bulunduğumuz alan içerisinde gizli bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyor ve suikast yerine, elbette koruma görevlerini de üstlenebiliyoruz. Farklı farklı görevleri üstlenebileceğimiz ve bu görevler üzerinde ustalaşabileceğimiz yapımda, tamamladığımız görevlerle beraber farklı şekillerde ilerleyebiliyor, çeşitli kaynakların sahibi olabiliyor, daha güçlü zırhları ve silahları, aynı zamanda kılıçları elimize alabiliyor ve bununla beraber güçlü bir şekilde düşmanların karşısında yer almaya hazırlanabiliyoruz. Çoklu seçim sistemleri ile beraber aynı zamanda tarihin akışını burada değiştirmeye hazırlanıyor ve zengin bir sistemle karşı karşıya kalıyoruz. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederek kendine özgü seçimler gerçekleştirebiliyor ve oyun aslında seçim tabanlı bir yapıyla bizleri karşılıyor. Bu tarz detaylar, elbette oyunculara özgürlükçü bir yaklaşım sunuyor, çünkü bununla beraber kendinizi gerçekten oyuna dahil edebiliyor ve akabinde ise yapacağınız seçimlerin ne kadar etkili olduğunu görebiliyorsunuz. Bu durum, aslında oyuncular tarafından sevilen bir yapıyı beraberinde getiriyor.

Derin sistemlerle beraber ilerleyebileceğiniz ve akabinde ise düşmanlarınızla beraber hem yakın dövüş hem de menzilli dövüşlerle karşı karşıya kalabileceğiniz oyun, Nioh ve Ninja Gaiden'in deneyimli geliştiricilerinden bizlere sunuluyor. PlayStation 5 konsolu üzerinde şu anda bulunan bu yapım, elbette 19. yüzyıl Japonya'sına bizleri bırakıyor ve istediğimiz gibi buradaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda farklı bölgeler olduğu için, elbette her bölge bizleri farklı atmosferlere, düşmanlara, ortamlara, görevlere ve çok daha fazlasına ayaklarımızın altına seriyor. Bunun dışında, 3D uzamsal ses teknolojisi desteği ile beraber, elbette kendinizi başkent sokaklarında gürültülü ortamlara bırakabiliyor veya kırsalın sakin sesleriyle beraber etrafınızdaki her bir çıtırtıyı duymak durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Bu da oyunda yer alan dikkat çekici unsurlardan bir tanesi zaten. Oyun, sanat anlamında ve atmosfer açısından oldukça güzel bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Ancak yukarıda bahsettiğimiz gibi, oyuncular genel olarak animasyonların ve grafiklerin oldukça eski olduğundan bahsediyor. Genel olarak doku kalitesinin de gayet orta düzeyde olduğunu aktarabildiğimiz yapım, oynanması gereken projeler arasında bulunuyor. Ve dolayısıyla yapacağınız hamlelerle beraber gidişatınıza yön vererek güzel bir açık dünya macerasına adım atabiliyorsunuz. Kültürel devrim niteliğinde ilerleyebileceğiniz yapımda geçiş sürelerinin aynı zamanda oldukça hızlı olduğunu söyleyebiliyor ve bununla beraber bekleme süresinin en az bir şekilde bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz.
 
Çarpıcı ayrıntılarla beraber etrafı keşfedebileceğimiz, dikkat çekici ortamlarda yer alabileceğimiz, akabinde ise Japonya'nın güzel bir şekilde işlendiğini görebileceğimiz yapımda tarihten ilham alan dünyaları keşfetmek durumunda kalıyor ve en son derece ilgi çekici oyun sonuna doğru ulaşmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Düşmanlarla beraber kapışabileceğimiz, onları ortadan kaldırabileceğimiz, çatılardan dolanabileceğimiz ve elimizdeki malzemelerle beraber aşağıya doğru süzülebileceğimiz yapımda farklı aletlerle beraber Bakumatsu döneminin de aynı şekilde bizlere sunulduğunu söyleyebiliyor ve yeni bir çağ başlarken Doğu ile Batı'nın burada çatışmasını görebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de kaos ortamını ve kalabalık ortamların olduğunu söyleyebilir ve bazı noktalarda ise farklı ortamlarda kendinizi bulabileceğinizi aktarabiliyoruz.
 
 
 
Burada yer aldığınız süre boyunca sıradan vatandaşlarla tanışabilir, ilgi çekici tarihi figürlerle karşı karşıya kalabilir ve çok daha fazla kültürel devrimle beraber yer alabilirsiniz. Son olarak bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun zaten şu anda sadece PlayStation 5 konsolunda bulunduğu için herhangi bir platformdan satın alamıyorsunuz. 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2'de Finale Yükselen İlk Takım Pcific Esports Oldu! Yeni Skyrim Modu Kadın NPC'leri Daha da Güzelleştiriyor

lextor

25.7.2024 17:01:47

0
Deneyelim bakalım ps3 grafikli vasatın üstü söylemine maruz kalan yapımı.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız