Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Eternal Strands, 25 - 35 Saatlik Bir Deneyim Sunacak

 
 
Yellow Brick Games tarafından şu anda geliştirme aşamasında bulunan fantastik bir dünyada geçen aksiyon-macera oyunu Eternal Strands için detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Şimdi ise açıklanan bilgilere göre oyun yaklaşık olarak 25-35 saatlik bir uzunluğa sahip olacak.
 
Eternal Strands dikkat çekici bir dünyaya sahip 
 
 
 
Wccftech ile yakın zamanda yapılan bir röportajda konuşan oyun yönetmeni Frederic St-Laurent, oyunun ne kadar uzun olacağını tam olarak açıklamış durumda. Yapılan açıklamaya göre oyunun ana hikayesinin 25-35 saat uzunluğunda olacağı doğrulandı. Ancak oyunu tam anlamıyla bitirmek ve tamamlamak istiyorsanız 40 saate yakın bir süre harcamanız gerekiyor.
 
Eternal Strands’ın ortaya çıkan belgelere göre 2025'in başlarında PlayStation 5, Xbox Series X/S ve PC için piyasaya sürülmesi planlanıyor. Oyunun şu anda tam çıkış tarihi belli değil. Önümüzdeki haftalarda veya aylarda oyun hakkında daha fazla detay sahibi olacağız.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Dikkat çekici dünyası ile karakterleriyle ve aksiyon-macera sistemi ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanan savaşın ve büyünün bir hayli ön planda olduğu yapımda hemen hemen her oyuncuya hitap eden içerikler bizleri bekliyor. Yapım içerisinde dünyayı paramparça eden olaylarla karşı karşıya kalıyor ve sektörün tecrübeli isimlerinden bu yapım bizlere sunulmak isteniyor. Oyun içerisinde bağımsız bir stüdyodan gelecek olan yepyeni bir detay bizleri bekliyor ve bununla beraber fantastik bir yolculuğa adım atmak durumunda kalıyoruz.
 
Aksiyon ve macera sistemini bizlere sunmaya hazırlanan yapımda üçüncü şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor ve bununla beraber karakterimizi kontrol ederken aynı zamanda oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz. Farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğimiz, bu bölgeleri keşfedebildiğimiz ve istediğimiz gibi yeni atmosferlerle ve manzaralarla karşı karşıya kalabildiğimiz yapımda, her bölge içerisinde farklı düşmanlar, ortamlar, manzaralar, keşfedilecek ortamlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Oyun tamamen tek oyunculu bir şekilde bizlere sunulacağından dolayı elbette arka plan hikayesinin oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Zaten geliştirici ekip arka planda yer alan hikayeyi hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarmak istiyor.
 
Durum böyle olunca arka plan hikayesi konusunda elbette beklentilerin artış gösterdiğini aktarmakta fayda var. Bu tarz oyunlarda yer alan hikaye genel olarak oyuncuların dikkatini çekecek türden olmalı. Çünkü yapım içerisinde zaten ana görevlerden ilerlemek durumunda kaldığımız bir yapı bizlere sunulacak. Dolayısıyla ne kadar çok ilgi çekici bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya kalırsak, o kadar çok kendimize oyuna kaptırabilir ve bir sonraki görevde acaba başımıza neler gelecek sorusunun cevabını merakla oynayarak öğrenebiliriz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda güçlü büyüler yapabiliyor, yeteneklerimizi sergileyebiliyor ve çeşitli büyüler üzerinde ustalaşarak çok farklı düşmanlara karşı gelmek durumunda kalıyoruz.
 
Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Çeşitli ve fantastik yaratıklarla karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda savaşırken etraftaki etkileşim unsurlarını ve çevre unsurlarını kullanmak durumunda kalıyor ve burada yer aldığınız süre boyunca en iyi taktiği ve planı yapmak durumundasınız. Ancak bu şekilde düşmanları ortadan kaldırabilir ve hayatta kalmanın yollarını arayabilirsiniz.
 
 

Kendi halkımızı ve evimizi eski haline getirebileceğimiz, dünyayı tekrardan yaşanabilir hale getirebileceğimiz yapımda korkusuz bir genç savaşçı olarak ilerlemek durumunda kalıyoruz. Oyunda ilerlerken karakterimizin yeni yeteneklerini açabiliyor ve bununla beraber her türlü zorluğa karşı gelmek zorunda kalıyoruz. Oyunda çok farklı yaratıkların ve canavarların olduğunu vurgulamak gerekiyor ve onları ortadan kaldırmak için de türlü hareketler sergilemek lazım. Örneğin, oyun içerisinde bir ejderhanın ateşi bulunuyor ve ejderhayı ortadan kaldırmak için türlü hamleler gerçekleştirirken buzla kaplı minyonlara doğru o ejderha ateşine yönlendirebiliyoruz.
 
Bu sayede çevre unsurlarını kendi lehimize kullanabiliyor ve her türlü yüzeye tırmanırken aynı zamanda gizemli yeteneklerimizi kullanmak durumunda kalıyoruz. Oyunda bir göreve atılırken ve bu görevi tamamlamak isterken elbette bu görevleri yerine getirmek için farklı yollar keşfedebiliyor ve kaybolmuş gizemleri kovalamak durumunda kalırken aynı zamanda kendi oyun tarzımızı oyuna dahil edebiliyoruz. Fantastik bir dünyada olduğumuzdan dolayı elbette fantastik canavarlar, yaratıklar, karakterler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. İlgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve devasa yaratıklarla savaşabileceğimiz yapımda, öncelikle onların nasıl saldırdığını öğrenmek gerekiyor ve daha sonrasında ise karşı saldırıya geçmemiz lazım. Bildiğiniz üzere devasa canavarlarla kapışırken elbette öncelikle onların nasıl saldırdığını ezberlemek ve akabinde ise onların saldırılarından kaçınmak gerekiyor. Ancak bu şekilde düşmanları ortadan kaldırabilir ve yaratıkları yerle bir edebiliriz. Durum böyle olunca öncelikle onların saldırılarından kaçındıktan sonra karşı saldırıya geçebilir ve yavaş yavaş onların canını indirebiliriz.
 
Bunun yanı sıra düşmanlara karşı kendimizi savunma sistemimizi yapabilir ve doğru zamanda doğru tuşlamalar yaparak tek tek onları ortadan kaldırabiliriz. Bu sayede daha farklı kaynakların ve efsanevi silahların sahibi olabilir ve böylece oyundaki yerimizi alabiliriz. Bunun yanı sıra bölgedeki düşmanları ortadan kaldırarak buraları temize çıkarabilir ve daha yaşanabilir bir dünya için elimizden geleni yapmak durumunda kalabiliriz. Aksiyon-macera sisteminin yer aldığı yapımda düşmanları nasıl ortadan kaldırabileceğimizi biz belirleyebilir ve buna göre kendi hamlelerimizi ortaya dökebiliriz.

Dünyayı daha iyi hale getirmek için büyük bir mücadele verdiğimiz yapım içerisinde oynanış anlamında ve etkileşim anlamında türlü mücadeleler vermek durumunda kalıyor ve alevlerin yayıldığı ve soğuk dondurucu soğukların geldiğini deneyimleyebiliyoruz. Gerçek zamanlı yıkım mekanikleri ile beraber eşi benzeri görülmemiş sistemlerin burada olduğu yapımda üst düzey bir grafik ve animasyon stillerinden bahsedebilir ve istediğimiz gibi telekinetik kuvvetlerle beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz.
 
 
 
Düşmanları yanan kütükler fırlatabileceğimiz ateşlerine karşı gelebileceğimizi, onların ateşleri ile beraber yakındaki ağaçları sökerek telekinetik güçleri kullanarak üzerlerine fırlatabildiğimiz yapımda yapacağımız her bir hamle ile beraber düşmanlara karşı gelebiliyor ve bununla beraber etraftaki unsurları kullanmak tamamen bizim işimiz olur. Zaten yukarıda da bahsettiğimiz gibi oyun, çevre unsurlarını kullanma konusunda oldukça geniş bir yapıyı beraberinde getiriyor ve bununla beraber en iyi deneyimi oyunda alabiliyoruz. Çevre unsurlarını kullanarak büyük kayalar koparabiliyor, bunları düşmanlara fırlatabiliyor, ağaçları yerinden sökebiliyor ve bunları da yine fırlatma konusunda elimize kimse su dökemiyor. Dolayısıyla telekinetik güçlerimizi bu şekilde kullanabiliyor ve düşmanlara karşı gelmek durumunda kalıyoruz. Büyülerin de bir hayli önemli olduğu yapım içerisinde kızgın alevlerle, dondurucu buzlarla ve telekinetik kuvvetlerle beraber bu büyüleri birleştirebiliyor ve daha güçlü bir şekilde düşmanlara karşı gelebiliyoruz.
 
Gittikçe büyüyen güçlerimizi elbette en iyi şekilde kontrol etmek ve değerlendirmek gerekiyor. Çünkü her ne kadar güçlü bir yapıya sahip olsak da, bu güçleri kontrol etmek oldukça önem arz ediyor. Bu tarz detaylarla beraber gittikçe büyüyen güçlerimize efsunlu silahlarla beraber alt ettiğimiz düşmanlara karşı kullanabiliyor ve düşmanlarda ürettiğimiz zırhlarla birleştirerek kendine has bir görünüm elde etmek durumunda kalıyoruz. Dikkat çekici özelleştirme ve kişiselleştirme deneyimiyle beraber kendi tarzımıza ve görünümümüzü oyuna dahil edebileceğimiz yapım, oldukça geniş kapsamlı bir yapıyı beraberinde getiriyor.

Devasa kılıçları elimize alabileceğimiz, üzerimize gelen saldırıları çeşitli büyülerle karşılayabileceğimiz, büyülü buzlardan oluşturduğumuz bir duvarla düşmanların saldırılarını engelleyebileceğimiz ve dalgaları onlara karşı savurabileceğimiz yapımda oldukça farklı aksiyon mekaniğinin ve sisteminin olduğundan bahsedebiliriz ve bir yandan eğlenceli bir aksiyon sistemine karşı karşıya gelebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber elbette devasa canavarları ve yaratıkları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve oyunda sadece ejderhalar değil, aynı zamanda devler de bulunuyor. Devasa rakiplerle yüzleşebileceğimiz yapımda onları yenmek için kılıcımızı, büyümüzü ve karakter hareketimizi kullanmak durumunda kalıyoruz. Karakterimizin burada hızı oldukça yüksek bir şekilde karşımıza çıkıyor ve karakterimizin seriliğinden burada yararlanmak durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Bu tarz eserlerle beraber oyun içerisinde elbette zincirleme saldırılar gerçekleştirebiliyor, hangi kombo saldırıları yapmak için elimizdeki yetenekleri kullanabiliyor ve rakiplerin zırhlarını kırarak ve zayıf noktalarına saldırarak onları kolay bir şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda elbette farklı düşmanların farklı şekillerdeki hamleleri bizlere karşı gelmek durumunda kalıyor ve çevredeki kalıcı etkilerle beraber düşmanları ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunda yapabileceğimiz ve gerçekleştirebileceğimiz çevre detaylı saldırılarla beraber etrafın kalıcı bir şekilde değiştiğini ve dünyaya bu saldırılar sonucunda değiştirebildiğimizi ve kalıcı etki bırakabileceğimizi aktarabiliyoruz. Savaşlarda devasa bir düşmanla mücadele ederken onların uzuvlarını kırabiliyor, onları büyülü saldırılar gerçekleştirebiliyor, büyülü alevleri kullanarak veya dondurucu silahları kullanarak onları alt etmek durumunda kalıyoruz.
 
Düşmanlarımızı ortadan kaldırmak için saldırılarımızı istediğimiz şekilde ayarlarken aynı zamanda türlü hareketler gerçekleştirebiliyoruz. Bu yeteneklerimizi veya alev yeteneklerimizi kullanabileceğimiz yapımda hangi yetenek üzerinde usta olmak istiyorsanız ona göre çeşitli hamleler gerçekleştirebiliyor ve soğuk havalardan yararlanmak istiyorsanız elbette buz büyülerinizi daha da üst seviyeye ulaştırmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra buzlu ve soğuk havalardan yararlanarak yeni yollar açabiliyor, orman yangınlarını çıkarabileceğiniz sıcak havaları kullanabiliyor ve alevlerin içinden çevredeki kuru ağaçları ve çimenleri elinize alarak düşmanlara karşı fırlatabiliyorsunuz. Bu sayede düşmanlara karşı farklı şekillerde çevre unsurlarını kullanabiliyor ve istediğiniz şekilde oyundaki ilerlemenizi kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz.

Farklı saldırılar üzerinde ustalaşabileceğimiz yapımda oyunda farklı yüzeylere doğru tırmanabiliyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda her bir yüzeye doğru tırmanmak durumunda kalabilir ve böyle bir yeteneğimizin olduğundan bahsetmek gerekiyor. Bunun dışında oyunda büyülü yeteneklerle beraber köprüler oluşturabiliyor, düşmanların saldırılarına karşı gelebileceğimiz bariyerler inşa edebiliyor ve diğer taraftan bariyerleri yıkabiliyor ve yakabiliyoruz. Bunun dışında dünyanın bir ucundan diğerine doğru düşmanları fırlatabiliyor ve oldukça güçlü bir büyü sistemi ile karşı karşıya kaldığımızı aktarabiliyoruz. Yaratıcılık konusunda oldukça dikkat çekici içeriklerle karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda gizemlerin, fırsatların, tehlikelerin ve ilginçliklerin olduğu bir dünyada hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda kendimize göre hızımızı ayarlayabiliyor ve nasıl bir dövüş sistemine dahil etmek istiyorsak ona göre seçimlerimizi gerçekleştirebiliyoruz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, yapım, savaş ve büyünün yoğun bir şekilde ön planda olduğu, aksiyon-macera türünde bir oyun olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bağımsız bir stüdyo tarafından geliştirilen bu oyun, oyuncuları fantastik bir dünyaya adım attırıyor. Üçüncü şahıs kamera bakış açısı ile karakterinizi kontrol ederek farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve her bir bölgeyi keşfederek yeni atmosferler ve manzaralarla karşılaşabiliyorsunuz. Oyun, tamamen tek oyunculu bir deneyim sunuyor ve bu nedenle arka plan hikayesi büyük önem taşıyor. Oyunun hikayesi, dünyayı paramparça eden olaylar etrafında şekilleniyor ve geliştirici ekip, hikayeyi hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla aktarmayı planlıyor. Bu, oyunun derinliğini artırarak oyuncuların kendilerini hikayeye kaptırmalarını sağlıyor. Ana görevler, oyunun ana yapısını oluşturuyor ve ilgi çekici bir hikaye, oyuncuları bir sonraki görevin ne getireceğini merak ettirerek oyunun içine çekiyor.
 
Büyü ve savaş mekanikleri, oyunun en dikkat çekici unsurlarından biri. Oyuncular, güçlü büyüler yaparak düşmanlarla savaşabilir, çeşitli yetenekler üzerinde ustalaşabilir ve karşılarına çıkan fantastik yaratıkları yenmek için stratejik hamleler gerçekleştirebilirler. Her bir oyuncu, kendi oyun tarzını geliştirip kişiselleştirebileceği için, oyunun sunduğu deneyim oldukça özgün ve kişiye özel oluyor. Farklı büyüler ve savaş becerileri ile çeşitli düşmanlara karşı etkili olmanız mümkün. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız denemenizde ve bir şans vermenizde fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
IEM Rio 2024 Avrupa Elemeleri'nde Eternal Fire Finale Yükseldi! Call of Duty: Black Ops 6 Açık Beta PC Sistem Gereksinimleri

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız