Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Birleşik Arap Emirlikleri Dead Island'ı Yasakladı

Oyunun oldukça fazla kan içerdiği konusunda şüpheniz olmasın.

    Birleşik Arap Emirliklerinin son kurbanı taze çıkışını yapan Dead Island oldu. Deep Silver ve Techland imzası taşıyan survival oyunu Birleşik Arap Emirliklerinin oyun listeleme biriminden "giriş yapamadı."
 
    Arap Emirlikleri şiddet içeren çoğu oyunu ülke sınırlarına sokmamasıyla biliniyor. Dead Island'da ise zombi virüsü bulaşmış bir tatil köyünde hayatta kalma çabası konu alınıyor. Hayatta kalmaya çalışırken önümüze çıkan tüm zombilere ölüm saçmak zorundayız. Bir nevi kan gövdeyi götürüyor.
 
    Oyunun yasaklanmasıyla ilgili Arap biriminden bir neden gelmedi. Bundan önce de açıklama yapmaktan kaçınıyorlardı. Ancak şiddetin yanısıra 'cinsel içerik' temalarının da oyunda bulunmasının bu kaçınılmaz sona sebebiyet verdiğini düşünmekteyim.
 
    Bizim için ise sorun yok. Dead Island, 9 Eylül'de raflardaki yerini aldı. PC sürümü birkaç sorunun üstesinden geldi ve oynanmaya hazır. Metacritic'teki ortalama skoru ise %71. BSC incelemesi için önümüzdeki günleri bekleyin.
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Tbreak Dead Island TechLand Deep Silver PC Xbox 360 birleşik arap emirlikleri yasak
ArmA 3'ten Mekan ve Araç Görselleri Bethesda Yetkilisi Skyrim Hayranına Patladı!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

hell77

12.9.2011 12:16:50

+1
Forgewright Atam deyip, Atatürk'ü üzen geri kafalı insanlarla dolu Türkiye. piquet Onlar sana saygı göstermiyor ki sen saygılı olucaksın

bloodTime

12.9.2011 11:53:26

0
dine laf uzattığını söylemedim zaten paragrafın diğer bölümü dindenn bahsedenler içindi bu oruç husunda muhabbet edenlern geneli alaycı tavırlarıyla dini eleştirenlerden ibaret bu nedenle çıkıştım . ben islamı iyi yaşıyorum çok şükür ve şu pozisiyonun HZ.Muhammed (sav) yolundan gitmediğini de çok iyi bilirim.Burda şüphen olmasın... ayrıca insanların yaşam tarzına karışmıyorum insanlara karışan saygısızlara karışyorum,kendi üniversite ev arkadaşım da dinsiz ataistti ama en sevidğim kişiler arasındaydı...aslında meseleyi kavrama gerekirdi ama o dar görüşün buna engel olmuş...

piquet

12.9.2011 11:42:32

0
bloodTime Kimsenin dine laf uzattığı yok. Sen kim oluyorsun da beni dinsiz ilan ediyorsun? Sen İslam'ı zerre kadar anlasaydın bu adamların dini yozlaştırdıklarını görürdün. Benim din için referansım Hz. Muhammed (sav) efendimizdir, Kur'an-ı Kerim'dir. Zamanında Arap milliyetçiliğinin gerisinde kalmış, olan gerçek İslam'ı kafir pozisyonuna düşsem de savunurum. İnsanların yaşam tarzından sana ne? İnanmayan olabilir, İslam'a karşı olan da olabilir, onlara verilecek cevap bellidir: Lekum dinikum veliyedin. Konudaki ve forumdaki son mesajımdır. Kalın sağlıcakla...

bloodTime

12.9.2011 11:17:44

+2
BSC Misafiri kardeşim kimse arabistana dönmek istemez ,bu ülke arabistana dönemez zaten...bu korkuyla ona buna sataşıp duruyosunuz..ne biliyim başı kapalı kadını yakacaz diyen yorumcuyu bilirim.YAZIK. dış politika çok dinamiktir..ülke çıkarları uğruna bazen A tarafında olmanız gerekirken bazen B tarafında olmanız gerekiyo... İsrail'in bu şımarık cocuk tavırları yeri gelecek bu ülkeye bela olucak ,yunanı rumu ermenisi bile şuan ülkeyi bölme derdinde.PKKyı destekleyen İsrailde kardeş görünümünde bi düşman...dış ticaretimiz sayesinde bu noktalara geldik bizimle dost olmak zorundalar.... ayrıca fransa ingiltere ve Amerika ile karşı karşıya gelmemiz mümkün değil ,savaş dediğin bir kazç sene sürüyor ama ekonomi asırlar boyunca devam ediyor ve ülkeler bunu göze almak zorunda....Yunanistan'ın battıgı bi dönemde ,avrupanın amerikanın'nın ''durgunluk'' döneminde Türkiye en hızlı büyüyen ülkeler arasında..brezilya çin ve Türkiye şuan en hızlı büyüyen ekonomiler arasında bunu tüm dünya kabul ediyor bu nedenle kimse bizimle ticareti kolay kolay bırakmaz...bunlar resmi görüntülerdir, laf değil. umarım en kısa zamanda ülke içi düzende sağlanır

BSC Misafiri

12.9.2011 10:38:14

-2
@omeriyibas Şimdi o konulara girsem mi girmesem mi bilemedim.Bir kaç sene bizde Arap'ların izinden gideceğiz zaten.Böyle düşüncelerle zaten Arap ülkelerine döner halimiz.Her tarafımızda Amerika,İngiltere,Fransa olur.

bloodTime

12.9.2011 10:31:57

0
piquet o oruç meselesini anlayacak kapasite yok sende,islam dinini anlayacak kapasite herkezde olmaz onun inceliklerini ona inanan bilir.Sen kendi çizginden ilerle boşver ona buna gülmeyi. ayrıca şu dine laf atanlar 1 avuç insansınız,Şu Türkiyede hep kendinizi akıllı sanarsınız ama asıl yobaz sizsiniz ,neyiniz varda çağdaş oluyosunuz. Üniversitede saçını açmış şu ülkeye 1 gr yarar sağlamayan işi gücü cinsellik olan kız mı çağdaş oluyor... aslında bu konuyu ayrıntılı olarak çok güzel ele alırım da nyse...dünde demiştim siyasete girmeyelim diye hesabımız banlanması...Türkiye size kalmyacak ,canınız dinsizlik çektiyse gidin başka ülkelere...

Holy-Ghost

12.9.2011 09:36:32

0
hemen işi dine vs. bağlamayın ve yok dinci olanlar gerici dine aşırı bağlı olmayanlar öle böle biraz bir birinize saygılı olun.Aynı şeyleri düşünmemeniz illa kavga etmenizi gerektirmez onun fikrinede saygı duyun. Yasaklara gelirsek insanları engelliyemezsiniz teknoloji çağında bir şekilde oynar.Belli uygulamalar koyarsın su yaş alır vs. diye sen önüne geçtim dersin yasaklanan daha çok ilgi çeker gereksiz işler bunlar.Arap emirliklerinin almaması şirketi üzdüğününü bile sanmıyorum ordan bir gelir beklediklerinide sanmıyorum

Forgewright

12.9.2011 09:05:22

+1
gerilerde bir ahmak "araplar dincidir bizde onların izinden ilerliyoruz. kusura bakma atam" demiş. bu adam yobazdır. bu adam dinsizdir. bu adam bölücüdür. bunun gibi adamlardır sol kesimin yüz karaları. ATAM'dan dinden çıkın kafir olun imansız şekilde hayatınızı sürdürün diye birşey duydun mu hiç! ya da senin atan Che Guevera herhalde. Çünkü benim atam öyle birşey demedi. Ayrıca dünya üzerinde islamiyetin hakkıyla yoğun olarak yaşandığı tek ülke biziz. yani bu durumda araplar dinci değil bizler dinci oluyoruz. çağdaş olmayı dinden kopmak olarak görmeyin. aptal olmayın.

omeriyibas

12.9.2011 05:23:21

+6
quote:

Orijinalden alıntı: MrKerberoS Merak etmeyin bizde de yasaklanıcak az kaldı. Ahanda buraya yazıyorum
nedir lan senin amacın hükümüte b.k atarak eline ne geçicek, medyayı ele geçirdiniz yetmiyor bide burayı mı zabdettiniz, bu ülkedeki insanların beynini yıkamaya istediniz kadar çalışın sizin gibi hırsızlara vericek oyumuz yok bizim

piquet

12.9.2011 02:24:57

0
quote:

Orijinalden alıntı: mnymk Senin yaşın kaç ya dünya ekonomisini bana mı öğretiyosun:) Hayatın kadar ekonomi gördüm ben gerek kimya mühendisliği okurken gerek iktisat. Sonuç olarak devletler kendine has kaynaklarıyla veya ticaretiyle zengin oluyor bu neyi değiştirirki.İstersen seninle farklı bi platformda tartışalım bu konuyu.
Bana ne senin ne okuduğundan? İstersen ordinaryüs ol, benim en başta söylediklerimin doğruluğunu değiştirmez ki... Beni kör cahil yerine koydun, Amerika'daki insanlara benzettin. Orası Sudi Arabistan, Katar dedin, neyse uzar gider... Tartışmayalım, neyini tartışacağız zaten? Bana adamların ekonomik önlem olarak oyun yasaklamaları komik geldi. Hala daha gülüyorum. Gökdelende oturanların orucunu 2dk geç açıp açmamasını tartışan bir toplumdan bekleyemedim bunu, özür dilerim. Sansürün her türlüsü yanlıştır. Hiç bir merci başkasının yerine düşünme hakkına sahip değildir. Avrupa'da da oluyor olması bunu geçerli kılmaz.

mnymk

12.9.2011 02:09:06

0
Senin yaşın kaç ya dünya ekonomisini bana mı öğretiyosun:) Hayatın kadar ekonomi gördüm ben gerek kimya mühendisliği okurken gerek iktisat. Sonuç olarak devletler kendine has kaynaklarıyla veya ticaretiyle zengin oluyor bu neyi değiştirirki.İstersen seninle farklı bi platformda tartışalım bu konuyu.

piquet

12.9.2011 01:58:04

0
quote:

Orijinalden alıntı: mnymk piquet Irak değil orası Suudi arabistan .Amerikada, yanlış hatırlamıyorsam 6 veya 7 yıl önce Türkiye nerede diye soruyor bizim haberciler, bazı Kadın ve adamların cevabı Türkiye neresi bilmiyoruz.Sende onlardansın sanırım.KATARIN dünyanın en zengin ülkeleri arasında oldugun da bilmiyosundur sen:)
Bence sen aç Orta Doğu haritasını bir bak Birleşik Arap Emirlikleri neresi diye. http://tr.wikipedia.org/wiki/Birle%C5%9Fik_Arap_Emirlikleri Bu arada merakın olmasın, oraya gittim de yapılan Palmiye adasının belgesellerini dahi izledim. Katar'a Dünyanın ez zengin devleti ise bu zenginlik insanoğlun ortak zenginliği olan petrolün emperyalist devletlerce işletiliyor olmasından gelir. Yaptıkları reform yada ekonomik planlardan değil. Dünyada ekonominin nasıl döndüğünü merak ediyorsan aç biraz belgesel izle. http://www.imdb.com/title/tt1645089/ http://www.imdb.com/title/tt1014762/

mnymk

12.9.2011 01:55:10

0
quote:

devrimdoga obalıkla tabii ki alakası var o insanlar yada o oyunu oynayanların ne suçu var neden esirgeniyor onlara bu oyun ? Sadece yaş yasağı getirse olmazmı ki.Tabi ki olur ama bu insanlar başı az açıldımı kadına işkence yapan cinsten.
Arkadaşım bu yasaklar avrupa ülkelerinde de var hala saç baştan bahsediyosunuz:)

_EXcCc_

12.9.2011 01:50:14

+4
Zorla saç açtıranda yobazdır zorla kapattıran da :) Eşitlik yoksa huzur da yoktur :) Hadin iyi geceler.

mnymk

12.9.2011 01:42:24

0
piquet Irak değil orası Suudi arabistan .Amerikada, yanlış hatırlamıyorsam 6 veya 7 yıl önce Türkiye nerede diye soruyor bizim haberciler, bazı Kadın ve adamların cevabı Türkiye neresi bilmiyoruz.Sende onlardansın sanırım.KATARIN dünyanın en zengin ülkeleri arasında oldugun da bilmiyosundur sen:)

hell77

12.9.2011 01:41:23

0
Kızlar başını kapatmadığı için hapse atanlar yobaz olmuyor tabi.En basit örneği TÜRKİYE.

devrimdoga

12.9.2011 01:36:01

0
Yobalıkla tabii ki alakası var o insanlar yada o oyunu oynayanların ne suçu var neden esirgeniyor onlara bu oyun ? Sadece yaş yasağı getirse olmazmı ki.Tabi ki olur ama bu insanlar başı az açıldımı kadına işkence yapan cinsten.

piquet

12.9.2011 01:24:35

0
quote:

Orijinalden alıntı: tolgaakar kanla falan ilgisi yok yabancı piyasaya para yedirmemek için insanları korsana yönlendiriyorlar, en güzeli
Hiç güleceğim yoktu... Adamlar çölün ortasında güneş enerjisini kullanmaktan acizler. Kendi yaptıkları tek bir bina yok, hepsini yabancı şirketler yapıyor. Otellerde çalışan yöneticilerin çoğu yabancı ülkelerden göç etmiş. Oyun parasının derdine mi düştüler? :))

BlackBeasT

12.9.2011 01:14:23

+1
Arab oyun forumlardan haberleri yok tape UAE dead ıslandı yasakladı sansın Dead Island masum 1 oyun değil şiddet öğeleri çocuk yaşda ki veletleri rahatsız edebilecek düzeyde,oyuncu mantığı ile yaklaşırsak büyük tatil beldesinde sizden kocaman 1 parça koparmak için yarış içine girmiş zombilere karşı hayata kalma mücadelesi veriyorsunuz.Böyle 1 durumda çürümüş beyninlerini kürek ile pürelik domates kıvamına getirmemek olmaz...

mnymk

12.9.2011 00:52:34

+1
Herşeye yasak saçmalıktır tabiki bende karşıyım buna.Kendi çocugum için bu konularda çok dikkatliyim .Bu nedenle cevap vermek zorunda hissediyorum kendimi.

M3rett0

12.9.2011 00:49:17

0
@mnymk Ben de gitsinler 3 saat boyunca en korkunç oyunu oynasınlar demiyorum ki zaten, tv de ufak bir tokat sahnesi görse bile değiştiriyorlar artık bu bana saçma geliyor.

_EXcCc_

12.9.2011 00:47:49

0
Tartışmayın! :) Bakın yeni konu geldi.MW3 ile ilgili.

hell77

12.9.2011 00:46:04

0
gunescan Ölü taklidi yap

gunescan

12.9.2011 00:44:35

-6
quote:

Orijinalden alıntı: batangunes87 çok saçma yorumlar ne diyeyim allah akıl fikir versin. sizin eşlerinizi kızlarınızı, sütyenle dolaştırmayı çokmu seviyorsunuz.allah aşkına ne alakası var oyunla allah hükmü kitabın emirlerini uygulamak.. şiddet ve cinsel içerikli oyunlar tabiki yasaklanma gereği var..
Tipik kişi-nick uyumu...

Ducard

12.9.2011 00:38:44

0
Kadın zombie'den gaza gelen var.

M3rett0

12.9.2011 00:36:04

-3
Çocukların 10 yaşından itibaren şiddetle tanışması gerekir(dövün felan demiyorum yanlış anlamayın) bu dünyanın tozpembe olmadıklarını erken yaşta kavramaları onların yararına, sonuçta elbet büyüyecekler ve bazı şeyleri geç yaşta görünce daha büyük sorun olacak. He gidip 6-7 yaşındaki çocukla da korku filmi izleyin demiyorum tabi xD ama çocuk 10 yaşından büyükse böyle şiddet sahnesi olan filmlerin izletilmemesi vs. gayet saçma. Bazıları diyor yok psikolojisi bozulur, kötü etkilenir vs. Mesela sen birine ''sana yumruk atacam hazır ol'' dersen kolunu kalkan felan yapar kendine; ama sen ona haber vermeden karşısına birden çıkıp yumruk atarsan bu onun daha çok canını yakar ve birden şaşkına döner.Bunda da aynı hesap.

batangunes87

12.9.2011 00:24:49

+1
çok saçma yorumlar ne diyeyim allah akıl fikir versin. sizin eşlerinizi kızlarınızı, sütyenle dolaştırmayı çokmu seviyorsunuz.allah aşkına ne alakası var oyunla allah hükmü kitabın emirlerini uygulamak.. şiddet ve cinsel içerikli oyunlar tabiki yasaklanma gereği var..

_EXcCc_

12.9.2011 00:15:10

+2
_RevO_ Hehe :)mantık güzel.Fakat cinsellik insanın doğasında olan bi şey sansür olsun veya olmasın onu isteyecektir.Kan ve dehşeti de bu sınıfa katmak biraz yanlış olur.

BSC Misafiri

12.9.2011 00:07:31

-3
Her gün birbirine ateş ederler sonra oyunları şiddet diye yasaklarlar By SyLaR

_EXcCc_

12.9.2011 00:06:50

0
Bizde yasaklanacağını sanmıyorum.Hem boşverin onu bunu eleştirmeyi .Ortamı germek sadece can sıkar birbirimzden soğuruz.Sonuçta herkezin kendine göre inancı var.Ülkeyi bölmek isteyen bi yığın ülke var böyle devam ettikçe onların yapamadığını biz yapıcaz.

APB_66

11.9.2011 23:47:50

0
arkadaşlar oyunu aldım left 4 dead gibi bekliyodum hiç alakası yog left 4 dead da eğleniyosun bnde bi sitres yarattı hayatta kalma falan çok güzel oyun ya

tolgaakar

11.9.2011 23:44:41

0
kanla falan ilgisi yok yabancı piyasaya para yedirmemek için insanları korsana yönlendiriyorlar, en güzeli

onur89tr

11.9.2011 23:38:31

-9
Araplar dincidir. Biz de onların izinde ilerliyoruz. Araplar izindeyiz, atam izinde değiliz. Kusura bakma.

BSC Misafiri

11.9.2011 22:58:31

-2
bu araplarda var ya oyun fanlarını iyice kendilerinden soğutuyor.ben valla o ülkeden giderdim L.A Noire oynamıcan bunu oynamıcan şunu oynamıcan yeter bu ne... bir de cinsellik derken... yani ayıp oluyor bikinili zombiler falann filşan xD AKLIMA KÖTÜ KÖTÜ ŞEYLER GELİYOR xD

BSC Misafiri

11.9.2011 22:58:27

-3
bence hiçte yobazlık demiyelim... sonuçta demokratikte olsak ülkemizde de hala ileri seviyede cahil ve yobaz kişi ve gruplar var...! bence kan, birini öldürmek ya da savaş oyunu oynamanın ortaya çıkardığı şiddet, insanların yaptığı haksızlıklar, kayırmalar, aşağılık tavırları, hakaretleri ve bölücü ayrıca karşısındaki insanların ruhunu yaralayacak cümleler kullanmasından ve iğrençliklerden daha ileri seviyede olamaz...! bence bazı insanların dilini ve bazen düşünme gücünü engellememiz lazım ki çevreyi tahrip edipte dünyayı yaşanamaz hale getiremesinler...!

bloodTime

11.9.2011 22:58:04

0
siyasete gerek yok beyler....oyun sitesi burası...kaygılarınızı başka forumlara saklayınız... sonra banlanıyoruz:D

sniper23

11.9.2011 22:56:46

0
tartışma zamanı

The_Rahip

11.9.2011 22:55:27

-8
Bizimkilerin Arap kardeşlerinin yolundan gitmeye kararlı oldukları için bizdede böyle yasaklara az kaldı

mnymk

11.9.2011 22:53:41

+2
ultra_storm Aynı nedenden yasaklandı ve bu yasakların olması anormal değil.Senin benim için anormal görünse de dünyanın birçok yerinde kan ve şiddet ülke psikolojisini etkilediğinden yasaklamalar getiriyor.YOUTUBE'da RİHANNANIN S-Mastirbation klbinin tüm dünyada yasaklanması da bunlara bir örnek.Ve şunu da belirteyim ki bu klip suudi arabistanda 1. sıraya yerleşmişti:)

Frozen Grenadier

11.9.2011 22:53:14

0
mw2 rusyada yasaklandığı için piyasada bir sürü rus keyi var zaten değil mi?

Guest-BCBDDAB2E

11.9.2011 22:52:51

+1
ona bakılırsa amerikada 50 sene boyunca şirinler yasaklanmış isnaları kominizime heveslendirdiği için

bloodTime

11.9.2011 22:40:47

+1
mnymk katılıyorum .....

ultra_storm

11.9.2011 22:39:32

0
@mnymk Ne alaka ? mafia 2 de yasaklanmıştı 1 yıl önce birleşik arap emirliklerinde sen başka konulardan bahsediyorsun...

mnymk

11.9.2011 22:37:39

+14
Ne alakası var yobazlıkla kan vahşet oldugu yerde yasağın olması kaçınılmazdır. Almanyadaki 17 yıllık doom yasağından haberdar değilsiniz belli.Rusyadaki mw2 yasağı birdiğeri.Zamanında moh ingilterenin sabrını taşırmıştı aklımda olmayan yığınla yasak var.

ultra_storm

11.9.2011 22:37:16

-2
quote:

Orijinalden alıntı: MrKerberoS Merak etmeyin bizde de yasaklanıcak az kaldı. Ahanda buraya yazıyorum
Dost acıyı söyler derler...

MrKerberoS

11.9.2011 22:21:52

-8
Merak etmeyin bizde de yasaklanıcak az kaldı. Ahanda buraya yazıyorum

ultra_storm

11.9.2011 22:08:28

-13
Yobazlık ne diyeyim...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Dead Island ÇOKLU PLATFORM
+ TAKİBE
AL
39 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız