Switch'e Virtual Console Gelmeyecek

Gazali Çetinkaya

 
   Switch çıkmadan önce ve çıktıktan sonra da konsola GameCube oyunları ile birlikte Virtual Console desteği geleceğine dair söylentiler ortaya atılmıştı ancak ne yazık ki Wii, Wii U ve 3DS'te olan bu sistem Switch'e gelmeyecek.
 
   Kotaku'ya açıklama yapan Nintendo temsilcisi Virtual Console'un Switch'e gelmeyeceğini resmen doğruladı.
 
   "Klasik oyunların diğer Nintendo sistemlerinde yapıldığı gibi Virtual Console başlığı altında bir araya getirilmesine yönelik bir plan bulunmamaktadır."
 
   "Nintendo ve diğer yayıncıların klasik oyunlarını Nintendo Switch'te oynamanın çeşitli yolları vardır. Nintendo Entertainment System – Nintendo Switch Online online oynama, Nintendo Switch Online uygulaması aracılığıyla sesli sohbet ve çeşitli oyun modları ile Virtual Console servisinden farklı olarak klasik NES oyunlarını deneyimlemek için eğlenceli ve yeni bir yol sunacak." 
 
   Nintendo tarafından da belirtildiği üzere, Switch'in ücretli abonelik servisi Nintendo Switch Online Nintendo Entertainment System oyunlarını içerecek. Online oynama özelliği ile birlikte kütüphanede ilk başta 20 Nintendo Entertainment System oyunu olacak ve daha fazla oyun düzenli olarak eklenecek.

   Nintendo Switch Online servisi hakkındaki detaylara buradan ulaşabilirsiniz.