Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Kediyi Kontrol Ettiğimiz Stray'in Switch Çıkış Tarihi Açıklandı

 
 
Yayıncılığını Annapurna Interactive ve geliştiriciliğini BlueTwelve Studio ekibinin üstlendiği kediyi kontrol ettiğimiz bulmaca macera oyunu Stray, Nintendo tarafından kullanıcılara sunulan el konsolu Switch’e gelmeye hazırlanıyor. Açıklanan detaylara göre oyunun yeni versiyonu 19 Kasım tarihinde piyasaya sürülecek.
 
Stray oyuncular tarafından sevilen bir yapım oldu
 
 
 
Bilim kurgu teması ile karşı karşıya kaldığımız Stray, bildiğiniz üzere ilk olarak 19 Temmuz 2022 tarihinde PlayStation 5, PlayStation 4 ve Steam üzerinden PC için çıkışını gerçekleştirdi. Ardından tarihler 16 Ağustos 2023'ü gösterdiğinde ise Xbox Series ve Xbox One konsollarına geldi. Şimdi ise Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor.
 
Kayıp, yalnız ve ailesinden ayrı düşmüş bir sokak kedisini kontrol ettiğimiz yapımda unutulmuş bir şehir içerisinde kendimizi buluyoruz. Eski gizemleri çözmeye çalıştığımız ve çürüyen bir siber şehrin içerisinde yer aldığımız oyunda neon ışıklı sokaklardan harabelere kadar farklı bölgelere geçiş yapabiliyoruz. Burada sadece biz değil aynı zamanda bize eşlik eden B12 adında bir drone bulunuyor. 
 
Tüm bu detaylarıyla Stray şimdi Switch için gün sayıyor. 
 
 
 
Oyun bizlere neler sunuyor?

Kaybolmuş, terk edilmiş ve ailesinden kopmuş bir kediyi kontrol ettiğimiz macera, platform ve bulmaca oyunu, gelecek temalı bir yapı içerisinde bulunuyor. İstediğimiz gibi ilerlemek durumunda kalıyoruz. Kediyi kontrol ederken, elbette dilediğimizi gerçekleştirmek için onun animasyonlarından ve hareketlerinden yararlanıyor ve aynı zamanda yapacağımız hareketlerle becerilerimizi üst seviyelere çıkarabiliyoruz. Doğrudan kedi hareketlerinden ilham alan ve istediğimiz gibi ilerleyebileceğimiz yapımda arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bu hikaye kapsamında istediğimizi gerçekleştirebiliyoruz.

Şehirden kurtulmaya çalıştığımız ve aynı zamanda antik bir gizemi çözmeye başladığımız yapımda, bir yandan etrafı keşfederken diğer yandan ise kedinin becerilerinden yararlanmaya çalışıyoruz. Atlayıp zıplayabiliyor, sağa sola doğru koşabiliyor, platform usulü ile borulardan, çatılardan ve çok daha fazlası kısımlardan istediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve daha fazla detaylı kendimize oyuna kaptırabiliyoruz. Unutulmuş gitmiş bir kedi olarak geri aldığımız yapımda, hem ailemizi bulmak hem de bu terk edilmiş ve kötü şeylerden uzaklaşmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda sadece biz değil, aynı zamanda bize eşlik eden bir drone bulunuyor. Bu drone’la beraber istediğimiz gibi ilerleyebiliyor, bulmacaları çözmek için ondan yardım isteyebiliyor ve daha fazla ilgi çeken detaylarla karşı karşıya gelebiliyoruz.

Şehirden kurtulmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalacağımız yapımda, animasyonların ve hareketlerin doğrudan kediden ilham alındığını aktarabiliyoruz. Hatta arka plan videoları yayınlandığında, kediye bağlanan hareket sensörleri sayesinde kedinin hareketleri, koşusu, bacak hareketleri ve çok daha fazla kısmı doğrudan oyuna aktarılmış ve bu animasyonları gerçekçi bir şekilde görebiliyoruz. Dolayısıyla bir kedi olmak ve kedinin bir yaşamını görmek oyunun içerisinde tamamen bizim işimiz oluyor. Bu tarz detaylarla beraber dilediğimizi gerçekleştirebileceğimiz, istediğimiz gibi ilerleyebileceğimiz ve tam bir kedi olacağımız yapımda genel olarak oyuncular tarafından sevilen içerikler bulunuyor. Bu içeriklerle kendimize oyuna kaptırabiliyor, istediğimiz gibi ilerlerken aynı zamanda buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor, arka planda bulunan hikaye konusunda gidişata yön verip veremeyeceğimiz konusunda bilgi sahibi olabiliyor ve etraftaki karakterlerle etkileşime girebiliyoruz.
 
 

Oyunun etkileşime girdiğimiz kısımlarında, robotlarla, bilim kurgu temasından fırlamış karakterlerle ve çok daha fazlasıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Etkileşim unsurlarının bir hayli fazla olduğu yapım içerisinde çürümekte olan bir neon şehirde bulunuyoruz ve burada istediğimiz gibi ilerlemek tamamen bize kalıyor. Üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla ilerleyebileceğimiz ve kediyi doğrudan gözlemleyebileceğimiz hatta kedinin animasyonlarına alışkanlık gösterebileceğimiz yapımda, farklı platform unsurlarıyla karşı karşıya kalıyor, istediğimiz gibi kedi macerasına atılabiliyor, alçak yerlerden yüksek yerlere doğru hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve daha fazla detaylı kendi yolumuza bakabiliyoruz. Hiç beklemediğimiz tehlikelerin kol gösterdiği ve dört bir yandan gelen tuhaf unsurlarla buradaki gizemi çözmek durumunda kalıyor ve istediğimizi gerçekleştirebiliyoruz.

Yüksek sıçramalar yapabileceğimiz ve istediğimizi gerçekleştirebileceğimiz yapımda, dört bir yanında dolaşmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve aynı zamanda kendimizi tehlikelere karşı hazırlamak oldukça önemli çünkü bu tarz oyunlarda dikkat çekici unsurların yanı sıra tehlikeli unsurların da olduğundan bahsedebiliyoruz ve size karşı gelecek olan birçok tehlikenin olduğunu burada söyleyebiliyoruz. Robotlar, droidler ve tehlikeli yaratıklarla dolu yapım içerisinde her mekanda farklı ortamların olduğundan bahsedebilir ve bu ortamlarda kendimizi kaptırmak durumunda kalıyoruz. Dikkat çekici ortamların ve atmosferlerin bulunduğu yapımda, farklı bölgelere doğru ilerlerken buraların nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyor ve buraları keşfetmek aynı zamanda etraftaki detayları çıkarmak tamamen bizim işimiz oluyor. Her bölge içerisinde keşfedebileceğimiz atmosferler, manzaralar, düşmanlar, hikaye içerikleri, zorluklar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Bunlarla beraber yeni bölgelere doğru adım atmak için gün sayıyor ve istediğimizi gerçekleştirirken siber şehirden kurtulmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.

Dikkat çekici unsurlarla yerimizi aldığımız ve kediyi kontrol ettiğimiz yapım içerisinde, ışıkların, dar sokakların ve çok daha fazlasının yer aldığı bir ortamda kendimizi buluyoruz. Yüksek denemelerden alçak denemelere kadar farklı şekillerde platform zorluklarıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Dünyayı sokak kedisinin gözünden görebileceğimiz ve dilediğimiz gibi ilerleyebileceğimiz yapımda, etrafında neler olup bittiğini öğrenmek için bir kedi olarak düşünmeye çalışıyor ve bir kedi olarak burada olayları algılamak durumunda kalıyoruz. Çeşitli gizemleri çözmeye çalışabileceğimiz, tehlikeli yaratıklarla dolu acımasız mekanlara doğru adım atabileceğimiz ve daha fazla bölgeyi keşfedebileceğimiz yapımda, her bölgeye girdiğimiz zaman buralarda neler olup bittiğini öğrenmek istiyoruz ve bunun aslında bir amaç olduğunu görebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bir bölgeye girdiği zaman yapacakları hamleler değişkenlik gösterebiliyor. Aynı zamanda geliştirici ekip bir bölgeye girildiği zaman buralardaki keşif unsurlarını ön plana çıkarıyor, ki bu da oyuncular üzerindeki merak duygusunu uyandırıyor.
 
 

Durum böyle olunca biz de her bölgeye girdiğimiz zaman ne kadar ilgi çekici bir ortam olduğunu söyleyebiliyor, düşünebiliyor, yorumlayabiliyor ve etrafı keşfederek bu durumu somut bir hale getirebiliyoruz. Dolayısıyla çürümekte olan bir dünyada ve mekanda yer aldığımız yapımda, bir yandan kendi hayatımızı kurtarmaya çalışırken diğer yandan hızlı bir şekilde ilerlemek isteyebiliyor, gizlice yanaşabiliyor, atik bir şekilde öne doğru atılabiliyor ve türlü şapşallıkla yapabiliyor. Gerçekte bir kedi nasıl hareketler sergiliyorsa, aynı şekilde bu oyun içerisinde de bu hareketleri görebiliyor ve böylece kendimizi kedi olarak hissedebiliyoruz. Bazen bu yabancı dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca tuhaf olayların olduğundan bahsedebiliyor ve tuhaf sakinlerin bizlere karşı geldiğini aktarabiliyoruz. Bunun yanı sıra yaramazlık yaptığımızı ve aynı zamanda burada yer alan sakinleri çileden çıkardığımızı da belirtmekte fayda var.

Bu da oyunda yer alan etkileşim unsurları arasında yer alıyor ve istediğimiz gibi onları çileden çıkarabiliyoruz. Bu çileden çıkarma esnasında yapabileceklerimizle beraber gidişata yön verebiliyor ve dilediğimiz gibi sakinlerin nasıl bir hayat sürdüğünü gözlemleyebiliyoruz.
Ortamlarda ilerleyebileceğimiz, yanlardan dolanabileceğimiz, tehlikeli yaratıklarla dolu acımasız bir dünyada yer alabileceğimiz, bunun yanı sıra yol arkadaşımızla beraber istediğimiz gibi ilerleyebileceğimiz yapımda, yabancı dünyanın tuhaf sakinleri ile karşı karşıya geliyoruz. Onlarla hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve etkileşime girebiliyoruz. Tuhaf sakinleri istediğimiz gibi çileden çıkarabiliyor, onlarla oynayabiliyor ve daha fazla detayla karşı karşıya gelebiliyoruz. Yol üstünde karşılaşabileceğimiz oldukça fazla olayın olduğundan bahsedebiliyor ve ikiliyle beraber ilerlemek elbette oldukça eğlenceli anları beraberinde getiriyor.

Yapım içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda doğru zamanda doğru suçlamalara basmamız gerekiyor çünkü ilk etapta belki de kedinin animasyonlarına alışamıyor ve sizlere zor anlar yaşatabiliyor. Dolayısıyla oyundaki animasyonlara hızlı bir şekilde adapte olmanız ve doğru şekilde kontrol etmeniz bir hayli önem arz eder. Bu tarz detaylarla beraber istediğiniz gibi ilerlerken, aynı zamanda üçüncü şahıs kedi macerası ile kendinizi oyuna kaptırabiliyor ve tekinsiz semtler içerisinde gezip bozabiliyorsunuz. Yüksek yerlere tırmanmak için kedinin atik t
ırmıklarından faydalanabiliyor, onunla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve kendimize boruların üzerine bırakabiliyoruz. Boruların üzerinden yürürken dengenizi kaybetmemeniz gerekiyor ve kedilerin 9 canı olduğundan dolayı bu canları kaybetmemeniz oldukça önem arz ediyor.
 
 
 
İlgi çekici detaylarla ilerleyebileceğimiz çeşitli mekanların gizemlerini çözebileceğimiz ve her bir oyuncunun farklı keşif unsurlarıyla karşı karşıya kalabileceği yapımda, dilediğimizi gerçekleştirebiliyor, istediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve daha fazla detayın kilidini açabiliyoruz.
Yapım içerisinde kedimizi geliştirebileceğimiz ve farklı yetenekler sergileyebileceğimiz bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve doğrudan kedinin nasıl bir yaşam sürdüğünü doğrudan deneyimleyebiliyoruz. Elbette arka planda yer alan hikaye belki de ilginizi çeker ya da çekmez, bu durum pek oyuncular tarafından önemsenmiyor diyebiliriz. Çünkü bu tarz oyunlarda, özellikle kedi temasıyla beraber karşılaştığımız bu oyunda arka planda yer alan hikayenin ne kadar önemi olur, burası tartışılır. Ancak genel olarak hem oynanır hem de bölüm dizaynı kapsamında daha fazla ön plana çıkıyor diyebiliriz. Genel olarak oyuncular tarafından sevilen ve Steam Platformu üzerinde çok olumlu etiketine sahip olan bu yapım, yaratıcılık anlamında gerçekten de güzel işleri bizlere sunuyor ve burada yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyoruz.

Bilim kurgu temasıyla harmanlanmış yapımda dilediğimiz gibi ilerleyebiliyor, buraları keşfedebiliyor, bulunduğumuz ortamın dört bir yanından geçebiliyor ve istediğimizi gerçekleştirebiliyoruz. Hiç beklemediğimiz anda çeşitli tehlikelerin çıktığı yapımda bulmaca ve platform unsurlarıyla da karşı karşıya kalabiliyoruz. Dikkat çekici detaylarla ilerleyebildiğimiz ve dünyayı keşfedebildiğimiz yapımda, aynı zamanda kedi animasyonlarıyla beraber ön plana çıkan bir yapı ile karşı karşıya kalıyor ve burada hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Tehlikeli yaratıklarla dolu acımasız bir dünyada bulunduğumuz yapım, genel olarak oyuncular tarafından sevilen ve çok tutulan bir yapıyı beraberinde getiriyor çünkü bütçeli olarak ilk defa tam bir kediyi kontrol ettiğimiz ve ilgi çekici bir temanın bizlere sunulması ile beraber oyun diğer kullanıcıların ve eleştirmenlerin dikkatini çekti ve bu da satış sayılarına ve aynı zamanda oyun sektörüne yansıdı. Dolayısıyla oyun genel anlamda oldukça sevildi ve hala çok oynanmaya ve satılmaya devam ediyor diyebiliriz.

Genel olarak toparlayacak olursak, macera, platform ve bulmaca oyununda, terk edilmiş ve ailesinden kopmuş bir kediyi kontrol ediyorsunuz. Gelecek temalı bir dünyada geçen oyunda, bu kedinin hareketlerinden ve animasyonlarından yararlanarak çeşitli görevleri yerine getiriyorsunuz. Oyun, kedinin doğal hareketlerinden ilham alarak geliştirilmiş ve bu hareketleri kullanarak becerilerinizi üst seviyeye çıkarıyorsunuz. Arka planda anlatılan bir hikaye eşliğinde, şehirden kaçmaya ve antik bir gizemi çözmeye çalışıyorsunuz.
 
 

Oyun sırasında, kedinizle birlikte etrafı keşfediyor, borulardan ve çatılardan atlayarak ilerliyor, platformlarda zıplıyor ve şehri keşfetmeye devam ediyorsunuz. Amacınız, kaybolmuş bir kedi olarak hem ailenizi bulmak hem de bu terk edilmiş ve tehlikeli ortamdan kaçmak. Ayrıca, size eşlik eden bir drone bulunuyor; bu drone, bulmacaları çözmenizde size yardımcı oluyor ve oyun boyunca çeşitli görevlerde destek sağlıyor. Kedinin hareketlerinin ve animasyonlarının gerçekçi olması, oyunun dikkat çekici yönlerinden biri. Geliştirici ekip, kedinin gerçek hareketlerini yakalamak için hareket sensörleri kullanmış ve bu sayede oyun içindeki animasyonlar son derece gerçekçi hale getirilmiş. Bu da, bir kedi olarak oyunun dünyasında dolaşmanın nasıl bir his olduğunu derinlemesine hissetmenizi sağlıyor.

Oyuncular tarafından sevilen içeriklerle dolu olan bu oyun, oyunculara tam bir kedi olma deneyimi sunuyor. İlerlerken, etrafınızda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışacak, hikayenin gidişatını etkilemeye çalışacak ve çevrenizdeki karakterlerle etkileşime gireceksiniz. Bu detaylar, oyuncuları oyuna kaptıran ve unutulmaz bir deneyim sunan unsurlar olarak öne çıkıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız denemenizde ve şans vermenizde fayda var.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
Warhammer 40,000: Space Marine 2'nin Multiplayer Modu Tanıtıldı VALORANT Champions 2024'e Veda Eden İlk Takımlar Bilibili Gaming ve FunPlus Phoenix Oldu!
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

Hudson51

10.8.2024 12:49:14

0
Çıktığı dönemin boşluğundan yararlanan tatlı bir oyundu. Switch'e gelmesi güzel.

BSC Misafiri

9.8.2024 23:51:22

0
Oynadığımız karakter kedi yerine başka bir şey olsaydı hiç bir şekilde dikkat çekmezdi. Oyun tamamıyla yürüme simülasyonu gibi bir oyun. Görüntülere bakıp aldanmayın etrafa atlama gibi bir durum yok, tuş çıkıyor basıyorsunuz ve bir animasyon ile tuş çıkan yere kedi otomatik zıplıyor. Sadece oyunun yarısından sonra bazı aksiyon sekansları var bir tek orada oyun gibi hissettiriyor onun dışında sırf bu neymiş diye kendimi zorlayarak bitirdim. Bu günlerde oyundan anlamayan insanlar yüzünden garip oyunlar viral oluyor ve çok kısa süre sonra unutuluyor...
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız