Xbox One'da Arka Planda Müzik Çalma Özelliği Klavye-Fare Desteğinden Önce Geliyor

Tunahan Başol


     Belki de çıkışından bu yana aldığı en büyük güncellemeyi yarın alacak olan Xbox One, tamamen yeni bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Peki ya sonraki güncellemeler? Microsoft bu konuda net konuşmuyor ancak arka planda müzik çalma özelliği -klavye ve fare desteğinden bile daha fazla- en çok istenen özellikler arasında yer alıyor.
 
      Şubat 2015'ten bu yana klavye desteği sunan ancak bunu oyunlarda kullanmaya izin vermeyen Microsoft klavye-mouse desteği hakkında "Listemizde yer alıyor. kullanıcıların geri dönüşlerine bakıyoruz ve orada bazı şeyler popülerken bazıları değil." şeklinde bir açıklama yapıyor. "Bu tip şeylerin (Klavye ve fare desteğinden bahsediyor) arka planda müzik çalma özelliğine göre göreceli olarak daha aşağılarda kaldığını söyleyebilirim. (Klavye ve fare desteği) Şu an ilgilendiğimiz şeylerin aşağısında kalıyor. Eğer daha fazla kullanıcı bunu isterse bizim daha çok dikkatimizi çekecektir."
 
     Xbox One kullanıcıları şu an Snap özelliğiyle oyun oynarken müzik dinleyebiliyorlar. Ancak Snap'in ekranın bir kısmını çaldığını düşünürsek çoğu oyuncunun bu özelliği istemesi oldukça doğal.