Sony PS4 Üretiminde Sıkıntı mı Yaşıyor?

Samet Konuksal


    Yeni nesil konsolların çıkışı bütün dünyada merakla bekleniyor. Sanıyoruz bu dönemde Microsoft ve Sony'nin başına gelebilecek en kötü şey, üretim sıkıntısı olurdu. Ön sipariş döneminde Xbox One'a oranla daha üst seviyelerde gördüğümüz PS4 adına Amazon Almanya'dan yeni bir haber geldi. Gelen yeni haber, biraz kafaları karıştıracak gibi görünüyor.
 
    Amazon Almanya'nın PS4 satış sayfasında verilen bir notta, 30 Eylül tarihinden itibaren verilen siparişlerin 2014'ten önce dağıtılmayacağı belirtildi. Haberin NeoGaf başlığında, aynı durumun GameStop'ın Almanya ve Fransa ayağında da söz konusu olduğu söylendi.
 
    Ön sipariş dönemi için Amazon'un Almanya ayağında PS4'e çok büyük ilgi gösteriliyor. En çok satanlar listesinde PS4'ün kendisi 5. sırada yer alırken, Killzone Shadow Fall paketi de 4. sırada karşımıza çıkıyor. Çıkış gününde teslimat sözü verilen Xbox One ise 87. sırada görünüyor.
 
    PS4'e şimdiden çok büyük bir talebin olduğu ortada. Daha önce Sony İngiltere'nin ilk 4 ay içerisinde stok sıkıntısı yaşayabileceğine dair açıklamalarını okumuştuk. Şimdi ise benzer bir haber Almanya'dan gelmiş görünüyor.