Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Assassin's Creed Mirage Steam'de Çıktı: Başarımlar Mevcut

 
 
Ubisoft tarafından daha önce farklı mağazalar aracılığıyla PC platformuna çıkışını gerçekleştiren Assassin's Creed Mirage, şimdi ise Steam platformuna gelmiş durumda. Oyunun şu anda standart sürümü %50'lik indirimle beraber 20 dolardan satışta.
 
Assassin's Creed Mirage çok olumlu etiketine sahip
 
 
 
9. yüzyılın Bağdat'ında yer aldığımız yapımda sokakları arşınlarken azılı bir sokak hırsızı Basim adlı karakteri kontrol ediyor ve bu karakterin başından geçenler konu alınıyor. Steam platformuna çıkışını yapan oyunun aynı zamanda başarımlar desteği bulunuyor. Bildiğiniz üzere birçok Ubisoft oyunu bu destekten mahrum bir şekilde karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyuncuların da bir hayli eleştirdiği konular arasında yer alıyor.
 
Serinin köklerine dönüşünü yansıtan Assassin's Creed Mirage, diğer seri oyunlarından daha küçük ölçekli bir yapıyı içeriyor. Şehirde hayalet gibi gezinirken halkın arasına karışabiliyor, çatılardan atlayabiliyor ve görevleri kendi stratejimizle tamamlayabiliyoruz.
 
Daha çok gizlilik odaklı bir yapının benimsendiği oyunda, halkın her hareketimize tepki verdiğini aktarmakta fayda var. Bağdat sokaklarını arşınlamak istiyorsanız oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Diğer seri oyunlarından daha küçük ölçeğe sahip olan yapım içerisinde Basim adlı bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakter aslında hırsız bir rol ile beraber karşımıza çıkıyor. Ancak ana karakterimiz bir yerden sonra eski gizli olan grupla karşı karşıya kalıyor ve burada artık adaleti sağlamak tamamen bize düşüyor. Hikaye örgüsünün diğer oyunlarda benzer şekilde işlendiği yapım içerisinde eski mekaniklerin yeni ve gelişmiş sürümleri bizlere sunuluyor ve burada yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve her ortamda aslında gizlilik odaklı bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
9. yüzyıl Bağdat şehrinde yer aldığımız süre boyunca hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, farklı bölgelere doğru geçiş yapabiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabiliyoruz. Aynı zamanda kalabalık sokakları arşınlarken azılı sokak hırsızı karakterimizi kontrol etmek durumunda kalıyor ve daha önceden elbette bu karakterin rolü gereği hızlı bir şekilde hareket ettiğini görebiliyor, akabinde ise katıldığı grupla beraber daha farklı işlerle karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Bağdat şehrinin farklı sokaklarına doğru geçiş yapabildiğimiz yapım içerisinde buralarda neler olup bittiğini öğrenirken, aynı zamanda farklı karakterlerle karşı karşıya gelebiliyor ve onlarla etkileşime girerek hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
Yine diğer seri oyunlarında yer aldığı üzere, dilediğiniz şekilde hem ana göreve hem de yan görevlere ilerleyebiliyor ve yan görevleri tamamlarsanız elbette daha farklı silahların, kılıçların, mızrakların ve çok daha fazlasının sahibi olabiliyorsunuz. Bununla beraber serinin diğer oyunlarına göre yukarıda bahsettiğimiz gibi daha küçük ölçekli bir şekilde karşımıza çıkıyor ve süre olarak da aynı şekilde az bir yapıya sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Bununla beraber oyun kökleri dönüşü niteliğindeki için elbette ilk oyunlarda yer alan mekaniklerin, sistemlerin ve özelliklerin burada yer aldığını söyleyebiliyoruz. Örneğin kalabalık sokaklarda gezip tozarken etraftaki gruplarla karışabiliyor ve diğer düşmanların bizleri görmesini engelleyebiliyoruz. Bununla beraber oyunda yine diğer oyunlara göre daha çok gizlilik odaklı bir yapı benimsenmiş durumda. Yani düşmanları ortadan kaldırırken veya bir kale basarken onları tek tek gafil avlamamız gerekiyor ve eğer üzerimize birden fazla düşman gelirse ne yazık ki onların oldukça kuvvetli olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
 

Bununla beraber yine serinin ilk oyunlarında yer alan duman bombası bulunuyor ve duman bombası ile beraber etrafı olabildiğince dumanla kaplayabilir ve böylece oradan kaçma imkanımız bulunabiliyor. Veya doğrudan düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Çünkü duman bombasını attıktan sonra düşmanlar ağzını tutuyor ve burada savunmasız hale geliyor. Aynı zamanda herhangi bir şekilde saldıramıyor. Bombadan çıkan dumanların etkisi gidene kadar elbette düşmanları gafil avlayabiliyoruz.
 
Eğer oradan kaçmak istiyorsanız da oradan kaçmak zorunda kalabiliyorsunuz. Gizemli ve antik bir örgütü olan suikastçılar birliğine katılım sağlamaya çalıştığımız yapım içerisinde ölümcül ve usta bir suikastçiden göreve almaya hazırlanıyor ve aynı zamanda bu görevleri alırken adaleti sağlamak durumunda kalıyoruz. Zaten diğer oyunlarda ve seri oyunlarında yer aldığı üzere bu oyun içerisinde de aynı şekilde bölgeye yönetimini ele geçirmeye çalışan düşmanların olduğunu söyleyebiliyor ve halka zulmeden bir yöneticinin olduğunu da aktarmakta fayda var. İkonik özelliklerle ve oynanış sistemleri ile beraber ön plana çıkabileceğimiz yapım içerisinde diğer seri oyunlarında olduğu gibi çatılarda ilerleyebiliyor, çatılarda bulunan bölgelere yani çardaklara saklanabiliyor, düşmanları buralardan tek hamlede avlayabiliyor ve aynı zamanda hızlı bir şekilde bir yerden bir yere doğru atlayabiliyor, duvarlara tırmanabiliyor ve çok daha fazla detay ile beraber parkur ve platform zorluklarını aşabiliyoruz.
 
Oyunda oldukça seri bir şekilde hareket ettiğimizden dolayı elbette yapacağımız hamlelerle beraber halkın tepkisini çekmememiz gerekiyor. Burada diğer oyunlarda olduğu gibi aynı şekilde yapacağımız her bir hamle buradaki insanları etkiliyor ve eğer halkın gözleri önünde kötü bir eylem yaparsak elbette bu da halkın gözünden düşmemizi ve bölge insanından bizlere düşman kesilmesini sağlıyor. Durum böyle olunca o bölgede elbette aranan durumuna geçiş yapabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde her bir hamlemize ve eylemimize oldukça dikkat etmemiz gerekiyor ve buralarda yer alan görevleri tamamlamamız lazım. İlk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu görevlerin bizlere sunulduğu esnada karakterimizi geliştirebiliyor, yeni silahların sahibi olabiliyor ve düşmanları ortadan kaldırabileceğimiz farklı yetenekler üzerinde ustalaşabiliyoruz. Kalabalık sokakları arşınlarken ve buralarda gezip tozarken aynı zamanda farklı bölgelerde neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve kalabalık olmayan ve terk edilmiş kısımların da olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 

Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz bu ortamlarda farklı etkileşim unsurları ile karşı karşıya kalabileceğimiz yapım içerisinde yapacağımız her bir hamle ile gidişatımıza yön verebiliyor ve kullanacağımız silahlar değişkenlik gösterebiliyor. Oyunda her bir oyuncu farklı kılıçlar, mızraklar ve çok daha fazlasını alarak ilerleyebiliyor ve kendi yoluna bakabiliyor. Bununla beraber yapım içerisinde elbette her bir ortamda farklı düşmanlar, görevler ve çok daha fazlası yer alıyor. Gizemli ve antik bir örgüte katıldığımızdan dolayı oyun içerisinde farklı zorluklardaki görevlere adım atmak durumunda kalıyor ve aynı zamanda kalelere saldırabiliyor, düşmanların hakim olduğu karakollara doğru geçiş yapabiliyor ve buralardaki düşman çeşitliliğini azaltmak durumunda kalıyoruz. Oyunda istediğimiz gibi etrafta dolanabiliyor, çatılardan çatıya atlayabiliyor, kalaslardan hızlı bir şekilde geçiş yapabiliyor ve zıplama ve parkur yeteneklerimizi ön plana çıkarabiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde farklı bölgelerde etkileşime girebileceğimiz karakterler değişkenlik gösterebiliyor ve bazı karakterler yan hikayelere doğru bizleri götürüyor.
 
Aynı zamanda yan görevleri tamamladıktan sonra farklı silahlarla, hazinelerle ve özelleştirme sistemleri ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Şehirde hayalet gibi gezinirken her zamankinden daha sezgisel bir sistemle karşı karşıya geliyor ve aynı zamanda hızımızı daha da artırabiliyoruz. Yapım içerisinde karakterimiz oldukça seri bir şekilde hareket ediyor ve bunun hızına elbette diğer karakterlerin yetişebileceğini aktarmakta fayda var. Hedeflerimizi yok edebileceğimiz ve bu hedefleri ortadan kaldırdıktan sonra deneyim puanı kazanabileceğimiz ve kendimizi usta yolunda görebileceğimiz yakın içerisinde halkın her hareketimize farklı tepkiler verdiğini yukarıda bahsettik. Dolayısıyla burada yapacağımız her hamlede arka plandaki sonuçları bulunuyor. Eğer halkın önünde farklı ve kötü hareketler sergilersek elbette halkın farklı şekillerdeki tavırlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Eğer onların önünde iyi bir hamle yaparsak ona göre takdir edilebiliyoruz. Durum böyle olunca halka göre elbette hareket etmemiz ve aranmamak durumu eylemlerimize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.

Bildirdiğiniz üzere serinin önceki oyunlarında yaptığınız her bir hareketin halk tarafından farklı şekillerde karşılığını görebiliyorduk. Durum böyle olunca bazı bölgelerde aranır duruma geliyor ve eğer böyle bir duruma geçersek halktan biri bizi gördüğü zaman gardiyanlara şikayet ediyor ve biz de burada direkt olarak sıkıntılı duruma geçiyorduk. Aynı durum yine bu oyun içerisinde yer alıyor ve biz de bu şekilde gidişatımıza yön verebiliyor ve halkın tepkisini çekmemeye çalışabiliyoruz. Bununla beraber canlı ve kalabalık Bağdat şehri içerisinde yer aldığımız süre boyunca Bağdat şehri içerisindeki bölgeleri karış karış gezebiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyorsunuz.
 
 
 
Diğer taraftan Bağdat'ın belli sınırları dışına çıkabiliyor ve geliştirici ekip zaten oyun geliştirilirken Bağdat'ın belli oranının dışına çıkılabileceğini ancak çok daha fazla ileriye gidilemeyeceğini söyledi. Bağdat'a gezebileceğimiz ve şehrin altın çağında bulunduğumuz süre boyunca 4 farklı özgün bölgenin sırlarını keşfedebiliyoruz. Oyun içerisinde geliştirici ekibin belirttiğine göre devasa bölgelere sahip 4 kısım bulunuyor. Burası kendine özgü temayı, etkileşim unsurlarını, görevleri ve çok daha fazlasını bünyesinde barındırıyor. Bununla beraber oyun içerisinde yer aldığınız bir süre boyunca tüm bu yerleri keşfetmek durumunda kalıyor ve haritada bulunan simgelere doğru ilerlemek isteyebiliyoruz. Bildiğiniz üzere seri oyunları içerisinde haritada belli başlı görevler bulunuyor ve aynı zamanda harita üzerinde birden fazla simge işareti yer alıyor. Bu simgelere giderek elbette keşfetmediğiniz kısımları keşfetmek durumunda kalıyor ve ana karakterimizin hakim olduğu bir ortamda yer almak durumunda kalıyoruz.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca aynı zamanda farklı bölgeler içerisinde neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve bu bölgelerde etkileşime girebileceğimiz karakterlerle beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve aynı zamanda yapacağımız hamlelerin değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Bununla beraber gardiyanları ortadan kaldırmak için türlü hamleler gerçekleştirebiliyor ve yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun içerisinde daha çok gizlilik odaklı bir aksiyon sisteminin olduğunu aktarabiliyoruz. Buradaki düşmanlar oldukça zorlu bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bu düşmanları ortadan kaldırmak için hızlı bir şekilde eylemlerimizi harekete geçirmemiz gerekiyor. Aynı zamanda gizlilik olarak da bir yapı olduğundan dolayı eğer bir karakola saldırıyorsak duvarların çıkıntısına tutunabiliyor ve bir anda düşmanı yanımıza çekerek aşağıya doğru fırlatabiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde yapacağınız oldukça farklı hamleler bulunuyor ve bu hamlelerle düşmanları yok edebiliyorsunuz.

Diğer taraftan şehir içerisinde elbette farklı kısımlar bulunduğundan dolayı etrafı keşfetmek ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önemli arz ediyor. Azılı bir sokak hırsızı olarak oynadığımız yapım içerisinde elbette önceki hayatımızı bir kenara bırakıyor ve ikonik özelliklerimle oynanış sistemlerinin modern yorumlaması ile beraber karşı karşıya kalabiliyoruz. Bununla beraber yukarıda bahsettiğimiz gibi serinin ilk oyunlarında bulunan çok çeşitli mekaniklerle karşı karşıya kalıyor ve bu mekaniklerin daha da gelişmiş sürümleri doğrudan bizlere sunuluyor. Hedeflerimizi yok edebileceğimiz ve içgüdüsel bir yapıyla karşı karşıya kalabileceğimiz oyun seri içerisinde farklı bir yere sahip diyebiliriz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, bu yapım, Assassin's Creed serisinin köklere dönüş niteliğindeki oyunu olarak dikkat çekiyor ve Basim adlı karakterin serüvenine odaklanıyor. Basim, başlangıçta bir hırsız olarak karşımıza çıkarken, zamanla eski bir gizli örgüte katılıyor ve adalet arayışına girişiyor. 9. yüzyıl Bağdat'ında geçen bu hikaye, oyuncuları zengin kültür ve tarih dokusuyla süslü bir dünyaya davet ediyor.
 
Oyun, önceki Assassin's Creed oyunlarına kıyasla daha küçük ölçekte bir deneyim sunuyor, ancak bu, serinin en sevilen unsurlarının daha derinlemesine işlenmesine olanak tanıyor. Özellikle, oyun gizlilik odaklı bir yapıyı ön plana çıkarıyor. Basim'in yetenekleri arasında hızlı hareket etme, dikkat çekmeden düşmanları ortadan kaldırma ve kalabalık sokaklarda kaybolma gibi beceriler yer alıyor. Bu, oyunculara her görevi stratejik bir şekilde tamamlama fırsatı sunuyor. Bağdat'ın kalabalık sokaklarında gezerken, sokakların kaotik yapısı ve farklı karakterlerle etkileşim kurabilme imkanı, oyunun atmosferini daha da derinleştiriyor. Hem ana görevler hem de yan görevlerle oyuncular, şehirdeki sırları keşfederken, farklı silahlar, zırhlar ve ekipmanlar kazanabiliyor. Yan görevleri tamamlamak, Basim'i daha güçlü hale getirmenin yollarından biri.

Bu haberin bağlantısı
URL
oyun haberler 2024
PlayStation Store'da Cadılar Bayramı İndirimi: Yüzde 90'a Varan Fırsat! Alan Wake 2'de Zorlananlar İçin Yardım Modu Yolda

BSC Misafiri

19.10.2024 00:12:05

0
Combatı kötü ama diğer şeylerde çok iyi olmamakla beraber yine bir standardı tutturmuşlar. Eski AC oyunlarındaki gibi düşmanları gizlice tek hamlede avlamayı özleyenlere geçmişi yad ettirebiliyor.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız