Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

PlayStation 3'e Özel Çıkacak 20 Oyun

 
     Sadece PlayStation 3 için çıkacağı duyurulan 20 oyuna aşağıdaki listeden göz atabilirsiniz. Bazıları E3'te duyurulup hakkında başka bir bilgiye sahip olmadığımız, bazıları da uzun bir süre çıkması için bekleyeceğimiz oyunlar. Hepsinin tek bir ortak noktası var, o da PlayStation Exclusive olmaları. Eğer sonradan başka platformlar için duyurulmazlarsa liste şimdilik şu şekilde:
 
   20 - Yakuza 4
 
     Japonya serinin beşinci oyununu beklerken batıdaki oyuncular Yakuza 4 ile Japon mafyasının karanlık dünyasına dahil olabilecekler. Sega tarafından dağıtılacak oyunun çıkış tarihi olarak 15 Mart 2011 gösteriliyor.
 
 
     19 - Agent
 
     Rockstar North tarafından E3 2009'da PlayStation 3'e özel geliştirildiği duyurulmuştu. 1970'lerde geçen hikayesinde Soğuk Savaş, istihbaratlar ve politik suikastler işleniyor. Duyurulduğundan bu yana pek bir bilgi alınmasa da iptal edildiği söylenmedikçe sessiz ve derinden geliştirildiğini tahmin ediyoruz.
 
 
     18 - The Fight: Lights Out
 
     PlayStation Move'un en çok beklenen oyunlarından biri. Move'un yeteneklerini sonuna kadar kullanacak oyunda rakiplerinizi alt ederek yeraltı dövüş dünyasının kralı olmaya çalışacaksınız. Oyunun çıkış tarihi olarak Ekim ayının sonu gösteriliyor.
 
 
     17 - PixelJunk Shooter 2
 
     Geçtiğimiz sene PSN üzerinden satışa sunularak pek çok oyuncu tarafından beğeniyle oynanan PixelJunk Shooter'ın devam oyunu geliştirme aşamasında. Henüz bir çıkış tarihine sahip olmasa da yine PSN üzerinden satışa sunulması bekleniyor.
 
 
     16 - The Sly Collection
 
     Sly Cooper serisi önümüzdeki ay Sly Collection ile birlikte PlayStation 3'e paket halinde geri dönüyor. HD olarak yeniden tasarlanan seri aynı zamanda 3D desteğine de sahip olacak. Tahmini satış fiyatının 39.99$ olacağı belirtiliyor.
 
 
     15 - Journey
 
     flOw ve Flower gibi oyunların yapımcısı ThatGameCompany'nin yeni macerası Journey olacak. Gizemli bir medeniyetin kumlarla kaplı dünyasına yolculuk ederek ister tek başınıza ister arkadaşlarınızla keşfe çıkabileceksiniz. Çıkış tarihi henüz açıklanmadı.
 
 
     14 - Ratchet and Clank: All 4 One
 
     Oyuncular ilk defa Ratchet, Clank, Quark ve Dr. Nefarious'un yerine geçerek 4 kişilik takım oluşturabilecekler. 4 kişilik co-op desteğine sahip olacak Insomniac yapımı 2011'in son çeyreğinde çıkacak.
 
 
     13 - SOCOM 4
 
     Geliştirilmesi Zipper Interactive tarafından üstlenildikten sonra serinin hayranları daha büyük beklenti içerisinde bulunmaya başlamıştı. SOCOM 4 yeni oynanışı, geliştirmeleri, Move desteği ve 32 kişilik multiplayerı ile 2011'in iddialı shooter'ları arasında bulunuyor. Sony tarafından desteklenen oyunun kesin bir tarihi bulunmuyor.
 
 
     12 - Dead Nation
 
     PlayStation Network'ün 2007'deki popüler oyunlarından Super Stardust HD'nin yapımcısı yine bir PSN oyunu üzerinde çalışıyor. Housemarque, gerilim ve aksiyonu birleştirerek Dead Nation ile oyunculara yeni bir zombi oyunu sunmaya hazırlanıyor. Co-op desteğine sahip olacak oyunun kesin bir tarihi bulunmuyor.
 
 
     11 - Echocrome 2
 
     Sony'nin Japonya stüdyosu Echocrome ile oyuncuları etkilemek için harika grafiklere gerek olmadığını kanıtlamıştı. Basit oynanışı ile PS3 ve PSP sürümleri saatler süren bir eğlence sunmuştu. Echochrome 2, PlayStation Move desteği ile perspektif açılarla çözmeye çalıştığınız bulmaca konseptini genişleterek oyunculara daha keyifli anlar yaşatmayı planlıyor. PSN üzerinden sunulacak oyunun çıkış tarihi açıklanmadı.
 
 
     10 - Sorcery
 
     Yine bir PlayStation Move oyunu olan Sorcery, Sony'nin E3 2010'da tanıttığı oyunlardan biriydi. Move desteği ve büyülü bir aksiyona dalacağınız oyun 2011'in ikinci çeyreğinde satışa sunulacak.
 
 
     9 - MotorStorm Apocalypse
 
     PlayStation'ın popüler Off-road serisi MotorStorm, dördüncü oyunu ile yarış tutkunlarına bolca alternatif sunmaya hazırlanıyor. 3D desteği ve başarılı görselleri ile çeşitli türdeki araçlarla çamurlu yollarda yarışmanın keyfini sunacak. Evolution Studios tarafından geliştirilen oyun 2011'de çıkış yapacak.
 
 
     8 - Little Big Planet 2
 
     Milyonlarca kullanıcıya ve bölüme sahip ilk oyunun ardından daha fazlasına sahip olacağını düşündüğümüz Little Big Planet 2, önümüzdeki Ocak ayında satışa sunulacak. Yeni bölüm editörü sayesinde pek çok popüler ya da yeni oyunu Little Big Planet 2 içerisinde görebileceğiz.
 
 
     7 - Twisted Metal
 
     E3 2010'da duyurulduğunda herkes için büyük bir sürpriz olan Twisted Metal, seriye PlayStation 3 versiyonu ile devam etmeye hazırlanıyor. PS2 versiyonu Twisted Metal Black'i tahtından edeceği söylenen yeni oyun 2011'de çıkacak.
 
 
     6 - Resistance 3
 
     Gamescom 2010'da duyurulduktan sonra yayınlanan videosu ile daha büyük bir heyacan yaratan Resistance 3, Insomniac Games'in diğer bir oyunu olacak. İçereceği aksiyon ve eşsiz hikayesiyle başta serinin hayranları olmak üzere PlayStation 3 sahiplerini tatmin edecek gibi görünüyor. Oyunun çıkış tarihi ile ilgili bir yorum yapılmadı.
 
 
     5 - inFamous 2
 
     Sucker Punch tarafından geliştirilen inFamous 2, serinin önceki popüler oyununa devam olarak planlanıyor. Cole MacGrath'in sahip olacağı yeni yetenekler ve daha iyi grafikler ile TPS türünde bir aksiyon PS3 sahiplerini bekliyor. Tarihi net olarak belirtilmese de 2011 içerisinde çıkacağı biliniyor.
 
 
     4 - Killzone 3
 
     PlayStation'ın en çok sevilen serilerinden biri dönüş yapmaya hazırlanıyor. Oldukça başarılı görülen Killzone 2'nin ardından oyuncuları çok daha heyecanlı bir oyun bekliyor diyebiliriz. Görsel açıdan PS3'ün sınırlarını zorlayan yapım 22 Şubat 2011'de çıkacak.
 
 
     3 - Final Fantasy Versus XIII
 
     Final Fantast Versus XIII'ün PlayStation için çıkmış Final Fantasy oyunları arasında en iyi görüntülere sahip olacağı düşünülüyor. E3 2006'da duyurulmasının ardından uzun bir süredir geliştirilmeye devam ediliyor. Kingdom Hearts yapımcısı Tetsuya Nomura, oyunun tamamen farklı bir savaş sistemine sahip olacağını açıklamıştı. Henüz ne zaman çıkacağı belli değil.
 
 
     2- Gran Turismo 5
 
     57 milyondan fazla satan Gran Turismo serisi, beşinci oyun ile büyük bir hayran kitlesinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Her ne kadar ertelenme haberleri ile bekleyenlerini sabırsızlandırsa da müthiş görselleri ve gerçekçi sürüş keyfi ile yine beklemeye değecek bir Gran Turismo olacak. Gran Turismo 5'in Aralık ayının başında çıkması bekleniyor.
 
 
     1 - The Last Guardian
 
     ICO ve Shadow of Colossus gibi çok başarılı oyunlara imza atan Fumito Ueda, Last Guardian ile PlayStation 3 sahiplerini bir başka fantastik maceraya sürükleyecek. Eğer bu oyunlar size pek bir anlam ifade etmiyorsa ikisinin de PlayStation 2 için birer baş yapıt olarak 10 üzerinden ortama 9 puan (Meta Critic) aldığını belirtelim. Zaten Sony de bu oyunları kaçırmış ya da tekrar oynamak isteyenler için HD olarak yeniden sunmaya hazırlanıyor. The Last Guardian ışıklandırmaları, animasyonları ve kaplamaları ile büyüleyici bir yapım olarak karşımıza çıkacak. Hikayesi ise seriye aşina olanlar için bambaşka bir yere sahip olacak. Fantastik aksiyon macera türündeki oyunun çıkış tarihi ise henüz açıklanmadı.
 
 
     Sizin favoriniz hangisi?
 

Bu haberin bağlantısı
URL
playstation 3 PS3 ps3 slim Sony PlayStation Exclusive Exclusive Özel
Cinsel İçerikli Little Big Planet: Filth Heart of the Swarm'un Konsept Çalışmaları
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

On.E

26.10.2010 21:27:47

0
Last Guardian,Gran Turismo 5 ve LBP 2 dışındakiler umurumda değil ama ICO Collection,Last Guardian,GT5 ve LBP serisi yüzünden PS3 alabilirim..

BSC Misafiri

26.10.2010 12:11:53

0
resistance 3 favorim

Dark Codex

25.10.2010 19:13:30

0
Özellikle The Last Guardian'ı bekliyorum...

turkertoker

25.10.2010 17:12:04

0
tartışmasız last guardian ın gelmiş geçmiş en güzel oyun tahtına oturacağına eminim...

BSC Misafiri

25.10.2010 01:37:19

0
uncharted 3 ü unutmayalım oda geliyor listeye eklenmeli bence

mertvontrier

24.10.2010 23:27:22

0
Nasıl para yetiştireceğiz? Exclusive yağmuru!

BSC Misafiri

24.10.2010 22:11:05

0
Killzone 3 ,gerisinde iş yok :D

d3l1kanli

24.10.2010 17:57:08

0
ps nin ex oyunları gibisi yok....

yusei

24.10.2010 17:33:28

0
bi kaç tanesi hariç hepsi dehşet

$ly Coop€r

24.10.2010 17:30:47

0
en iyisi Sly Colleciton

BSC Misafiri

24.10.2010 17:21:33

0
bunların içinden the last guardion,kz3,gt5,lp2,in2,resis3,motor4 iyi olan oyunlar diğerlerinden iş çıkmaz. ama mükemmelleri sorarsanız(bana göre):killzone3,grand turismo 5 bunlardan sonra gelecek kaliteli oyunlar ise the last guardian ve reisstance 3

celalkd

24.10.2010 17:14:38

0
ilk 8'deki oyunlar konsol aldırır. hatta Killzone 3, Gran Turismo 5, LBP2 adamı fanboy yapar. Ayrıca şahsen The Last Guardian'ı da çok merak ediyorum.

mj 23

24.10.2010 16:37:52

0
bu oyunlar çoğu hitdir çoğunun eşi benzeride yoktur bilip bilmeden yorum yapmıyalım 2 tane oyun var gibi saçma sapan ve cahilce konuşmalım

Wayward Son

24.10.2010 14:46:54

0
Şu listede oynamam diyebileceğim bir tek FF Versus var. Nerde PS2 dönemindeki FF oyunları, nerde son next-gen olanlar... Zaten herkesin salyalarla beklediği LG, GT5, KZ3, InF2, gibi liste başlarını saymazsak Sly efsanesinin HD halini merakla bekliyorum, eski günleri hatırlamak adına güzel bir fırsat olacak. Twisted Metal'in alternatifi yok zaten. Türündeki en başarılı oyun ve izlediğim kadarıyla multi olayı çok zevkli. Aynı şekilde Dead Nation da multi olarak eğlenceli duruyor. Grafikleri de çok başarılı. Journey kesinlikle sürpriz yapacaktır. Daha önceki oyunları da gayet deneysel ve sanatsaldı. Motorstorm vahşet öğesini yüksek tutarsa yeni bir Carmageddon etkisi yaratabilir. Listenin ''özel'' ödülünü bana göre LBP 2 alır. Kişiselleştirme olayını aşmışlar ve kendi oyununu tasarlama dalgasını iyi oturturlarsa tutulmaz. Move desteğini de sayarsak belki de listede kendinden öncekileri tokatlama potansiyeli en yüksek olan oyun LBP 2'dir.

kain061

24.10.2010 14:38:38

0
çoğu özel olsa ne olacak gereksiz oyun çok

BSC Misafiri

24.10.2010 14:05:14

0
Favorim tabiki de The Last Guardian mükkemmel bir oyun olcak oyundan öte sanat eseri olucak müzikleri atmosferi konusu

razzraziel

24.10.2010 13:48:42

0
@13:33 Teşekkürler, düzeltildi.

gunescan

24.10.2010 13:40:20

0
son 6 dışında 5 para etmez oyunlar. Ama son 6 oyun güzel gerçekten. little big planet de güzel olabilir aslında...

BSC Misafiri

24.10.2010 13:33:02

0
10. oyunun adı sorcery. yanlış yazılmış.

BSC Misafiri

24.10.2010 12:57:29

0
24.10.2010 10:50:49 agentin mühteşem oyun olduğunu nerden çıkarttın peki bide karşındakine noob diyerek geçiniyorsunya neyse.rockstar adını duyunca oyunu muhteşem ilan ettin bravo. ayrıca infamousu sayan birisi resistance3ü saymıyorsa asıl noob kendisidir.

BSC Misafiri

24.10.2010 12:57:21

0
KillZone 3

Valientee

24.10.2010 12:46:07

0
The Last Guardian - Killzone 3 favorilerim

Project Scorpio

24.10.2010 12:29:29

0
The Last Guardian, GT5, Killzone 3 sağlam olacak diğerleri ile ilgilenmiyorum.

d3l1kanli

24.10.2010 12:15:28

0
say say bitmez :) 19-16-13-9-8-7-6-5-4-2-1 benim favorilerim...tabi özellikle GT5 ve The Last Guardian....

Carcharot

24.10.2010 11:26:57

0
The Last Guardian :((

VEZ1R

24.10.2010 11:25:50

0
2-4-5 ve 9 beklediğim oyunlar. favorim türkçe seslendirme yüzünden killzone 3.

remiles01

24.10.2010 11:14:34

0
Little Big Planet 2 yi sonradan gördüm.Birde eğlenceli Ratchet and Clank: All 4 One var heralde.

BSC Misafiri

24.10.2010 11:05:05

0
Favorim infamous 2 ve Little Big Planet 2 dir.

Hardcore_Yunusutaro

24.10.2010 10:50:49

0
@remiles01 Herhalde noobsun.yoksa the last guardian'ın yapımcılarını bilir;infamous 2 deki değişiklikleri bilir;LİTTLE BİG PLANET'İN PS3 DE DAHİL PİYASADAKİ HER OYUNA ÇAKTIĞINI;agent ın ne kadar muhteşem olduğunu bilirdin.

remiles01

24.10.2010 10:43:19

0
2 ve 4 dışında ahım şahım bir oyun yok.
  • 1
  • 2
  • 3
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Playstation 3
+ TAKİBE
AL
70 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız