Nintendo: "Sanal Gerçekçilik Cihazları Eğlenceli Değil"

Samet Konuksal


    Nintendo Amerika'nın patronu Reggie Fils-Aime, sanal gerçekçilik cihazlarıyla ilgili konuştu. Birçok firmanın haricinde Sony ve Microsoft'un da bu piyasaya atılmasından sonra Nintendo'nun konuyla ilgili bir projesinin bulunmadığı söylendi.
 
    Yaptığı açıklamalarda yönetici isim, "Bu teknolojiyi ileriye taşımak için daha eğlenceli yapmanız ve işe daha çok sosyal özellik katmanız gerekiyor. Biz bu alanda değiliz dolayısıyla neler yapılması gerektiğiyle ilgili bir şey söyleyemem ancak şimdiye kadar gördüklerimiz üzerinden şu yorumu yapabilirim, sanal gerçekçilik cihazlarının eğlenceli değil ve oyunları asosyalleştiriyor. Bu sadece bir teknoloji." sözlerini söyledi.
 
    Nintendo'nun oyunlarına baktığımızda genel olarak bir aile eğlencesi ya da sosyal arkadaş ortamı üzerine kurulu projeler görüyoruz. Wii U'da Mario Kart'tan tutun da Super Smash Bros.'a kadar Nintendo çoğunlukla teknolojinin gücüne değil, sosyal ortamların eğlencesini arkasına aldı. Oculus Rift gibi cihazlarla böyle bir şey şimdilik göremediğimizden, sosyallik konusunda yapılan açıklamaların yanlış olduğu söylenemez.