PS4 Sistem Yazılımı Güncellemesi 4.50 Yayınlandı

Gazali Çetinkaya

 
   Sony Interactive Entertainment, kod adı Sasuke olan sistem yazılımı güncellemesi 4.50'yi PlayStation 4 kullanıcılarına sundu. Harici HDD desteği ve PlayStation 4 Pro için Boost mode gibi önemli özellikler getiren bu sistem yazılımı güncellemesi 339,9 MB boyuta sahip. 
 
   4.50 sürümü güncellemesinde temel özellikler
 
Artık uygulamaları kurmak veya PS4 sistemi depolama alanından uygulamaları çıkarmak için USB depolama cihazı kullanabilirsiniz.
Aşağıdaki USB depolama cihazları kullanılabilir. (Ayarlar) > [Cihazlar] > [USB Depolama Cihazları] seçeneğini belirleyin; bağlı USB depolama cihazını seçin ve genişletilmiş depolama olarak kullanmak için biçimlendirin.
- Harici sabit disk sürücü
- USB 3.0 veya daha sonraki sürümler
- Minimum 250 GB, maksimum 8TB kapasite
 
Hızlı menü, artık daha kullanıcı dostu. Grup oluşturmak, gruplara katılmak ve diğer grup özelliklerine erişmek daha da kolay.

(Bildirimler) ögesinin tasarımı değişti. Tüm bildirimler artık tek bir listede görüntüleniyor.

Windows PC, Mac, Xperia Smartphone veya Xperia Tablet cihazında Uzaktan Oynatma özelliği kullanırken artık oyunlarda veya gruplarda cihazınızın mikrofonun kullanabilirsiniz.
 
Artık giriş ekranınızın ve işlev ekranınızın arka planını özelleştirmek için ekran görüntülerini kullanabilirsiniz. (Ayarlar) > [Temalar] > [Tema Seç] > [Özel] seçeneğini belirleyin.

Artık etkinliklere [Yenilikler] ögesi altında görüntülenenler gibi doğrudan ekran görüntüsü gönderebilirsiniz. SHARE düğmesine basın; [Ekran Görüntüsü] seçeneğini belirleyin ve ardından yükleme yeri olarak [Etkinlikler] ögesini seçin. Ayrıca, artık oyunları ve birlikte oynadığınız oyuncuları etkileyebilirsiniz.

Artık etkinliklere ve sosyal uygulamalara hareketli GIF'ler gönderebilirsiniz.

(PlayStation App) gibi bir uygulamaya giriş yaptığınızda, PS4 sisteminizin başında değilken bile durumunuz artık (Mobil) olarak gösterilir. Bu, Arkadaşlarınızla iletişime geçmeye müsait olduğunuz anlamına gelir.
 
Artık bir grubu, grup oluşturulduktan sonra da herkese açık veya özel olarak ayarlayabilirsiniz. (Grup) > [Parti Ayarları] > [Grup Gizliliği] seçeneğini belirleyin.

PlayStation VR artık Blu-Ray 3D içeriklerini destekliyor.
 
 
   4.50 sürümündeki diğer özellikler
 
İlk kez PlayStation Network'e giriş yapmak için kullandığınız PS4 sistemi, artık ana PS4 sistemi olarak otomatik etkinleştirilir.

Artık ebeveyn veya vasi olarak ana hesabınızı oluştururken çocuklarınız için de kolayca alt hesaplar oluşturabilirsiniz.

Artık kayıtlı verileri doğrudan giriş ekranından yükleyebilir veya indirebilirsiniz. OPTIONS düğmesine basın ve ardından [Kayıtlı Verileri Yükle/İndir] seçeneğini belirleyin.

Artık ekran görüntülerini PlayStation Network'te paylaşma seçeneğiniz var. Paylaşırken gizlilik ayarlarını da yapabilirsiniz.
 
Artık (SHAREfactory) özelliğini doğrudan (Yakalananlar Galerisi) seçeneğinden başlatabilirsiniz. (Yakalananlar Galerisi)'ni görüntülerken OPTIONS düğmesine basın ve ardından [SHAREfactory'de Düzenle] seçeneğini belirleyin.

Artık uygunsuz içerikleri raporlarken raporunuzu göndermeden önce önizleyebilirsiniz.

Xperia için (PS4 Uzaktan Oynatma) tasarımı güncellendi.

Bir grup daveti aldığınızda, artık bu davete (Mesajlar) veya (PS Messages) üzerinden hızlı yanıtla cevap verebilirsiniz.

PS4 sisteminizde profil ekranınızın kapak görüntüsü artık (PS4 Messages)'ta da görüntülenir.
 
PlayStation VR üzerindeki sinema modu görüntü kalitesi iyileştirildi.