Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Xbox Patronu: "Alınan DRM Kararları Bana da Uymuyordu"


    Bildiğiniz gibi Xbox One'ın duyuru döneminde alınan sert DRM kararlarıyla birlikte Microsoft büyük tepki görmüştü. Fakat sonrasında ise karar değişikliği yapılmış ve bahsi geçen kararlardan vazgeçilmişti. Xbox markasının yeni patronu Phil Spencer, bahsi geçen kurallarla ilgili konuştu.
 
    Yaptığı açıklamalarda Spencer, "Geçtiğimiz yaz Xbox markasıyla ilgili alınan kararlar, kişisel olarak bana da zarar veriyordu. Xbox'ı biz doğru işler için kullanmak istiyoruz. O dönemlerde oyuncularla doğru yolları kullanarak iletişime geçemedik." sözlerine yer verdi.
 
    Yaz döneminde Xbox One'ın sahip olduğu kuralların başında, her 24 saatte bir internete giriş yapma zorunluluğu ve ikinci el oyun kullanımını kısıtlama bulunuyordu. Ancak daha sonrasında bütün bu kurallar yeniden gözden geçirilmişti.
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Xbox One Microsoft Konsol Next gen Xbox TV Kinect
Goat Simulator'e Ücretsiz Yeni Harita ve Split-Screen Desteği Geliyor Middle Earth: Shadow of Mordor'ın Sistem Gereksinimleri Göründü
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

The_Rahip

8.4.2014 12:01:26

0
Phil Spencer'dan yerinde bir aciklama bu adami begeniyorum. Devamli olarak oyuncularla iletisimde olan ve oyuncunun dilinde konusan biri. Ms icin buyuk bir sans, Ms'in kotu imajini silecek bir havasi var.

Aimstein

8.4.2014 11:30:21

+1
Debelenip duruyor eski Ceonun verdiği kararları kapatmaya calışıyor ama nafile her şey geçti Phil...

OnrGrTR

8.4.2014 10:05:57

-2
360 dan sonra yine bu nesilde de kazanan ONE dır. Tek sorun o 360 ruhu biraz kayboldu phil spencer da onu geri getirdi bile.

BSC Misafiri

8.4.2014 08:59:41

-1
Phill iyi bir yonetici. Ben PS kullanicisi olarak bunu kabul ediyorum. Oyuncu bir adam ve gecmisi baya tecrube ile dolu. Bu adam Microsoft icin bir artidir. Bir lutuftur. Yanliz BSC ve Donanim Haber ahalisi sunu anlamali. Xbox One konsolu mevcut oyun gelistirme araclari DX11.2 ile zaten low level oyun gelistirme deneyimi sunuyordu. Ayni donanima daha fazla kod ve daha gelismis araclar kullanan DX12 ile oyun gelistirmek performans artisi degil belki optimizasyon artisi saglayabilir. Bunun disinda gecen gun gelen haberde Infamous 4.5gb ram kullanirken PS4 isletim sistemi 1.5gb ram kullandigi ve sistem uzerindeki ekstra 2gb hafizanin su an kapali oldugu ve ilerleyen zamanda oyun yapimcilarina sunulacagi belirtildi Infamous Slayt teknik resimlerinde. Bakin Sony donanim ekler gibi oyun yapimcilarina ekstra 2gb ram daha ayirmis durumda. Buyuk ihtimal 2015 yilinda aktif edecekler guncelleme ile. Microsoft tarafinda ise boyle seyler su an icin yok. Sunuda unutmayin DX12 PC odakli bir API'dir Konsol odakli degil. Tum bunlar alt alta gelince ben sadece pazar kaygisi ile ilgili aciklamalar olarak goruyorum. Ama yine eklemeliyim Phill isimli yeni CEO bence basarili isler yapacaktir. Bu kacinilmaz gorunuyor.

Noctis_Strife

8.4.2014 01:16:48

+1
Siz önce PS4'den %50 daha güçsüz konsolunuzun fiyatını mantık çercevesine oturdun da sonra konuşun, lafla olmuyor bu işler. Çok konuşmasıyla bilinen biri Phil, ayrıca boş konuşmasıyla da... Yok Xbox One 1080p 60FPS oyun kaldırır da, (kaldırır da nasıl kaldırır? 8bit oyunu da PS1'de 1080P/60FPS kaldırır, ne yapacağız şimdi?..) yok çözünürlük ve FPS önemli değil eğlencenin yanında, (sanki FPS direk eğlenceye etki eden bir şey değilmiş gibi...) la madem öyle, neden övünüyorsun Forza 5 1080/60 FPS diye, niye konsol böyle güçlü, şöyle çözünülürlükte çalıştırabilir oyunları diyorsun... Bir dediği bi diğerini tutmuyor. Ha, diğerlerine göre daha iyidir herhâlde, zamanla göreceğiz...

Ahayri

7.4.2014 23:33:55

-1
quote:

Orijinalden alıntı: SenJi Bu adam bir sonraki nesile kadar xboxın başında durursa Sonynin konsol piyasındaki yerinden edebilir.Geçen nesil xbox elindeki üstünliğini B. Gate nin gidip yerine beceriksiz bir ceonun geçmesinden dolayı kaybetmişti.Şimdi ise oyuncuların dilinden anlayan biri var.Bakalım ne olucak.
Haklısın. Bakalım neler olacak. Ben Xbox One 'da ışık görüyorum açıkçası. DX12 baya işe yarayacak gibi.

Hoid

7.4.2014 23:20:58

0
quote:

Orijinalden alıntı: BSC Misafiri Kişlier bizi ilgilendirmiyor, Microsoft genel olarak büyük yanlış yaptı, tepki çekti(donanım, yasaklar). Adamlar bu piyasada o kadar acemi ki 360'ın niye iş yaptığını bile anlamamışlar. xbox biraz ilgi görürse bir ton saçma kısıtlamalarla piyasanın içine edeceklerini anlamış olduk. PS4 lider olunca pişman oldular.
Geçmişten konuşuyorsun fakat geçmiş hakkında zınnık bilgin yok . SONY PS2 den sonra bir havalandı bir havalandı PS3 te gazı bitti çakıldı ... PS2 zamanında memory card vardı millete zorla aldırtıyorlardı yetmiyordu tekrar alıyordunuz . Unuttunuz galiba sonra PS2 dönemi bitti PS3 dönemi başladı adam çıktı bizim canavar 10 kaplan gücünde 600 dolar fiyatı var alamıyorsanız 2. işe girin öyle alın parası olan alsın olmayan baksın dedi . Hah birazda bu geçmişten bahsedin bakalım yavrucaklar .

BSC Misafiri

7.4.2014 21:52:07

0
Kişlier bizi ilgilendirmiyor, Microsoft genel olarak büyük yanlış yaptı, tepki çekti(donanım, yasaklar). Adamlar bu piyasada o kadar acemi ki 360'ın niye iş yaptığını bile anlamamışlar. xbox biraz ilgi görürse bir ton saçma kısıtlamalarla piyasanın içine edeceklerini anlamış olduk. PS4 lider olunca pişman oldular.

xbox1080-360=?

7.4.2014 21:44:23

+2
Banada uymuyordu.

SenJi

7.4.2014 21:16:56

0
Bu adam bir sonraki nesile kadar xboxın başında durursa Sonynin konsol piyasındaki yerinden edebilir.Geçen nesil xbox elindeki üstünliğini B. Gate nin gidip yerine beceriksiz bir ceonun geçmesinden dolayı kaybetmişti.Şimdi ise oyuncuların dilinden anlayan biri var.Bakalım ne olucak.

Kilgrave1907

7.4.2014 21:09:56

+1
  • 1
  • 2
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Xbox One
+ TAKİBE
AL
47 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız