Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

GTA San Andreas VR Projesi Süresiz Olarak Durduruldu

 
 
Meta ve Rockstar Games işbirliği kapsamında bir süredir geliştirme aşamasında bulunan Grand Theft Auto: San Andreas'ın sanal gerçeklik sürümü için olumsuz bir durum yaşandı. Açıklanan detaylara göre 3 yıldır geliştirme aşamasında yer alan ancak sessizliğe bürünen yapım için sona gelindi.
 
GTA San Andreas VR rafa kaldırıldı 
 
 
 
IGN'ye yapılan açıklamada Meta, GTA: San Andreas VR'ın geliştirilmesini süresiz olarak askıya aldığını doğruladı. Meta sözcüsü çeşitli açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi: “GTA: San Andreas’ın VR sürümü şu anda askıda yer alıyor. Bu doğrultuda diğer projelere odaklanıyor ve gelecekte Rockstar ile işbirliği ve ortaklık kurmaya devam etmeyi planlıyoruz.”
 
İki şirketin projeyi gelecekte yeniden canlandırmayı düşünüp düşünmediklerine dair bir açıklama yapılmadı. Ancak şu anda sanal gerçeklik sürümünün herhangi bir şekilde çıkış yapmayacağını bu aşamada doğrulayabiliyoruz.
 
Öte yandan bu durumun Take-Two Interactive'in VR alanındaki gelecek planları için ne anlama geldiği de henüz belli değil. Şirket geçmişte VR sektörüne ilgi göstermişti ancak San Andreas VR'ın geliştirilmesinin askıya alınmasıyla birlikte şirket içinde planlar değişmiş olabilir.
 
GTA San Andreas bizlere neler sunuyor?
 
Dikkat çekici içeriği ve karakterleri ile ön plana çıkan ve kendimize oyuna kaptırdığımız yapım GTA San Andreas, oyuncular tarafından sevilen ve hâlâ da çok oynanan yapımlar arasında bulunuyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, oyunun arka planda 3 yıl boyunca sanal başlık projesi geliştiriliyordu. Ancak şu anda geldiğimiz noktada ne yazık ki bu projenin durdurulduğunu ve resmi olarak rafa kaldırıldığını aktarabiliyoruz. Durum böyle olunca, ilerleyen süreçte bu sürümün herhangi bir şekilde çıkmayacağını, ancak yine de belki bir şans verilerek başka bir stüdyonun eline geçebilir veya daha farklı pozisyonlarda oyunu görme şansına sahip olabiliriz. Ancak oyun şu anda resmi olarak iptal edildiğinden dolayı, eğer ilerleyen süreçte yine onay alsa bile yakın zamanda görmeyeceğimizi aktarmakta fayda var.

Carl Johnson karakterini kontrol ettiğimiz ve çete savaşları ile ön plana çıkan bir dünyada yer aldığımız yapımda, bildiğiniz üzere GTA serisinin içerisinde yer alan bu yapım oldukça ön plana çıkıyor. Film yıldızlarının ve milyonerlerin bulunduğu yapımın içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor ve buralarda hikaye görevlerini yerine getirmek için büyük bir mücadeleye atılabiliyoruz. Çete savaşları ile beraber istediğimiz gibi ilerlemeye çalıştığımız yapımda, kendi bölgemizi korumak için elbette farklı müttefikler bulmaya çalışıyor ve bu müttefikleri kendi yanımıza çekerek büyük çete savaşları içerisinde kendi yolumuzu bulmaya başlıyoruz. İlgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve Los Santos'taki hayatın baskılarından kaçmaya başladığımız yapımda, çete üyelerinden kaçırmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve 90'ların başında yer aldığımız süre boyunca arka planda bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
 

Zaten oyun oldukça eski bir yapıya bünyesinde barındırdığından dolayı şu anda yayınlanmış sürümü, yani remastered sürümü bulunuyor. İlk üç oyun bu şekilde yenilenmiş sürümle beraber karşımıza çıkarken, aynı zamanda bu sürümler oyuncular tarafından bir hayli eleştiriliyor ve uzun süredir geliştirme aşamasında bulunan bu yeniden düzenlenmiş sürümlerin ne yazık ki bekleneni veremediğini görebiliyoruz. Durum böyle olunca oyuncular, sadece kaplamaların düzeltildiğini ve yer yer dokularının iyileştirildiğini vurguluyor ve bunun dışında herhangi bir şeye dokunulmadığını aktarıyor. Durum böyle olunca yeniden düzenlenmiş sürümün hakkı verilmedi ve ne yazık ki beklenene de istediği gibi veremediği aktarılıyor.

Oyunun orijinal sürümü şu anda ne yazık ki satın alınamıyor ve dijital mağazalardan kaldırılmış durumda. Şu anda sadece yenilenmiş yani yeniden düzenlenmiş sürümü bulunuyor. Bu sürümü satın alarak istediğiniz gibi oyuna erişim sağlayabilir ve oyuna hızlı bir giriş yapabilirsiniz. Bu tarz detaylarla istediğiniz gibi ilerleyebildiğiniz ve 90'ların başında yer aldığınız yapımda, kendi mahallemize dönmeye hazırlanıyor ve arka planda yer alan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arasındaki diyaloglarla bizlere aktarılıyor. Zaten oyunun şu ana kadar bizlere neler aktardığını gördük. Bu tarz detaylarla ilerlemeye çalıştığımız yapımda ana karakterimiz annesinin öldürülmüş bir şekilde buluyor ve ailesinin dağılmış bir şekilde ortadan kaldırıldığını deneyimleyebiliyoruz. Bu tarz bir arka plan hikayesiyle karşılaştığımız yapımda ana karakterimiz ailesini kurtarmak ve aynı zamanda çocukluk arkadaşlarıyla beraber felakete gitmeye hazırlanıyor. Tüm bu durumların üstesinden gelmek için türlü mücadelelere adım atmak durumunda kalıyor ve oyunda yer yer zorlu unsurlarla karşı karşıya gelebiliyoruz.
Oyunun aksiyon sistemine bakacak olursak, elbette hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahları ile ön plana çıkabiliyoruz.
 
 
 
Hangi silahı kullanmak istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirmek durumunda kalıyor ve bu tarz seçimlerle beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. İstediğiniz gibi beyzbol sopalarıyla, kılıçlarla, bıçaklarla, baltalarla ve çok daha fazlasıyla beraber düşmanları, yani çeteleri yakından doğrayabiliyor veya menzilli silahlarla, tabancalarla, tüfeklerle, uzilerle ve çok daha fazlasıyla beraber düşmanları uzaktan avlayabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra kullanabileceğiniz bombalar, molotoflar ve çok daha fazlası sizleri bekliyor. Bu sayede ortalığı kaosa sürükleyebiliyor ve resmen savaş alanına döndürebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyunda sadece çete üyelerine değil, aynı zamanda istediğiniz gibi etrafa saldırabiliyor ve bu sayede ortalığı nasıl karıştırdığınızı deneyimleyebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla istediğiniz gibi ilerleyebiliyor ve kendi ilerleyişinizi burada sürdürebiliyorsunuz.

Satış rekorları kıran ve açık dünyada istediğimiz gibi maceraya atıldığımız yapımda, hem yeni nesil cihazlar için geniş kapsamlı bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor hem de dikkat çekici içeriklerle oyundaki yerinize alabiliyorsunuz. Görsel derinliği ve artırılmış dokuların yer aldığı yapımın yeniden düzenlenmiş sürümünde yüksek çözünürlüklerle beraber aynı zamanda mekan iyileştirmeleri de bulunuyor. Bunun yanı sıra yeni ışık ve mekan geliştirmeleri ile beraber oyunda daha fazla detaya sahip olabilir ve daha iyi ve keskin görünümlerle oyunu bitirebilirsiniz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda GTA 5 tarzı kontroller ve hedefleme sistemi bulunuyor ve orijinalde yer alan birçok sorun burada sona eriyor. Oyun bildiğiniz üzere ilk etapta konsollar için geliştirildiğinden dolayı, nişangah konusunda PC platformunda birçok sorun yer alıyordu. İstediğimiz gibi fareyle hareket ettiremediğimiz ve dilediğimiz yere doğru nişan almakta zorlandığımız yapım, şimdi daha iyi kontrollere ve akıcı bir hedefleme sistemine sahip bir şekilde karşımıza çıkıyor.
 
 
 
Bu tarz detaylarla oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve yozlaşmanın pençesinde paramparça olmuş bir bölgeye doğru adım atmak durumunda kalıyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyun eski bir yapıya sahip olduğundan dolayı, birçok binanın gerilemez olduğunu ve etkileşimin oldukça az olduğunu söyleyebiliyoruz. Hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerlemeye başladığınız yapımda, ana görevler gerçekten de güzel bir şekilde bizlere sunulurken, yan görevler içerisinde mini oyunlar, yarışlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Eğlenceli yarışlarla beraber bizleri zorlayacak oyun içerisinde kullanabileceğimiz araçlar, bisikletler, planörler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Bunlarla beraber istediğiniz gibi oyunda ilerleyebiliyor ve kendimize oyuna kaptırabiliyoruz.

Toparlayacak olursak, GTA San Andreas dikkat çekici içeriği ve karakterleri ile ön plana çıkan ve oyuncular tarafından hâlâ çok sevilen bir yapım olarak biliniyor. Oyunun sanal gerçeklik başlığı projesi, üç yıl boyunca arka planda geliştiriliyordu; ancak son gelişmelere göre bu proje resmi olarak iptal edildi ve rafa kaldırıldı. Bu, oyuncuların ilerleyen süreçte bu sürümü görme şansının düşük olduğunu gösteriyor. Belki gelecekte başka bir stüdyo bu projeyi ele alabilir, ancak şu an için resmi olarak iptal edilmiş durumda ve yakın zamanda çıkması beklenmiyor. GTA San Andreas'ta, Carl Johnson karakterini kontrol ediyoruz ve çete savaşlarıyla dolu bir dünyada yer alıyoruz. Oyun, Los Santos'taki hayatın baskılarından kaçmaya çalışan bir hikayeyi anlatıyor. 1990'ların başında geçen bu oyunda, farklı bölgelere ilerleyebilir, bu bölgeleri keşfedebilir ve hikaye görevlerini yerine getirmek için mücadele edebiliriz. Çete savaşlarında kendi bölgemizi korumak için müttefikler bulmaya çalışıyor ve bu müttefiklerle birlikte büyük savaşlar veriyoruz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
2si1: Red Dead Redemption 1 PC Söylentileri, Valve'ın Yeni Oyunu ve Dahası Epic Games Mağazası Mobil Cihazlar İçin Yayınlandı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

18.8.2024 11:23:38

0
San Andreas TOST makinası çıkınca da alacağım..

JaReD22

17.8.2024 15:11:42

0
Gerek var mı zaten böyle saçma sapan birseye
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız