Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Escape from Tarkov'dan Esinlenen Arena Breakout Mobil Cihazlara Geliyor

 
 
Level Infinite (yayıncı) tarafından oyunculara sunulacak olan yeni nişancı aksiyon oyunu Arena Breakout yakın zamanda geliyor. Oyun içerisinde birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerliyor, operasyonlara katılabiliyor, onlarca silahın bulunduğu kütüphaneden istediğimiz silahı seçebiliyor ve karşımıza çıkan düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Siper savaşlarından doğrudan çatışmalara kadar çok çeşitli savaşlara dalabileceğimiz ve aksiyon içerisine girebileceğimiz yapım şu anda ön kayıtları açık durumda.

Oyun içerisinde yenilikçi bir yapı benimsenmiş durumda ve yakın zamanda karşımıza çıkmayı hedefleyen oyunda seçebileceğimiz farklı karakterler, 15 farklı değil desteği, çeşitli öğreticiler ve daha fazlası yer alıyor. Ayrıca oyuncuyu tutan ve oyuncuya destek olacak çok çeşitli mekanikler de bulunuyor. Bu kapsamda elbette bu tarz oyunlara giriş yapmak isteyen oyuncular için öğreticiler oldukça büyük önem arz ediyor. Dolayısıyla bu oyuna giriş yapmadan önce öncelikle bir öğreticiden yani antrenman modundan geçebiliyor daha sonrasında ise oyundaki aksiyona dalış yapabiliyorsunuz. Öğretici mod içerisinde nişan alma, siper arkalarına saklanma ve daha fazlası yer alıyor. Bu sayede oyuna daha iyi adapte oluyor ve aksiyon anlarında daha iyi kendinizi koruyup kollayabiliyorsunuz.
 
Oyundaki en iyi silahı siz bulacaksınız 
 
 

Çeşitli aksiyon alanlarına dalış yapabileceğimiz ve farklı görevleri üstleneceğimiz yapım içerisinde elbette amacımız vurup yağmalamak olacak. Ne kadar çok hedef vurursak ve ne kadar çok yağma yaparsa o kadar çok silah ve ekipmanın sahibi olabilecek ve kendimizi geliştirebileceğiz. Oyun içerisinde yukarıda da bahsettiğim gibi onlarca silah bulunacak, bu silahların istediği imza alabilecek ve bunları geliştirebileceğiz. Bunun yanı sıra yine her silahın kendine her mekanikleri ve ateş gücü bulunacak. Dolayısıyla oyunda istediğimiz şekilde bu silahları seçebilecek ve bunlar üzerinde ustalaşabileceğiz. Her bir silahın yine kendine ait geri sekmesi tepmesi, şarjör kapasitesi ve daha fazla mekaniği değişiklik gösterecek. Yani oyunda en iyi silahı siz bulacaksınız.

Oyun içerisinde bir yandan birinci şahıs kamera bakış açısı bulunurken diğer yandan ise taktiksel alanlarda oldukça yer kaplıyor. Oyunda savaş esnasında elbette çeşitli stratejiler ve taktikler benimseyebiliyor, bu taktik ve sıra stratejilerle beraber düşmanları ablukaya alabiliyor ve ortadan kaldırabiliyoruz. Oyunda doğrudan aksiyona girmektense gizli gizli düşmanların üzerine yürüyebiliyor, onları gafil avlayabiliyor ve tek hamlede tamamen ortadan kaldırabiliyoruz. Karşımıza çıkacak olan tüm tehditleri ortadan kaldırabildiğimiz ve düşmanları tek seferde indirebildiğimiz yapım içerisinde istediğimiz şekilde düşmanlara yaklaşabiliyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre bizlere bu kapsamda çeşitli özgürlükler ve alanlar sunuyor. Oyunda temel amacımız yukarıda da bahsettiğim gibi yağmalamak ve düşmanlar ortadan kaldırmak. Ne kadar çok yağma yaparsak o kadar çok gelişmiş ekipmana sahip olabiliyor ve bu kapsamda ise kendimize hem geliştiriyor hem de daha güçlü konuma gelebiliyoruz. Elbette her silahın kendine özgü mekanikleri ve gücü bulunuyor. Dolayısıyla oyundaki en güçlü silahı seçmek ve hangi silah üzerinde usta olmak istiyorsak ona doğru yönelim sağlayabiliyoruz.
 
Oyunda 100'lerce silah parçası bulunuyor ve bunları birleştirebiliyoruz 
 
 

Arena tarz bölgeleri atıldığımız ve farklı farklı oyun modlarının yer aldığı yapım içerisinde savaş alanından canlı çıkmak temel hedefimiz oluyor. Bu kapsamda kazanmanın tek yolu buradan canlı çıkmak. Diğer Battle Royale oyunlarına benzer şekilde son kişinin hayatta kalması bu oyunda da önem arz ediyor. Oyunda mevcut alandan canlı çıkarsak oyunu kazanmış oluyoruz. Farklı tarzıyla ve mekaniklerle karşımıza çıkmayı hedefleyen oyun içerisinde 700'den fazla tabanca parçası bulunuyor ve bunlarla beraber istediğimiz şekilde modifikasyonlar yapabiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre bu kadar fazla parçanın olması oyunculara geniş özgürlüğün sunulmasının hedeflenmesinden kaynaklanıyor. Elbette bu mekaniklerle beraber istediğimiz şekilde silahların parçalarını değiştirebiliyor ve parçaları stabil bir silaha dönüştürme şansını elde edebiliyoruz. Dolayısıyla oyundaki bu kombinasyon sistemi oldukça önemli ve her oyuncunun da bu kombinasyon sistemi ile beraber en iyi silahı bulacağını söyleyebiliriz.
 
Çatışma ve silah seslerinin gerçekçi bir şekilde yer aldığından bahsediliyor 
 
 
 
Risk alabileceğimiz ve çeşitli görevleri tamamlayabileceğimiz yapan içerisinde ses konusunda da özen gösterilmiş durumda. Yine geliştirici ekibin belirttiğine göre oyundaki sesler oldukça gerçekçi bir şekilde karşıma çıkmaya hazırlanıyor ve bunun yanı sıra ise gerçekçi ışık ve gölge efektlerinin de olduğundan bahsediliyor. Oyundaki silahlı çalışmalar gerçek seslerle beraber harmanlanmış bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bu kapsamda ise kendimizi  gerçekten de gerçek bir aksiyon alanında olduğumuzu hissedebiliyoruz. Bunun yanı sıra ise gerçek zaman ve dinamik işleme ve diğer grafik iyileştirmeleri ile beraber oyundaki deneyimimiz daha da üst düzey bir hale gelebiliyor ve bu kapsamda ise farklı görevlere doğru dalış yapabiliyoruz.

Oyun içerisinde ekibimizle beraber ilerleyebiliyor, farklı alanlara doğru giriş yapabiliyor ve bu bölgeleri araştırmaya koyulabiliyoruz. Yine arklı farklı görevler sayesinde yeni bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri istediğimiz şekilde keşfedebiliyor ve etrafta ne var ne yok bakabiliyoruz. Oyundaki düşmanlara yukarıda da bahsettiğim gibi istediğimiz şekilde yaklaşabiliyor ve istersek gizli istersek doğrudan çalışma halinde savaşabiliyoruz. Oyunda yine yanımızda ekip arkadaşımız olabiliyor ve buradaki arkadaşlarımızla beraber sırt sırta çatışarak ilerleyebiliyor ve bu kapsamında operasyonlar gerçekleştirebiliyoruz. Oyunda alt ettiğimiz düşmanları istediğimiz şekilde yağmalayabiliyor, onlardan çıkan silahları ve ekipmanları kullanabiliyor ve düşmanları bu şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Oyunda farklı farklı bölgeler bulunuyor ve her bölgenin kendine ait teması, yapısı ve zorlukları bulunuyor. Bunun yanı sıra ise bölgeden bölgeye değişiklik gösteren düşman türleri de karşımıza çıkabiliyor.
 
 
 
Arena tarz bölgelere atılabileceğimiz ve buradan canlı ayırt edebileceğimiz yapım içerisinde farklı farklı mekanikler ve gelişmiş çatışma anları bizleri bekliyor. Mobil cihazlar için çıkış yapmaya hazırlanan bu oyunu şu anda ön kayıtları açık durumda ve dilerseniz şu andan itibaren ön kayıt yaparak oyun çıktığı anda haberdar olabilirsiniz. Eğer ön kayıt yaparsanız oyun çıkış yaptığı anda size bildirim olarak düşecek ve oyunun çıktığından haberdar olabileceksiniz. Aynı zamanda direkt olarak da cihazınıza yükleyebileceksiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanırsınız ve aksiyon alanlarına dalış yapmak istiyorsanız bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz.
 
 
Oyun fragmanı 
 
 

Bu haberin bağlantısı
URL
Arena Breakout
Yeni Bir Slender Man Oyunu Geliştiriliyor: İlk Fragman Geldi GTA Üçlemesinin Remaster Sürümü Nasıl Olmalıydı? İşte Karşılaştırma Videosu

İçeriğe ait yorum yok

Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız