Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

EA FC Rakibi Futbol Oyunu UFL'nin Çıkış Tarihi Açıklandı

 
 
Geliştiriciliğini Strikerz Inc. ekibinin üstlendiği UFL'nin çıkış tarihi açıklandı. EA FC rakibi olması planlanan ücretsiz futbol oyunu açıklanan detaylara göre 12 Eylül tarihinde piyasaya sürülecek. Oyun çıkışıyla beraber PlayStation 5 ve Xbox Series konsolları için mevcut olacak.
 
UFL'nin nasıl performans göstereceği merak ediliyor
 
 
 
Çapraz oyun desteği ile beraber bizlere sunulmak istenen yapım için ön siparişler açık durumda. Eğer oyunu ön sipariş verirseniz, 4 Eylül'den itibaren erişebilecek ve özel bir kişiselleştirme paketine sahip olabileceksiniz. Oyun çıkış yapmadan önce Haziran ve Ağustos aylarında çeşitli Beta süreçleri düzenlendi. Yüzden fazla ülkede bir buçuk milyondan fazla kulübün oluşturulduğu oyun, çok oynanan Beta sürümleri arasında yer alıyor.
 
Öte yandan Portekizli profesyonel futbolcu Cristiano Ronaldo, 2023'ün sonlarında oyunun geliştirilmesine ortak yatırımcı ve kilit marka olarak katılım sağladı. Bu doğrultuda oyunun gelişimi için 40 milyar dolar toplayacağını açıkladı.
 
Beta süreçlerinde oyunun genel olarak birçok soruna sahip olduğu aktarıldı. Çıkışıyla beraber nasıl bir deneyim sunacağı oldukça merak ediliyor.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Oynaması ücretsiz bir yapıya sahip olacak yeni futbol oyunu UFL çıkış yapmaya hazırlanırken oyuncuların endişeleri devam ediyor. Bildiğiniz üzere yayınlanan ve gerçekleştirilen beta süreçleri ile beraber oyuncular oyunu adım attı ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu doğrudan gözlemleyebildi. Ancak şu anda bu beta süreçlerinin yorumlamaları ortada bulunuyor. Genel olarak oyuncular ne yazık ki oyundan memnun kalmıyor. Çünkü burada belirtilerine göre çok fazla performans ve optimizasyon sorununun olduğu ve aynı zamanda animasyonlar ve gerçekçilik anlamında da bir hayli geri kaldığı aktarılıyor.
 
Durum böyle olunca beta sürecinden sonra ilerleyebileceğimiz final sürümü ile beraber oyunun hemen hemen nasıl bir yapıya sahip olacağını görebiliyor ve umuyoruz ki geliştirici ekip oyunculardan gelen geri bildirimleri önemser ve ona göre final sürümünü hazırlar. Biz de güzel bir oyun deneyimi elde edebiliriz diğer futbol oyunlarına nazaran. Bu oyun tamamen ücretsiz bir şekilde bizlere sunulmak isteniyor ve oyunda herhangi bir ek ücret ödemeden maçları oynayabiliyorsunuz. Farklı oyun modlarına sahip olacak yapım içerisinde istediğiniz gibi Türkçe seslendirme seçeneği de bulunuyor. Bildiğiniz üzere maç oyunlarında ve diğer oyunlarda Türkçe seslendirme veya Türkçe dublaj olayı gerçekten oldukça önem arz ediyor.
 
Özellikle ülkemizde seslendirme ve dublaj konusunda oldukça az bir sayıda oyun olduğundan dolayı bu tarz yapımlar merakla bekleniyor ve beklentiler de bir hayli yükseliyor. Aynı şekilde bu oyun içerisinde Türkçe seslendirme sisteminin olacağını ve oyunlardaki taraftarların ve diğer seslendirme kısımlarının tamamen Türkçe olacağını aktarmakta fayda var. Zaten oyun çıkış yapmadan önce onlarca dilde destek vereceğini ve bu kapsamda çalışmaların yapılacağı aktarılmıştır. Şimdi ise bu kapsamlı çalışmanın meyvelerini yeme vakti geldi. Elbette bu noktada bazı çekinceler bulunuyor. Çünkü yayınlanan Türkçe seslendirme videolarına bakacak olursak, oldukça yapay olduğunu söyleyebiliyor ve gerçeklikten uzak olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 

Bunun yanı sıra yine beta içerisinde oyuncular tarafından deneyimlenen sistemlere göre Türkçe dublaj bazı noktalarda ve birçok noktada hatalı kısımlarla bizleri karşı karşıya bırakıyor. Aynı zamanda doğallıktan uzak olduğunu söyleyebiliyor ve gerçekçi anlamda da herhangi bir şekilde ne yazık ki beklentileri karşılamıyor. Örneğin bir atak yapacakken atağa seslendirmek için sunucu geç kalıyor ve atak bittikten sonra hala o atağın yorumlaması yapılıyor. Bunun akabinde ise bazı seslendirme kısımlarının da bir hayli hatalı olduğunu belirtmekte fayda var. Elbette birden fazla seslendirme yapmak stüdyoları çeşitli anlamlarda mali açıdan yük olabilir fakat böyle bir desteğin olacağı söyleniyorsa elbette bunu en iyi şekilde sunmaları gerekiyor.
 
Diğer taraftan oyunun tamamen ücretsiz bir şekilde sunulacağını da belirtmekte fayda var; yani herhangi bir ücret ödemeden bu içeriklere kavuşabiliyorsunuz. Ancak genel kaliteye bakacak olursak ne yazık ki beklentiyi tam olarak karşılayamayacak gibi görünüyor. Bu tarz detaylarla beraber elbette oyuncuların beklentileri biraz da olsa düşüyor ve en düşük beklentilerle oyunu beklemeye koyulabiliyoruz. Bildiğiniz üzere Cristiano Ronaldo tarafından finanse edilen bir yapımdan bahsediyoruz. 40 milyon dolarlık bir maliyeti karşılayacağını belirten ünlü Portekizli futbolcu oyuna olan yatırımlarını sürdürüyor ve en iyi şekilde bizlere sunmak için elinden geleni yaptığını aktarıyor.
 
Durum böyle olunca elbette arkada bir para akışının olduğunu söyleyebiliyoruz ve bu para akışı ile beraber oyuncular istedikleri düzeyde bir futbol deneyimi bekliyor. Bildiğiniz üzere futbol sektöründe oldukça az bir oyun karşımıza çıkıyor ve bu oyun mevcut oyunlar arasında yer bulmaya hazırlanıyor. Dolayısıyla diğer oyunlar arasında elbette bir karşılaştırma söz konusu diyebiliyoruz. Fakat yine bu tarz yapımların ortaya çıkması ve bunlara yer verilmesi, aynı zamanda rekabet ortamının oluşması oldukça iyi bir hamle diyebiliriz. Bununla beraber hem rekabet ortamıyla daha fazla oyunun bizlere sunulacağı anlamına geliyor hem de daha kaliteli işlerin aktarılacağını söyleyebiliyoruz. Çünkü diğer oyunda iyi yapılan bir iş takdir edilirken, diğer oyunda eğer o kısım kötü yapılıyorsa elbette kötü yapan stüdyo o kısmı iyileştirmek için daha fazla yatırım yapabilir ve eksiklerini buna göre tamamlayabilir. Durum böyle olunca hem mevcut oyun daha iyi bir hale gelebilir hem de ilerleyen süreçte bu sektörde iyi bir yer edinebilir. Dolayısıyla bu tarz durumları değerlendirmekte ve bir göz atmakta fayda var.
 
 

Oyunun detaylarına devam edecek olursak, geliştirici ekibin belirttiğine göre yapım içerisinde gerçek futbolculardan alınan animasyonlar, havalı markalar ve dünyadaki en iyi kulüplerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Farklı içerikleri ve sürekli olarak güncellenecek olan bir yapıya sahip olan yapımın içerisine elbette bir nevi servis oyununun olacağından bahsedebiliyoruz. Servis oyunları mantığını siz de biliyorsunuz ki sürekli olarak güncellenen bir yapıya sahip. Aynı zamanda çevrimiçi olarak oynanabilen bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla bu yapının içerisinde hem tek oyunculu hem de diğer oyunculara karşı oynayabileceğiniz bir lig sisteminin olacağından bahsedebiliyor ve çeşitli sezon güncellemeleri ile beraber hem özelleştirmelerin hem de yeni oyuncuların veya takımların oyuna dahil edilmesini bekliyoruz veya yeni mekaniklerin ilerleyen süreçte aktarılmasını bekleyebiliyoruz. Eşsiz içeriklerin ve çeşitli formaların bulunduğu yapım içerisinde kramponlardan eldivenlere, toplardan stadyumlara kadar oldukça farklı sistemlerle karşı karşıya kalıyor ve sıfırdan bir kulüp kurulmak için burada bizlere çeşitli imkanların verildiğini söyleyebiliyoruz.
 
Gerçek futbolcularla beraber oynayabileceğiniz ve sıfırdan oluşturabildiğiniz kulüple beraber ilerleyebildiğiniz yapımda sıralamalarda en üst seviyeye kadar ulaşmak için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve dünyanın dört bir yanındaki oyuncularla beraber rekabet etmek isteyebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda biliyorsunuz ki farklı başarılar elde etmek için oldukça fazla zaman geçirmeniz gerekiyor ve oyunun mekaniklerine alışmanız uzun bir süre alabiliyor. Burada yapacağınız hamlelerle beraber oyuncuların nasıl hareket yaptığını, hangi oyuncunun nasıl yeteneklere sahip olduğunu ve daha fazla mekanikle beraber topa manevra vermeye kadar oldukça farklı beceriler üzerinde usta olmaya çalışıyorsunuz. Bu beceriler üzerinde usta olmak için de elbette oldukça fazla oynamanız gerekiyor ve sürekli olarak vakit harcamanız lazım. Durum böyle olunca diğer oyunculardan daha iyi bir şekilde usta olabilir ve oyundaki yerinizi alabilirsiniz.
 
 

Farklı oyun modlarıyla, futbol içerikleriyle ve güncellemeleriyle ön plana çıkmaya hazırlanan UFL dikkat çekici yapısıyla da ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Geliştiricinin belirttiğine göre oyun içerisinde futbolun sınırsız ve çarpıcı sanal dünyasının olduğu vurgulanıyor ve her bir aşamada farklı içeriklerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi kendi takımımızı kurabiliyor, bu takım üzerinde ustalaşabiliyor, her bir oyuncuyu kendimize göre ayarlayabiliyor ve oyuncuları farklı mevkilere göre değerlendirebiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun futbol sektöründe yepyeni bir deneyim olarak bizlere sunulmak isteniyor. Oyuncular tarafından her ne kadar beklentiler düşük olsa da, geliştirici ekip beta kısmında yer alan eksiklikleri tamamladığını ve üst düzey bir futbol deneyimi sunacağını aktarıyor. Umuyoruz ki güzel bir futbol deneyimiyle karşı karşıya kalabiliriz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gematsu oyun haberler 2024
Dead by Daylight Castlevania Bölümü İçin Çıkış Tarihi Açıklandı PlayStation 5 Konsolu Ne Kadar Sattı? İşte Güncel Satış Sayısı
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

BSC Misafiri

7.8.2024 23:45:00

0
EA FC rakibi UFL, Sims rakibi Life By You. Kendilerince yeni bir ürün çıkarmak isteyen insanları birilerine rakip gösterme ısrarından vaz mı geçseniz artık.

Rexroth

7.8.2024 17:17:28

+1
Bu oyunun önünde kat etmesi gereken çok yol var. O yüzden EA FC rakibi demek yanlış olur. ''Yeni bir futbol oyunu'' demek daha anlamlı olur sanırım.

BSC Misafiri

7.8.2024 16:43:54

0
çok gorduk bu rakipleri. hepside tarih oldu. ea fc şuan açik ara onde.
    Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız