Paradox, Vampire the Masquerade ve World of Darkness'i Satın Aldı

Samet Konuksal


    Daha önceden EVE Online'ın yapımcısı CCP'nin elinde bulunan White Wolf'un markalarının kullanım hakları oyun dünyasının önemli bir ismi tarafından satın alındı. Senelerdir markalarla ilgili pek bir iş ortaya koyamayan CCP'nin ardından Paradox, önemli temaların haklarını elde etmiş oldu.
 
    Paradox'un anlaşmasıyla beraber genel olarak World of Darkness evreninin sahibi White Wolf'u satın aldı. World of Darkness evreninin parçaları arasında oldukça önemli bir oyun olan Vampire the Masquerade de yer alıyor. Paradox'un satın aldığı şeyler arasında CCP'nin daha önceden yürüttüğü projelerde üretilmiş çalışmalar da bulunuyor. Bu arada Paradox, White Wolf'u satın almasına rağmen yakın gelecekte kitaplarla ilgili yeni bir çalışma yapılmayacağının altını çiziyor.

    Özellikle ortada senelerdir bekletildikten sonra 2014 senesinde iptal edilen bir World of Darkness MMO'sunu da düşünürsek, Paradox yeni hamlesiyle beraber büyük bir fırsat elde etti. Karanlık, vampir odaklı bir temaya sahip olan evrenle ilgili yeni projelerin duyuruları için beklemedeyiz.