CD Projekt'ten DRM Konusunda Açık Mektup

Samet Konuksal


    Kullansan, orijinal kullanan oyunculara bazı sorun yaşatırsın, kullanmasan da korsan kullanan oyuncuların eline hazır oyunu vermiş olursun. İşte PC'deki DRM ikilemi böyle bir şey. Oyuncuların beğenisini kazanan CD Projekt, daha önce The Witcher 3'te DRM sistemini kullanmayacağını açıklamıştı. Şimdi ise firma, oyunculara bu konuyla ilgili bir açık mektup yayınladı.

 
"Merhaba. Geçen günlerde yaptığımız distribütörlük anlaşması bazılarınızın kafasını karıştırmış görünüyor. Bu konuda birçok yorum gördük ve bu yazıyı yayınlamak istedik.
 
Tekrardan yüksek seste ve açık bir şekilde söylemek istiyorum; The Witcher 3: Wild Hunt'ın PC sürümünde DRM kullanılmayacak. Oyunun çıkışından itibaren bunu siz de göreceksiniz. İsterseniz oyunu GOG.com'dan satın alıp bizi desteklersiniz, isterseniz de kutulu bir şekilde satın alırsınız. Hem dijital, hem de kutulu sürümlerde DRM sistemi kullanılmayacak.
 
Geçmiş senelerde bununla ilgili biraz uğraştık. Ancak zamanımızın boşa gittiğini farkettik. Evet, o zamanlar biraz genç ve heyecanlıydık. Sonucunda dersimizi aldık
 
Bu arada, devam eden desteğiniz için size sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bakın, şimdiye kadar yapılan The Witcher satışları 6 milyonu geçmiş! Gelin bunu kutlayalım, biraz kek almaz mıydınız?
 
Sevgilerimle, 
 
Marcin Iwinski / CD Projekt RED CEO'su"