Kojima: Umarım MGS Serisi Bensiz de Devam Eder

Alkan Adakaner

Metal Gear Solid serisi oyun dünyasının yıldızlarından birisi

 
      Hideo Kojima, Metal Gear Solid serisi sayesinde adını altın harflerle oyun dünyasına yazdırdı. Tabi onun Snatcher, Boktai ve Zone of the Enders gibi daha az popüler olan oyunları da bulunuyor. Yine de Kojima deyince aklımıza ilk olarak MGS serisi gelmekte.
 
      Kojima bir yapımcı olarak yeni şeyler denemek istediğini, Metal Gear Solid 3'ten bu yana da seriyi yeni kişilere emanet etmek için çaba gösterdiğini belirtti. Ünlü yapımcı buna rağmen bazı sorunlardan dolayı (sanırım bu işi üstlenecek kişilerin beceriksizliği) seriyi başka kişilere emanet edemiyormuş. Bu nedenle sürekli ana yapımcı olarak seriye dönmek zorunda kalmış.
 
      Kendisinin ölümünden sonra bile serinin devam etmesini istediğini söyleyen Kojima, Metal Gear Solid serisinin başında yapımcı olarak bulunmak isteyen çok sayıda hayranın bulunduğunu ve o hayranlara böyle bir şans vermeyi çok istediğini de açıkladı.
 
      Serinin hayranları bu işi ne derecede başarabilir bilemiyoruz, ama Hideo Kojima gibi kaliteli bir sunum yapamayacaklarsa bence Metal Gear Solid serisi onsuz devam etmesin ve bitsin. Bu bizim için daha iyi olur.