Battlefield 3'teki Künyeler Daha Dinamik Olacak

Alkan Adakaner

Yeni sistemde künyelerimiz sürekli güncellenecek


     Çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz oyunlardan birisi olan Battlefield 3'ün geliştiricisi DICE, bu oyunda yeni bir Künye (Dog Tag) sistemi kullanacağını açıkladı. Künyeler artık isimlerimizin yazdığı eşyalar olmanın ötesine gidecek.
 
    Oyunun multiplayer bölümünün tasarımcılarından Alan Kertz'in açıklamasına göre geliştirici ekip yüzlerce künye tasarlamış ve öldürdüğünüz düşmanlar künyenizden sizinle ilgili ayrıntılı bilgiler alabilecekler. Örneğin bıçakla kaç düşman öldürdüğünüz, jet kullanımında ne kadar iyi olduğunuz, hatta kişisel oynayış stiliniz bile bu künyelerden öğrenilebilecek.

     Battlefield 3'te düşmanın künyesini çalmanın tek yolu ise arkadan gizlice yaklaşıp bıçağınızla onu öldürmenizle mümkün olacakmış. Ayrıca DICE'ın açıklamasına göre her ne kadar bıçakla düşmana yaklaşmak, silahla yaklaşmaktan daha zor olsa da verilecek ödülün daha fazla olması oyuncuları bıçak kullanmaya teşvik edecek.
 
    Bu tür ayrıntılar her ne kadar çok büyük öneme sahip değilmiş gibi görünse de oyunun eğlencesine yaptıkları katkı hiç de küçümsenemez. DICE bunun karşılığını mutlaka alacaktır.