PlayStation 4'de Çıkış Yapacak Oyunlara Ön Yükleme Yapabileceksiniz

Talha Aynacı

 
   Sony, PlayStation 4'ün 1.70 güncellemesiyle ilgili önemli bilgileri basınla paylaştı. Bu güncellemeyle birlikte PlayStation 4 sahipleri artık çıkışına kısa bir süre kala oyunları ön yükleme ile konsollarına indirilebilecekler. Benzer bir uygulama da PlayStation 3'de vardı. Hatta GTA V'in ara videoları ve ses kayıtları çıkış dönemi öncesinde bu yolla sızdırılmıştı.
 
   Güncelleme ile birlikte gelecek bir diğer içerikse SHAREfactory. Xbox One'ın Upload Studios uygulamasına benzer biçimde SHAREfactory, oyuncuların oluşturdukları videolar üzerinde çeşitli değişiklikler ve kişiselleştirmeler yapma imkanı sağlıyor. PlayStation Camera sahibi iseniz, yaptığınız videolara sonradan veya eş zamanlı olarak yorumlarınızı da ekleyebileceksiniz. Upload Studios'dan farklı olarak SHAREfactor y size ait olan müzik ve videoları, oluşturacağınız videoda içe aktarma olanağı sağlıyor. Videonuz tamamlandığında ise işlenmiş halini USB sürücüsüne aktarabileceksiniz.
 
   Son detay ise harici kayıt cihazı kullanarak oyun kayıdı alanlar için geliyor. Sony nihayet 1.70 güncellemesiyle birlikte PS4'ün HDCP engelini kaldırıyor ve direkt olarak HDMI çıkışından kayıt almanıza imkan sağlıyor.
 
   Sony güncelleme için net bir yayınlanma tarihi vermemekle birlikte "çok yakında" ibaresini kullandı. Bu güncellemeler PlayStation 4 kullanıcılarına vitamin gibi gelecek!