"Fox Engine Sadece Grafikleri Geliştirmeyecek"

Alkan Adakaner

Ground Zeroes görsel yönden de etkileyici olacak


      Konami ve Kojima Productions'ın yeni oyun motoru Fox Engine'in grafiksel yönden daha gelişmiş oyunlar oynamamızı sağlayacağı konusunda şüphemiz yok. Zaten Hideo Kojima ve ekibinin yayınladığı görseller ve videolar bunun kanıtı olarak görülebilir.
 
     Hideo Kojima'ya göre yeni oyun motoru sadece grafiksel yönden gelişmiş oyunlar oynamaya yaramayacak; aynı zamanda oyunların daha kısa sürede geliştirilmesini de sağlayacak. O açıklmadan bir bölüm şu şekilde:
 
    "Çok fazla detayı sizinle paylaşamam, ama yeni oyun motorumuz sadece daha iyi görsellik değil, aynı zamanda daha işlevsel arayüz ve oynanabilirlik sunması bakımında da önem taşıyor ve bunlardan bazılarını Kojima Productions olarak Ground Zeros'ta kullanacağız. Teknoloji bakımından Fox Engine son derece verimli bir oyun motoru, bizim odaklandığımız noktalardan biri de bu."
 
     Kojima'nın açıklamalarında en dikkat çekici noktalardan biri de oyun geliştirme süresinin Fox Engine'in daha işlevsel bir oyun motoru olması sayesinde düşmesiydi. Böylece uzun yıllar beklemekten kurtulabileceğiz gibi görünüyor.