SpiderMan: Edge of Time Duyuruldu!

Ersin Kılıç

Oyun hakkındaki ilk detaylar bu haftasonu düzenlenecek olan WonderCon 2011 fuarında gelecek.


     En çok sevilen süper kahramanlardan biri olan örümcek Adam'ın video oyunları da doğal olarak büyük ilgi görüyor. Son olarak serinin dört farklı zamanını içeren SpiderMan: Shattered Dimension ile karşılaşmıştık. Serinin haklarını elinde bulunduran Activision firması, geçtiğimiz dakikalarda yaptığı açıklama ile Örümcek Adam'ın yeni macerasını duyurdu.
 
     Hatırlarsanız birkaç gün önce oyun hakkında ilk dedikodular da gelmeye başlamıştı. Bugün resmen duyurulan oyunun tam adı ise SpiderMan: Edge of Time olarak açıklandı. Örümcek Adam'ın bu yeni macerasında Amazing SpiderMan ve SpiderMan 2099'un kontrolünü elimize alacağız. Amacımız ise zamandaki sapmayı engelleyerek peter parker'ın ani ölümünü engellemek olacak.
 
     Konu ile ilgili açıklama yapan SpiderMan Global marka Yayın Direktörü Vicharin Vadakan, "Beenox firması tarafından yapılan SpiderMan: Shattered Dimensions, bu güne kadar yapılan ve fanlar ile eleştirmenlerin beğenisini kazanan en iyi oyunlardan birisiydi. Beenox firması bir kez daha hızlı ve yüksek tempolu SpiderMan macerasını farklı bir şekilde ele alıyor."
 
     "Beenox firması olarak oyunculara sürekli yenilikler için yaratıcı yollar arıyoruz." diyen Beenox stüdyo başkanı Dee Brown, "yeni SpiderMan oyunu ile farklı bir deneyim yaşatmak istiyoruz. Bu yüzden de yeni oyunun hikayesinde Peter David ile çalıştık." sözlerine yer vermiş.
 
     WonderCon'da ilk detayları açıklanacak olan oyun  PC, PS3, Xbox 360, Wii ve DS için geliştiriliyor.