Gizle
Kullanmakta olduğunuz tarayıcı güncelliğini yitirmiştir. Bölüm Sonu Canavarı, sorunsuz bir gezinti için tercih ettiğiniz tarayıcının en güncel sürümünü kullanmanızı önerir.
Mobil Sürümü Görüntüle »

Alan Wake 2 PS5 Pro Konsolunda Hangi Özelliklere Sahip Olacak?

 
 
Remedy Entertainment tarafından biz oyun severlere sunulan gerilim odaklı hayatta kalma nişancı aksiyon oyunu Alan Wake 2 için yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Yakın zamanda bildiğiniz üzere Sony, PlayStation 5 Pro konsol sürümünü duyurdu. Yeni sürüm birçok teknoloji desteğine ve yüksek kapasiteye sahip olarak karşımıza çıkacak. İlk etapta ise destek verilecek oyunlar arasında Alan Wake 2 yer alıyor.
 
PSSR teknolojisi oyunların akıcılığını yükseltecek
 
 
 
Alan Wake 2, yeni PlayStation 5 Pro ile beraber konsola dahil olacak oyunlar arasında bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Digital Foundry tarafından yapılan bir raporda, oyunun 864p / 60 fps veya dahili 1260p / 30 fps’te çalışacağı belirtiliyor. Bunun yanı sıra yapay zeka teknolojisi PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) daha iyi çözünürlükler için oyunu yükseltmek için kullanılabiliyor.
 
Oyunun PlayStation 5 Pro sürümü şimdilik bu detaylara sahip. İlerleyen süreçte ve önümüzdeki haftalarda ek ayrıntıların ve görüntülerin paylaşılacağı belirtiliyor.
 
Bunun yanı sıra PS5 Pro konsolunun 7 Kasım tarihinde piyasaya sürüleceğini aktarabiliyoruz. Aynı zamanda konsolun fiyatı 700 dolar olarak karşımıza çıkıyor. Avrupa fiyatına bakacak olursak, 800 Euro'dan bizlere sunulacağını belirtebiliyoruz.
 
Alan Wake 2 bizlere neler sunuyor?
 
Eleştirmenler tarafından beğenilen gerilim odaklı Nişancı aksiyon oyunu, bir yandan da hayatta kalabileceğimiz bir yapım içerisinde istediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve farklı karakterlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyun içerisinde iki farklı karakter bulunuyor ve bu iki kahraman kendi evrenleri sebebiyle bizleri büyük maceralara çıkarabiliyor. Her bir karakter, içerisinde bulunduğumuz evrende yapacağımız hamleler ile gidişatı değiştirebiliyor ve burada oldukça zorlu bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Hem oyuncular hem de eleştirmenler tarafından beğenilen devam oyununda elbette ilk oyunda yer alan hikaye kısmı irdeleniyor.
 
Devam oyununda ilk oyunda bulunan karakterler karşımıza çıkıyor ve bu oyuna devam etmek için elbette ilk oyundan geçiş yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla, ilk oyunu bitirdikten sonra devam oyununa geçiş yapmak elbette daha sağlıklı bir hikaye içeriğini bizlere sunuyor. Çünkü bu tarz devam oyunlarında hikaye kapsamında gelişmiş bir detayın sunulmasından dolayı buna göre yapacağımız hamleleri değerlendirebiliyoruz. İlk oyunda bulunan hikayenin devamı bizlere sunulduğundan dolayı ise burada hangi olayların olduğu aklımıza gelmeye hazırlanıyor ve dilediğimiz gibi oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Birçok ödül sahibi olan yapım gerçekten de bizlere zorlu ve bir yandan da gerilim dolu ortamlara sunmayı hedefliyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı vakalara doğru adım atabiliyor, her bir soruşturma ile dikkatimizi bu yöne verebiliyor ve etrafı en iyi şekilde araştırmamız gerekiyor.
 
Oyunda bir yandan gerilim dolu ortamları araştırırken diğer yandan ise tuhaf ritüellerin gerçekleştiğini söyleyebiliyor ve doğrudan gözlemleyebiliyoruz. Karanlık dehşetin peşimizde olduğu yapım içerisinde etrafı kuzeybatı ve Pasifik’te çevrili küçük bir kasabada bulunabiliyor ve burada gerçekten de tuhaf olayların olduğunu aktarabiliyoruz. Bu tuhaf olayları ortadan kaldırmak ve buralardaki soruna çözmek için FBI ajanı Saga Anderson ile beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz ve bu karakterimiz elbette cinayet soruşturmaları ile beraber ön plana çıkan bir karakter olarak bizlere sunuluyor. Bulduğumuz her bir ipucu ile beraber gidişatımıza yön verebileceğimiz ve buralarda neler olup bittiğini öğrenebileceğimiz yapımda cinayetle sonuçlanan bir dizi olayı burada irdelemek ve derinine inmek gerekiyor. Oyunda ne kadar çok derine inersen o kadar çok tuhaf ve korkutucu unsurlarla karşı karşıya kalıyor ve zorlu vakaları çözmesiyle tanınan Saga karakterini en iyi şekilde kullanmak durumunda kalıyoruz.
 
 

Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve bu ortamlarda yer alabileceğimiz oyunda istediğimiz gibi ilerleyebiliyor, Saga karakteri ile beraber karşılaştığımız düşmanlarla ve yaratıklarla mücadele etmek durumunda kalıyoruz ve adeta bir korku hikayesi içerisinde kendimizi bulabiliyoruz. Zorlu vakaları çözmek için elbette farklı bir beyin fırtınası yapabileceğimiz bir odaya doğru adım atabiliyor ve bulduğumuz ipuçlarını burada değerlendirebiliyor, elimizdeki vakaların ne olduğunu bulmaya çalışıyoruz. Dikkat çekici hayal dünyasına dalış yaptığımız yapım içerisinde bulduğumuz her bir ipucu burada oldukça önem arz ediyor. Bildiğiniz üzere soruşturma ve dedektiflik oyunlarında bu tarz detaylar ve unsurlar oldukça karşımıza çıkan detaylar arasında bulunuyor. Etrafı ne kadar çok keşfedersek cinayetlere ve işlenen suçlara kadar her türlü detayı ortaya çıkarabiliyoruz.
 
Bunun yanı sıra Saga karakterinin haricinde bir de Alan Wake karakteri bulunuyor. Bu karakteri ise bildiğiniz üzere serinin adından geliyor ve burada yaşadığı gerçeklik içerisinde kaybolmuş bir yapıya sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Hayal dünyasındaki bir kabusta sıkışıp kalan Wake karakteri, buradan çıkmak için elbette Saga ile karşılaştığı bir hikayede kendini ortaya atmaya çalışıyor ve tutsaklıktan kurtulmak için karanlık bir hikayenin yazıldığını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla iki karakter de karanlık peşinde koşarken akıl sağlığını koruması gerekiyor ve aynı zamanda bu kabus dolu ortamdan çıkmak için büyük bir mücadele vermesi gerekiyor. Her bir korku unsuru ve dikkat çekici detaylarla harmanlanan yapım içerisinde kasaba içerisinde gezip tozabiliyor, farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebilir ve oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz.
 
Yepyeni detaylarla beraber yer alabildiğimiz yapımda canavarların ve kurbanların olduğunu söyleyebiliyor ve burada neler olup bittiğini öğrenirken aynı zamanda gerilim dolu ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerlerken bu bölgelerde farklı atmosferlerin, manzaraların, vakaların, ritüel unsurlarının ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyor. Aynı zamanda oyunda yer alan arka plan hikayesi hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor. Dolayısıyla dolu dolu gerilim hikayesi ile karşı karşıya kalabiliyoruz ve böylece oyuna kendimizi kaptırabiliyoruz.
 
 

Ortamlara kendimizi kaptırabileceğimiz ve farklı platformlarda yer alabileceğimiz yapımda her bölge içerisinde etkileşime girebileceğimiz unsurlar, vaka unsurları, ortamlar, düşmanlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. İki karakter ile beraber oynayabileceğimiz yapım içerisinde iki karakterin de hikayelerine tecrübe edebiliyor ve farklı perspektiflerden bu hikayeleri ortaya dökebiliyoruz. Olayların gidişatını farklı açılardan bakabileceğimiz yapımda her bir olaya tanıklık edebiliyor ve bu tanıklık etme ile beraber gidişatımıza yön verebiliyoruz. Oyunda genellikle karanlık ve diken üstünde olabileceğimiz bir atmosferasyon olduğundan dolayı istediğimiz şekilde ilerlemek durumunda kalırken tüylerimizi diken diken eden durumlarla karşı karşıya kalabiliyor ve oyun içerisinde gerilimi hat safhaya kadar hissedebiliyoruz. Zaten oyun, gerilim ve korku anlamında gerçekten de üst düzey bir performans sergiliyor ve her ortama girdiğimizde o ortamın karanlık atmosferini ve dehşetini yakından hissedebiliyoruz.
 
Güzel olduğu kadar dehşete düşürücü ortamların bulunduğu yapının içerisinde her bir ortamda ilginç karakterlerle ve ölümcül olaylarla karşılaşabiliyoruz. Her iki karakterin de farklı dünyaları ve evrenlere yer alıyor, ancak bir noktada bu dünyalar birbirleriyle eşleşiyor ve aslında birbirlerini etkileyen bir durumla karşı karşıya gelebiliyoruz. Evren ve hikaye anlamında elbette bazı durumların oldukça karışık olduğunu aktarabilir ve ancak bunu ortaya çıkarmak için elbette büyük bir mücadele sergilemek durumunda kalıyorsunuz. Birbirine bağlı iki ayrı gerçeklikte yer alabildiğiniz yapımda her iki gerçeklikte farklı şeyler olmasına rağmen aslında ikisi de anlayamadıkları bir şekilde birleşiyor. İki karakterden bahsettiğimiz gibi elbette bu iki karakterin farklı atmosferlere bağlı olarak değişkenlik gösterdiği ortamları bulunuyor ve her iki karakterin de kendine özgü yetenekleriyle ön plana çıktığını aktarabiliyoruz. Dikkat çekici ortamlarda bulunduğumuz yapımda içerisinde yalnızca kurbanların ve canavarların olduğu korku dolu bir dünya bizleri bekliyor. Aynı zamanda bu korku dolu dünyalar içerisinde elbette hikaye sıkışıp kalmış olan Wake karakterini oradan çıkarmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Bunlarla beraber gerçekten de içerisinde bulunduğumuz durum oldukça zorlu bir yapıyı beraberinde getiriyor. Işığı kendi amacımız doğrultusunda kullanmaya hazırlandığımız ve karanlık ortamlara aydınlattığımız esnada elbette elimizdeki feneri en iyi şekilde kullanmaya çalışıyor ve karanlık ortamlara aydınlatırken ne kadar zorlu bir yapı içerisinde olduğumuzu görebiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca karşılaştığımız her ortamda gerçekten de zorlu ortamların ve yapıların olduğunu söyleyebiliyor ve görevleri tamamlayarak ölümcül sırları açığa çıkarmak için büyük bir mücadele verebiliyoruz. Küçük bir kasabada işlenen cinayetin soruşturması ile başladığımız oyun gitgide dallanıp budaklanan bir hikayeye dönüşüyor ve aynı zamanda bu hikayenin kapsamında kendimizi adeta karmakarışık işler içerisinde bulabiliyoruz. Görünürde küçük ancak arka planda büyük işlerin bulunduğu oyunda yapacağımız her bir hamle ile vakaları yön verebiliyor ve gidişatımızı burada en iyi şekilde değerlendirebiliyoruz.
 
 

Bir yandan hayatta kalmaya çalışabileceğimiz diğer canlı ise gerçekten de zorlu ortamlarda ve iki ayrı gerçeklikte birbirine bağlı hikayeler içerisinde kendimizi bulabileceğimiz yapımda psikolojik korku deneyimini ve hikayesini burada derinlemesine hissedebiliyor ve adeta kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz. Sürekli olarak kendimizi diken üstünde hissedebileceğimiz yapımda yapacağımız hamlelerle gidişatımızı yön verebiliyor ve yazar karakterin yapacağı ve yazacağı gerçeklikte beraber farklı karakterler arasında geçiş yapabiliyoruz. Bu geçişle beraber elbette karanlık bir hikayenin ortaya çıktığını aktarabiliyor ve bu karanlık dehşetin ne kadar zorlu olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Her bir unsurla beraber farklı cinayetler ortaya çıkarabileceğimiz burada bulunan karanlığın ve diğer unsurların neden olduğunu sorgulayabileceğimiz yapımda FBI ajanı Saga ile ilerlerken zihin bulutu içerisinde kendimizi bulabiliyor ve zihin odası da diyebileceğimiz burada elbette bulduğumuz ipuçlarını, vaka durumlarını, karakterleri ve çok daha fazlasını irdeleyebiliyor ve onları analiz edebiliyoruz. İpucu odası da diyebileceğimiz burada bulduğumuz her bir unsuru en iyi şekilde değerlendirebiliyor, olayları birbirine bağlayabiliyor ve hangi karakterin neler yaptığını oyun içerisinde değerlendirebiliyoruz. Aslında burada Sherlock Holmes oyunlarından aşina olduğumuz bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bununla beraber elbette hangi olayların hangi karakterle bağlantılı olduğunu bulmaya çalışırken gerçekten de zorlu bir yapıyla karşı karşıya kalabilir ve oyunda bulduğunuz her bir ipucunun ve etkileşime girebileceğiniz karakterin oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda ne kadar çok ipucu bulursanız, o kadar çok vakanın aydınlatılmasına yardımcı olabilirsiniz.

Dehşet içinde dehşeti yaşayabileceğimiz ve iki ayrı gerçeklikte ışık ile hayatta kalabileceğimiz yapımda elimizdeki sınırlı kaynaklarla beraber zorlu ortamları geçiş yapabiliyor ve oyunda hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahları ile ön plana çıkabiliyoruz. Ancak oyunda mermi kaynaklarını ve diğer kaynakları kullanırken elbette oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü bu tarz oyunlarda kaynaklı bir yapıya sahip olduğundan dolayı oldukça değerli bir şekilde bu malzemeleri harcamamız gerekiyor. Her boşa harcadığımız malzeme ne yazık ki bizi ölüme biraz daha sürükleyebiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca etrafı keşfetmek, etraftaki malzemeleri toplamak ve yavaş yavaş sindire sindire ilerlemek oldukça önem arz ediyor. Yakın mesafedeki karşılaşmalarla beraber elbette doğaüstü güçlerimizi kullanmaya bakabiliyor ve doğaüstü yaratıkların karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Hayatta kalmak için silahtan daha fazlasının gerekli olduğu yapımda karanlığa karşı savaşmak için en etkili unsurun silah olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu kapsamda ışık bizi zorlu ortamların kurtarıcısı olarak karşımıza çıkıyor ve düşmanlara karşı tek sığınağımızın ışık olduğunu tekrar tekrar vurgulamak gerekiyor.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, hem eleştirmenler tarafından hem de oyuncular tarafından sevilen bu yapım muhakkak oynanması ve yer verilmesi gereken yapımlar arasında yer alıyor. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca istediğiniz gibi ilerleyebiliyor, yukarıda bahsettiğimiz gibi karanlığa karşı savaşmaya hazırlanıyor ve aynı zamanda ilk oyunu oynamadıysanız muhakkak onu da oynamanız gerekiyor. En azından hikaye açısından elbette belli başlı unsurları öğrenmeniz devam oyunu içerisinde de nelerin olduğunu bilmenize yarar sağlayabiliyor. Çünkü oyun tamamen bir devam oyunu niteliğinde olduğundan dolayı elbette ilk oyunu oynamanızda fayda var. Bunun yanı sıra ilk oyunu oynamadıysanız ve oynamak da istemiyorsanız, hikaye videolarına göz atabilir ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilirsiniz.

Bu haberin bağlantısı
URL
Kaynak Gamingbolt oyun haberler 2024
Oyunlara NPC Kamera Bakış Açısı Gelmeli Mi? İşte Konsept Video Starfield DLC'si Shattered Space Neler Sunuyor? İşte Yeni Video
Yorumlar yeniden eskiye doğru listelenmektedir. Sıralamayı değiştirmek için sağdaki menüyü kullanabilirsiniz.

kutillo

18.9.2024 04:02:05

0
şaka gibi ya ben pc de alan wake 2 yi 8k da orta ayarlarda 60 fps alabiliyorken ps5 pro da 846p 60 fps öylemi sony şunu bir zahmet artık stabil 4k 60 fps yapsan diyorum

BSC Misafiri

17.9.2024 15:11:28

0
Olayı anlamayanlar için burda yazan çözünürlükler native olanlar arkadaşlar, gerisi upscale edilecek. Bilmiyorsanız eğer alan wake 2 normal ps5te 480 pikselden upscale edilen bi oyun zaten

BSC Misafiri

17.9.2024 10:43:01

+1
Bu imkânsız birileri kafa buluyor.Yakında Sony bir açıklama getirir.Bu oyun 4k ve 60 FPS olmasa Sony bu oyunu bu değerlerle ps5 pro destekleyen oyunlar kategorisinde tutmaz.

BSC Misafiri

17.9.2024 10:42:54

0
Adamlar PS2 pro yapmışlar864p nedir resmen milletin aklıyla dalga geçiyorlar psnin ölüm haberidir bu yıl üstelik 800 Euro opraya ps5in 3 kere içinden geçen PC alınır

BSC Misafiri

17.9.2024 00:01:29

0
Ps5 te 60 fps değil miydi bu oyun?

wNchstR

16.9.2024 20:45:14

+1
Piksel başı 1 Avro, mantıklı.

BSC Misafiri

16.9.2024 20:16:24

+1
864p mi? ps3 bile daha iyiydi. zuhahahah

BSC Misafiri

16.9.2024 20:16:17

+1
Aklıma mukayet ol pro konsol 864 şaka olmalı

mehmetalpertr

16.9.2024 19:43:35

+1
quote:

Orjinalden alıntı: Jack Rabbit Slims Nasıl yani? Düz konsolda değil Pro’da mı 864p / 60 fps veya dahili 1260p / 30 fps seçenekleri olacak? Pro 60 fpsi 864p’de vermez herhalde bir hata olmalı.
Digital Foundry sitesi oyunun videosu üzerinde inceleme yaparak bu sonuca ulaşmış. Ama şu anda piyasada PS5 Pro konsolu olmadığı için gerçek test yapılamamış.

Jack Rabbit Slims

16.9.2024 17:57:45

+1
Nasıl yani? Düz konsolda değil Pro’da mı 864p / 60 fps veya dahili 1260p / 30 fps seçenekleri olacak? Pro 60 fpsi 864p’de vermez herhalde bir hata olmalı.
  • 1
  • Siz de aşağıdaki form aracılığıyla yorum yapabilirsiniz.
Mesajınız
Üyeyim Üye Değilim

DonanımHaber üyeliğinizi kullanabilirsiniz.

E-Posta (Onay için gerekli.)

KÜNYE
Oyun Haberleri (2024)
+ TAKİBE
AL
1 kişi bu oyunu takip ediyor.
Kullanıcı Videosu Yükle ▲ Siz de video yüklemek için tıklayınız