Xbox Patronu Konsol Savaşlarını Tatsız Buluyor

Samet Konuksal


    Marka savunuculuğu oyun dünyasında öyle bir hal aldı ki her türlü online platformda birbirini yiyen fanları görüyoruz. Tüm bunlara rağmen iyimserliğiyle dikkatleri çeken Xbox patronu Phil Spencer, konsol savaşlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.
 
    Yaptığı açıklamalarda Spencer, "Bunu daha önceden de söyledim. İnsanların platformları tamamen birbirinden ayırmaya çalışmasını ve karşı karşıya getirmesini tatsız buluyorum. Son yıllarda ayrımcılık hangi plastik parçasına sahip olduğuna bakılarak yapılıyor. İnsanlar sevdikleri şeylerin başarılı olmasını değil, diğerlerinin başarısızlığını gözetliyor. Bunun oyun endüstrisi için olumlu bir şey olduğunu düşünmüyorum." sözlerine yer verdi.
 
    Sürekli olarak diğer platform sahipleriyle ilgili iyimser yorumlarda bulunan Phil Spencer, bu konuyla ilgili de bazı açıklamalarda bulundu. Kendi işinin Xbox One'ı en iyi oyun platformuymuş gibi göstermek olmadığını söyleyen Spencer, "Bazen insanlar açıklamalarımda Nintendo ve Sony'le ilgili şeyler söyledim diye benle dalga geçiyorlar. Benim amacım ortalığı yatıştırmak ya da iyi biriymiş gibi görünmek değil. Aynı zamanda benim işim oyuncuları diğer markalardan uzaklaştırmak da değil." açıklamalarını yaptı.