PS Vita Şimdiden Hack'lendi mi?

Ersin Çakı


      2008'den beri PS3 sahnesinde boy gösteren, birçok yedekleme ve hack çalışmaları ile adından söz ettiren  StreetskaterFU (SKFU), dün blogundan yayınladığı bir haber ile PS Vita Firmware dosyalarına eriştiğini duyurdu.
 
     Blogundan paylaştığı habere göre PS Vita Firmware dosyalarına erişebilmek için  PS VITA Firmware xTractor isminde bir uygulama geliştirmiş. Bu uygulama şuan için sadece Vita'nın 00.945.040 versiyonda çalışıyor ancak ilerleyen günlerde versiyona göre uygulama güncellenekmiş. PS Vita'nın yazılımı PS3 kadar sıkı olmadığı için Firmware dosyalarına erişmek zor olmamış.
 
     SKFU'nun bahsettiği 00.945.040 versiyon aslında biraz eski. Zira LiveArea için yayınlanan videolarda PS Vita'nın güncel versiyonunun 0.990 olduğunu görmüştük. 
 
     PS Vita'nın önümüzdeki ay çıkışını yapacağını biliyoruz ama hangi Firmware ile geleceğini henüz bilmiyoruz. Muhtemelen v1.0 ile gelecek.
 
     Haberin sahte olma ihtimali var mı?
 
SKFU, PS3Hax forumlarında iyi tanınan biridir. Yaptığı çalışmalar ile birçok kullanıcıya ilham olmuştur. Ancak çalışmalarını telif hakları ihlali gerekçesi ile hiçbir zaman yayınlama ihtiyacı duymadı. Burada sorulacak tek bir soru var. SKFU, PS Vita'yı nereden ele geçirdi. Geliştirdiği uygulamayı nasıl test etti?
 
     PS VITA Firmware xTractor isimli uygulama SKFU blogundan bilgisayara indirilebilir olarak sunulmaktadır.
 
     Not: Bu yazı BölümSonuCanavarı sitesinde haber niteliği taşımaktadır. İllegal yöntemlerin hiçbirini önermemekle birlikte bu tür girişimleri desteklemiyoruz.